– Za Toni Bijelića se jako dobro zna da je varao Draganu Mirković u posljednje tri godine. Na sve to, još više je sve začudilo kada se saznalo da oni uopšte i nisu bili pod istim krovom u posljednje tri godine, i da je on cijelo vrijeme živio sa svojom ljubavnicom u Njemačkoj.

Usred bujice razvoda koji se razmjenjuju u industriji zabave, prijateljski dvojac Đanija i Slađe Trajković pojavio se kao svjetionik nade, nudeći tračak pozitivnosti u moru negativnih naslova. Naravno, pojavila se i znatiželja oko rasprostranjenosti razvoda u svijetu estrade, što je dovelo do otkrivanja istine iza Draganine i Tonijeve bračne zajednice. Đani je otvoreno rekao da je, bez obzira na rezultat, njihova ljubav bila iskrena. “Osjećam povezanost s tim parom, s Tonijem i Dragom.

Razumijem duboku ljubav koju su imali jedno za drugo. Tijekom epizode “Iza zatvorenih vrata” Đani je izrazio iskrenu ispriku i nevoljkost da se upušta u rasprave oko sukoba, pogotovo kada su u pitanju osobe koje poznaje dulje vrijeme. Slađa je, pak, podijelila svoje viđenje mirnog prekida tridesetogodišnje veze te izrazila nelagodu zbog javnih svađa i iznošenja intimnih detalja. Istaknula je kako takvo ponašanje nije u skladu s njezinim preferencijama, navodeći da je davala koliko je htjela i očekivala isto zauzvrat.

Slađa je priznala da se slične situacije mogu dogoditi svakome te izrazila želju da i druge poštedi takvih iskustava. U izazovnim okolnostima, moj fokus ostaje na pozitivnim sjećanjima, a ne na negativnim. Postavlja se pitanje, zašto bih provodio toliko vremena s nekim ako su sve što imam bila neugodna sjećanja? Ovi osjećaji, koje je ponovila i Slađa, podsjećaju na Harisa Džinovića, koji je nakon rastanka od Meline često iznosio svoja razmišljanja u javnosti. Dodatni tekst Odvojite trenutak da procijenite svoje prioritete i usredotočite se na ono što vam je uistinu važno.

Često nas zahtjevi svakodnevnog života, društvena očekivanja i vanjski utjecaji udaljavaju od stvari koje nam donose istinsku sreću i zadovoljstvo. Stoga je važno s vremena na vrijeme zastati, procijeniti svoje težnje i želje i osigurati da su vaši postupci u skladu s njima. Neophodno je usvojiti vještinu postavljanja osobnih granica i afirmirati se čvrstim “ne” kada se ukaže potreba. Pojedinci se često nađu primorani zadovoljiti očekivanja drugih ili preuzeti pretjerano opterećenje. Međutim, postavljanje granica ne bi trebalo pogrešno protumačiti kao usredotočenost na sebe; nego je to sredstvo za očuvanje nečijeg emocionalnog i mentalnog blagostanja.

  • Priznavanje naših ograničenja i razumijevanje da je nemoguće udovoljiti svakom zahtjevu ili udovoljiti svakoj situaciji ublažava stres i omogućuje nam da odredimo prioritet onome što je uistinu važno. Učinkovito upravljanje vremenom je vrijedna vještina koju treba steći. Uspjeh u raznim aspektima života može se postići učinkovitim planiranjem i organizacijom. Stvaranjem dobro strukturiranog rasporeda, određivanjem prioriteta ciljeva i uključivanjem redovitih odmora možemo uspostaviti skladnu ravnotežu između posla, obaveza i slobodnog vremena. Održavanje jakih veza s drugima ključno je za naše emocionalno zdravlje. Bitno je dati prioritet kvalitetnim odnosima s prijateljima, obitelji i partnerima.

Posvetite vrijeme da budete prisutni sa svojim voljenima, aktivno slušajte njihova iskustva i dosljedno im iskazujte svoju naklonost i ohrabrenje. Učinkovita komunikacija i empatija služe kao temelj za njegovanje i održavanje ispunjavajućih odnosa. Održavanje dobrobiti vašeg tijela i uma je ključno. Davanje prioriteta vašem fizičkom zdravlju uključuje redovito vježbanje, usvajanje hranjive prehrane i osiguravanje odgovarajuće količine odmora. Jednako je važno njegovati svoje mentalno blagostanje praksama samonjege, kao što su meditacija, bavljenje hobijima i aktivnosti koje donose ispunjenje i opuštanje.

Gledajte na promjene i izazove kao na prilike za širenje i razvoj. Tijek života je neizvjestan i često se susrećemo s nepredviđenim preprekama i promjenama. Umjesto da im se suprotstavljamo, steknimo vještinu prihvaćanja promjena kao izgleda za osobni rast i napredak. Budući da smo fleksibilni i optimistični, možemo se prilagoditi nepoznatim okolnostima i izaći iz njih s većom snagom i mudrošću.