Nakon što je u javnost izašla vijest o razvodu od supruge Samire Lončarević, Dženan Lončarević konačno je prekinuo šutnju. Glazbenikovu izjavu, koju nam je prenio njegov odvjetnik Željko Ristić, prenosimo u cijelosti:

Kao ovlašteni predstavnik Dženana Lončarevića, obraćam Vam se sa punomoći za zastupanje, kako je navedeno u članku 94. Zakona o javnom informiranju, koji daje pravo na odgovor na informaciju. Moj klijent je primijetio da postoji značajna količina medijskog izvještavanja iz tiskanih i elektronskih izvora u vezi s tekućom brakorazvodnom parnicom koja uključuje Dženana Lončarevića i Samiru Lončarević.

Kao punomoćnik Dženana Lončarevića, ovlašten sam da objavim ovu izjavu kojom obavještavam javnost da se moj klijent i ja suzdržavamo od daljnjeg angažmana u medijima i javnosti. Važno je poštovati moju osobnu poziciju i predanost mog klijenta očuvanju privatnosti tijekom njegove profesionalne karijere.

28. veljače 2024. datum ostaje nepromijenjen. Još 2008. godine, kada su pokušaji sporazumnog razlaza bili uzaludni, Dženan Lončarević je preko zastupnika pokrenuo brakorazvodnu parnicu u ime Samire Lončarević. Tužbom su Osnovnom sudu u Prijepolju zatražili razvod braka, određivanje starateljstva nad zajedničkim maloletnim detetom i određivanje novčane pomoći za odgoj deteta.

Jedina svrha ovog sudskog postupka je službeno priznati dugogodišnju odsutnost zajedničkog života između supružnika. Isključivo je usmjeren na olakšavanje procesa razvoda braka, utvrđivanje skrbništva nad zajedničkim maloljetnim djetetom i određivanje odgovarajućeg iznosa financijske potpore.

Važno je pojasniti da se ovaj sudski postupak ne odnosi na diobu bračne stečevine. Stoga se sud neće upuštati u rasprave o tome što se kvalificira kao bračna stečevina ili o raspodjeli udjela između supružnika. Sva nedavna medijska izvješća koja upućuju na suprotno, osobito u vezi s izjavama koje je dala jedna od uključenih strana, nemaju nikakvu vrijednost niti značaj. Ove prijave mogu se promatrati kao oblik neprimjerenog pritiska na mog branjenika, potencijalno usmjerenog na nanošenje štete i kaljanje njegovog ugleda, posebno imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna osoba.

Tijekom cijelog sudskog postupka, pa čak i nakon njegovog okončanja, važno je istaknuti da između strana u njemu nikada nije bilo spomena niti razgovora o deložaciji ili „izbacivanju“ iz obiteljske kuće.

Nakon pokretanja sudskog postupka, punomoćnik Dženana Lončarevića iskoristio je priliku za komunikaciju s predsjednicom sudskog vijeća i predsjednikom Osnovnog suda u Prijepolju. Upozoreno im je da, uprkos podnošenju tužbe, slučaj nije prosleđen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji je nadležan za postupanje po razvodima maloletne dece. Zahtjev Dženana Lončarevića sudu bio je da se poduzmu odgovarajuće zakonske mjere i zakaže ročište u vezi s ovim slučajem.

Nakon ovog govora, prvo sudsko ročište za ovaj pravni slučaj dogovoreno je za 23. srpnja 2024., što je otprilike pet mjeseci nakon što je tužba službeno predana.

Nema osnova za tvrdnje da Dženan Lončarević ima bilo kakvu želju da se ovaj postupak ubrza ili pretjera.

Duljina razdvojenosti supružnika, kao i trajanje brakorazvodnog procesa i okončanje zakonskog sklapanja braka, za moju klijenticu nema nikakvog značaja. Dženan Lončarević ističe da ova objava služi da se medijima i javnosti prezentiraju nepobitne činjenice. Ističe da, osim njegovog prepoznatljivog imena, nema ničeg posebnog u vezi s ovom brakorazvodnom parnicom u usporedbi s ostalima koji uključuju osobe koje nisu široko poznate.

Kako se navodi u priopćenju, nakon ove priopćenja neće biti daljnjih javnih istupa i medijskih obraćanja Dženana Lončarevića.