Neda Ukraden je pjevačica, koja se nikada nije izdvajala po nekim skandalima ili aferama, jedino po čemu je znaju jeste njena pjesma, i jako lijepi glas. U posljednje vrijeme i nije nešto posvećena muzici, ali je ipak više vremena posvećena svojoj porodici, kao i svojim unucima što je itekako ispunjava. Žika Jakšić organizirao je rođendansku proslavu i uputio poziv brojnim javnim osobama da prisustvuju događaju.

Među uzvanicima je i renomirana pjevačica Neda Ukraden, koja je i ove godine osvojila svojim besprijekornim izgledom i modnim odabirom. Odabravši zadivljujuću nijansu ljubičaste, Neda je s lakoćom odjenula odgovarajući komplet koji se sastoji od elegantnog kompleta, luksuzne bunde i elegantnih štikli. Poznata po svom besprijekornom ukusu, Nedin outfit nedvojbeno je ostavio upečatljiv dojam, izazvavši oduševljenje svih prisutnih. No, valja napomenuti da se Neda Ukraden neočekivano našla u skandal, ovoga puta svjetskih razmjera.

Nedin hit “Bomba”, koji je izvela na “Beoviziji” 2020. godine, producirali su Dušan Bačić i Dejan Nikolić. Iznenađujuće, ovogodišnji španjolski predstavnici na Euroviziji, grupa Nebulosa, odabrali su pjesmu pod nazivom “Zorra” koju su skladali Mark Dasousa, Genis Trani i Meri Bas, a koja nevjerojatno podsjeća na Nedinu pjesmu. Sličnost između ove dvije pjesme izazvala je bijes komentara i optužbi za plagijat na društvenim mrežama. Mnogi su slušatelji primijetili nepogrešivu sličnost, dodatno potaknuvši kontroverzu oko španjolskog ulaska na prestižno natjecanje koje se održava u svibnju u Malmöu u Švedskoj.

Unatoč kontrastnim jezicima i izvođačima, skladbe “Zora” i “Bomba” dijele brojne sličnosti koje je prepoznalo mnoštvo slušatelja. Obje pjesme imaju vibrantan ritam i zadivljujuće melodije koje brzo osvajaju slušatelja. Osim toga, obje pjesme zadiru u temu ljubavi i prenose snažne emocije. Nadalje, pjevači pokazuju usporedive stilove, iako svaki odiše vlastitom jedinstvenom karizmom.

Isprike Španjolcima, ali čini se da je Nedina pjesma neovlašteno snimljena prije četiri godine. Prema priopćenju na “Iksu” (prije poznatom kao Twitter), španjolska pjesma Eurosonga trebala bi biti diskvalificirana zbog nepridržavanja propisa. Ova situacija podsjeća na Nedinu pjesmu “Ukraden”. Postupanje porote u ovom slučaju nas jako zanima. Hoće li prepoznati sličnost svoje skladbe s Nedinom pjesmom, kao što je spomenuto, ostaje za vidjeti. Nakon što smo se obratili Nedi, ekipa Kurira je od nje dobila odgovor u kojem navodi sledeće podatke:

Nakon povratka s turneje po Americi, nažalost, propustila sam priliku poslušati koju pjesmu Eurovizije. No, ako je doista istina da španjolska pjesma podsjeća na moju “Bombu”, to shvaćam kao kompliment i vjerujem da će nedvojbeno biti uspješna. Planiram ga temeljito poslušati, posavjetovati se s tekstopiscem, a zatim donijeti odluku o sljedećim koracima. – Hvala vam što ste podijelili ovu informaciju – ljubazno je odgovorila Neda. Osim toga, ako niste znali, kći Nede Ukraden, Jelena Bilbija Minović, osobno je odlučila da neće krenuti majčinim stopama i nastaviti javnu karijeru.