Uz želju za skidanjem kilograma, dr. Žudin Heri krenula je na put kako bi poboljšala svoje cjelokupno zdravlje i ublažila štetne posljedice stresa. Ishod manjih prilagodbi koje je uvela u svoju dnevnu rutinu očitovao se kao značajno smanjenje težine. Naime, Džudi je uspješno skinuo nevjerojatnih 45 kilograma.

– Radeći iscrpljujućih 60 sati tjedno, imao sam snažnu želju poboljšati svoje zdravlje. Iznenađujuće, moji su se rezultati testa vratili u normalu, ali nisam se mogla otresti osjećaja da mi nije dobro. Mučili su me uznemirujući simptomi poput gubitka kose, stalnog debljanja i nemirnog sna. Unatoč uvjeravanjima mojih kolega, nisam mogao zanemariti činjenicu da nešto nije u redu. Razmišljao sam o pitanju: zašto se tako osjećam? I još važnije, koje korake trebam poduzeti da povratim svoje blagostanje?

Slijedeći proces od četiri koraka, uspjela je postići željenu tjelesnu građu, iskusiti poboljšanu fizičku i mentalnu dobrobit, kao i svjedočiti poboljšanjima u kvaliteti sna i cjelokupnom izgledu.

Promatranje promjena načina života kao stalne ekspedicije, a ne pukog popisa za provjeru, olakšat će njihovo postizanje.

Spomenula je da je početna spoznaja koja je pružila pomoć bilo razumijevanje da se željeni ishod neće postići trenutno. Bilo je ključno shvatiti da će put do postizanja cilja gubitka težine trajati najmanje godinu dana.

Prema riječima liječnika, proces oslobađanja od stresa nije samo pomogao u mršavljenju, već je i donio red u njezin život.

Otkrila je da se ključni trenutak dogodio kada je priznala štetan utjecaj brojnih obaveza i stresa na njezinu dobrobit. Nakon što je svjesno odlučila riješiti ovaj problem, kilogrami su se počeli topiti.

Provođenje modifikacija za nju nije bilo ni izazovno ni nedostižno. Nakon buđenja bavila se jogom i svjesno se trudila održati osjećaj mira. Postupno je unijela manje izmjene u svoju rutinu.

Tvrdi da je, bez obzira na dan koji je pred nama, njezina odluka bila suočiti se s njim pribrano i dati prioritet brizi o sebi. Određivanje trenutaka za duboko disanje, razmišljanje i opuštanje bio je njezin pristup.

Svaki dan ima posebnu svrhu.

Povremeno se pojedinci raspituju koje lijekove uzimati, kakvu vrstu čaja piti i što poduzeti kako bi postigli gubitak težine i poboljšali dobrobit. Međutim, oni ne prepoznaju nužnost usvajanja sveobuhvatnog pristupa. Važno je razumjeti da svaki aspekt našeg svakodnevnog života ima utjecaj na naše emocije, fizički izgled i cjelokupno zdravlje.

Područje psihologije sugerira da imati jasan osjećaj svrhe može imati pozitivne učinke na različite aspekte naših života, uključujući tjelesnu aktivnost, obrasce spavanja i kontrolu težine. Dok točni razlozi koji stoje iza ovog fenomena zahtijevaju daljnje istraživanje, ne može se poreći učinkovitost osjećaja važnosti u jačanju naših sposobnosti.

  • Došao sam do spoznaje da moji postupci imaju izravan utjecaj na moje blagostanje. Donošenje odluka i poduzimanje koraka prema samopoboljšanju je svjestan izbor. Umjesto postavljanja određenog cilja težine, prioritet sam dao svom cjelokupnom zdravlju. Važno je razumjeti da zdravlje i težina nisu izborni; oni su nužnosti. Baš kao i za pranje zubi ili kupanje, moramo odvojiti vrijeme i za pravilnu prehranu. Koliko god bili zaposleni, ključno je zdrave navike uvrstiti u svakodnevni život. Odvojiti vrijeme za sebe, hranjivo ručati, odmoriti se, disati i pronaći trenutke opuštanja nikada ne bi trebalo smatrati izborom. Tek kada uspostavimo i posvetimo se ovim zdravim navikama, svjedočit ćemo pozitivnim promjenama.