– Iako su prošla već dva mjeseca od vijesti da se razvode Draganaa i Toni, domaći mediji i dalje pišu na tu temu. Zna se već sada, da je za sve kriv Toni, koji već posljednje tri godine živi sa ljubavnicom u Njemačkoj. Dragana je cijelo vrijeme krila taj info, a sada je odlučila da otkrije veliku istinu o svemu.

U bujici razvoda na visokom nivou, skladni dvojac Đani i Slađa Trajković pojavio se kao svjetionik pozitive, pozivajući javnost u svoj dom i osvježavajući predah od tmurnosti skandaloznih naslova. Naravno, usred nagađanja o raširenosti razvoda u estradi, istina o bračnom statusu Dragane i Tonija izašla je na vidjelo. Đani je otvoreno rekao da je, bez obzira na rezultat, njihova ljubav bila iskrena. “Slažem se s tim parom, s Tonijem i Dragom. Razumijem dubinu njihove ljubavi jedno prema drugome.

U emisiji “Iza zatvorenih vrata” Đani je iskazao istinsko kajanje i nevoljkost da se upušta u rasprave oko sukoba, pogotovo kada su u pitanju osobe koje poznaje dulje vrijeme. Slađa je, pak, podijelila svoje viđenje ističući važnost mirnog rastanka nakon tri desetljeća zajedničkog života. Izrazila je nelagodu zbog javnog iznošenja intimnih detalja, navodeći da se to kosi s njezinim osobnim preferencijama. Slađa je smatrala da su obje strane dale onoliko koliko su željele, te je nepravedno dalje raspravljati o tome.

Priznajući da se takve situacije mogu dogoditi svakome, izrazila je želju da drugi budu pošteđeni toga. Usred izazovnih okolnosti, moj fokus nije na negativnim sjećanjima, već na pozitivnim. Postavlja se pitanje zašto bih provodio toliko vremena s nekim ako su sve ostale neugodne uspomene? Ovi osjećaji Slađe podsjećaju na osjećaje Harisa Džinovića, koji je otvoreno podijelio svoje mišljenje nakon rastanka od Meline. Dodatni tekst Odvojite trenutak da procijenite svoje prioritete i usredotočite se na ono što vam je uistinu važno.

Često nas zahtjevi svakodnevnog života, društvena očekivanja i vanjski utjecaji mogu udaljiti od stvari koje nam istinski donose sreću i zadovoljstvo. Zato je važno s vremena na vrijeme zastati, procijeniti svoje težnje i želje te osigurati da su vaši postupci u skladu s njima. Steknite vještinu postavljanja granica i ovladajte umijećem odbijanja kada je to bitno. Često se nađemo primorani zadovoljiti tuđe želje ili snositi terete koji nadilaze naše mogućnosti. Postavljanje granica ne bi se trebalo pogrešno tumačiti kao usredotočenost na sebe, već kao sredstvo za očuvanje našeg emocionalnog i mentalnog blagostanja. Priznanje da ne možemo ispuniti svaki zahtjev koji nam se postavi oslobađa nas stresa i omogućuje nam da se koncentriramo na ono što je uistinu važno. Učinkovito upravljanje vremenom ključna je vještina koju treba steći.

Uspjeh u raznim aspektima života uvelike se oslanja na učinkovito planiranje i organizaciju. Stvaranjem dobro strukturiranog rasporeda, postavljanjem jasnih ciljeva i prioriteta te uključivanjem redovitih pauza, možemo postići skladnu ravnotežu između posla, odgovornosti i prijeko potrebnih odmora. Njegujte i njegujte svoje veze s drugima. Na emocionalno blagostanje pojedinaca uvelike utječe kvaliteta njihovih odnosa s prijateljima, obitelji i partnerima. Posvetite vrijeme da budete prisutni sa svojim voljenima, aktivno slušajte njihove priče i pobrinite se da im prenesete svoju naklonost i ohrabrenje.

Održavanje zdravih i blaženih odnosa zahtijeva spremnost na otvorenu komunikaciju i suosjećanje s drugima. Održavanje dobrobiti vašeg tijela i uma je ključno. Osiguravanje da vaše fizičko zdravlje ostane u optimalnom stanju zahtijeva posvećenost redovitoj tjelovježbi, hranjivoj prehrani i dovoljnom odmoru. Jednako je važno brinuti se za svoje mentalno zdravlje bavljenjem praksama samonjege, meditacijom i bavljenjem ispunjavajućim i opuštajućim hobijima i aktivnostima. Gledajte na promjene i izazove kao na prilike za širenje.

Tijek života je neizvjestan i često se susrećemo s nepredviđenim preprekama i promjenama. Umjesto da im se suprotstavljamo, otkrijmo kako pozdraviti promjenu kao put ka individualnom rastu i napretku. Sposobnost prilagodbe i održavanja pozitivnog načina razmišljanja omogućuje nam snalaženje u nepoznatim okolnostima i izlazak iz njih s povećanom snagom i mudrošću.