– Prošlo je već 7 dana od kako se saznalo da je Danka Ilić ubijena, djelo je priznato, ali dvojica koja su osumnjičena za njenu smrt, još uvijek nisu priznali gdje su sakrili tijelo. Sve je manje vreman i nade da će se moći obdukcija izvršiti nad tijelom, jer kako dani prolaze, tijelo će da bude u sve gorem fizičkom stanju.

Rodbina se postepeno okuplja u kući Dragijevića na sahrani pokojnog Dalibora, koji je prije smrti trebao dati iskaz u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru. Podsjetimo, postojale su sumnje oko njegove umiješanosti u prikrivanje zločina i pomaganje u otklanjanju tijela mlade Danke Ilić (2), mučki ubijene i nestale 26. ožujka u susjednom naselju Banjsko polje. Unatoč potrazi koja traje i privođenju osumnjičenih za ubojstvo, njezini posmrtni ostaci ni nakon osam dana još uvijek nisu pronađeni.

  • Smrt Dalibora dodatno je zakomplicirala cijelu potragu, a nakon što on bude položen na mjesno groblje, očekuje se da će se nastaviti nastojanja da se lociraju posmrtni ostaci tragično preminule djevojke. Prije početka ispraćaja postupno se okupljaju ukućani i susjedi, a vidljivo je da su u čast pokojnika doneseni križ i pogrebni vijenci. Naši su novinari potvrdili da je smrtovnica objavljena tek danas, na dan sprovoda. Za sada je neizvjesno hoće li na sahrani biti i Radetov otac i Dejanov brat koji su trenutno u pritvoru. Na mjesnom groblju u Zlotu danas će biti sahranjen Dalibor Dragijević, inače brat Dejana Dragijevića, prvoosumnjičenog za tragičnu smrt dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, a imena troje ožalošćenih su navedena na službenu smrtovnicu.

I pored želje da prisustvuju Daliborovoj sahrani, ocu Radoslavu, koji je trenutno u pritvoru, i osumnjičenom Dejanu je uskraćena dozvola i neće moći biti prisutni, saznaje Kurir. Tragičnim spletom događaja, Dejanov brat je u subotu uhićen jer je navodno pomagao u uklanjanju tijela djevojčice. Nažalost, on je u noći između subote i nedelje preminuo u borskoj policijskoj stanici, pretpostavlja se od srčanog udara. Teška srca javljamo vam da je 7. travnja preminuo naš voljeni Dejan Dragijević. Službena smrtovnica potvrđuje ovu nesretnu vijest, a ovu objavu prate potpisi ožalošćenih.

  • Među brojnom rodbinom i prijateljima ističu se majka Svetlana, otac Radoslav i brat Dejan kao istaknute osobe u obitelji. Mnogima nije promaklo da se Dejanovo ime našlo na popisu osuđenih logoraša. Zanimljivo, Dejan je nakon hapšenja sam priznao ubojstvo Danke Ilić. Danas u 14 sati održat će se ispraćaj Dalibora, a majka Svetlana, koja je jedina predstavnica obitelji, bit će ispraćena u pratnji nadležnih, dok preostali članovi obitelji to neće imati privilegiju. Na dan sprovoda rodbina i susjedi okupili su se u Dragijevićevoj kući, a smrtovnica je tek danas konačno istaknuta.

Dana 26. ožujka nestala je Danka Ilić, koja je kasnije otkrivena, na temelju iskaza osumnjičenog Dragijevića i njegovog kolege Srđana Jankovića (50), da je ubijena upravo tog dana. Unatoč iscrpnim pretragama svih lokacija koje su dostavili osumnjičenici, od Dankinog tijela nema ni traga. Stalni napori policije da je locira ostaju nepokolebljivi i temeljiti.