– U nastavku našeg današnjega članka, donosimo vam jednu priču koja se desila u Južnoj Americi. Jednostavno, i na našim prostorima se uveliko govori o svakakvim dešavanjima koja se dešavaju u bolnicama između doktora i medicinskih sestara. Slijedi jako zanimljiva priča…

Čim se video podijelio na društvenim mrežama, brzo je postao popularan zbog navodnog prikaza intimnog odnosa između liječnika i medicinske sestre u peruanskoj bolnici. Prema izvješćima lokalnih medija, eksplicitna scena je navodno snimljena unutar hitne službe bolnice koja se nalazi u sjeverozapadnom gradu Pijura. Prema riječima autora videa, liječnik je otkriven u intimnom odnosu s medicinskom sestrom, a sve dok su bili prisutni pacijenti kojima je bila potrebna pomoć.

Tijekom tog razdoblja, prevladavajući osjećaj izražen u odjeljku komentara na objavu bio je izrazito kritičan prema postupcima liječnika i medicinske sestre. Jedan korisnik sugerira da bi trebali otići u hotel. Još jedan korisnik se javio izrazivši uvjerenje da su svojim postupcima prešli granicu. Tijekom svog radnog vremena bolnica se suzdržala od promicanja eksplicitnog incidenta.

Dodatni tekst:

Gubitak kilograma dobro je poznat izazov koji je daleko od jednostavnog.

Unatoč tome, na društvenim mrežama kruži vrlo popularna metoda koja navodno pojednostavljuje proces: metoda 2-2-2. Ova metoda potječe od fitness trenerice koja pomaže ženama u borbi protiv neželjenih kilograma. No, što je zapravo metoda 2-2-2 i je li joj preporučljivo pristupati s oprezom? Iz Gruzije dolazi Jena Rico, fitness trenerica koja se specijalizirala za osnaživanje žena ne samo da izgube kilograme, već i da transformiraju svoj cjelokupni način razmišljanja prema hrani i tjelesnoj aktivnosti.

U lipnju je skočila do neba kada je podijelila video na TikToku u kojem se govori o revolucionarnoj tehnici 2-2-2, osmišljenoj za učinkovito uklanjanje tvrdoglave tjelesne masnoće. Značajan učinak ove tehnike mršavljenja postaje vidljiv u samo tri tjedna, ostavljajući nas nespremnima napustiti pozitivne transformacije koje smo postigli. Dnevna rutina jednostavno podrazumijeva konzumiranje dvije boce vode, konzumiranje dvije porcije voća i povrća te dvije šetnje (uz ostale fizičke vježbe).

Dokazuje li se metoda 2-2-2 učinkovitom u poticanju mršavljenja? Ako se dosad niste bavili nikakvim sportom, metoda 2-2-2 koju predlaže Džena Rico može pozitivno utjecati na vaše zdravlje. Usađivanjem discipline, ovaj vam pristup može olakšati prijelaz na dosljednu rutinu vježbanja nakon samo tri tjedna. Uključivanjem povrća i voća u svoju prehranu, ne samo da će vaš metabolizam dobiti poticaj od dijetalnih vlakana, već će i vaše cjelokupno zdravlje imati koristi od vrijednih vitamina i minerala koje oni pružaju. Osim toga, važno je upamtiti koliko je važno ostati pravilno hidriran.

Čak i započinjanje sa samo jednom bocom vode umjesto dvije može imati pozitivan učinak kada postane navika. Dostupne su dvije metode, poznate kao 2-2-2. Dok je Jena Rico skovala svoj pristup kao metodu 2-2-2, postoji još jedna metoda koja se također naziva 2-2-2. Međutim, ovaj alternativni pristup razlikuje se u svojim temeljnim načelima budući da uključuje kombinaciju konzumacije ugljikohidrata, povremenog posta i treninga visokog intenziteta.

Ubrzani metabolički proces ključna je komponenta metode 2-2-2, kako je istaknula dijetetičarka Amy Goodson. Ovaj pristup potiče učinkovitu razgradnju ugljikohidrata i masti, što u konačnici dovodi do gubitka težine. Unatoč tome, Goodson priznaje da provedba ovog plana može biti prilično izazovna. Nadalje, napominje da obroci možda neće ponuditi istu razinu nutritivne ravnoteže kao druge vrste redukcijskih dijeta. Ovo je primjer šestotjedne rutine prema metodi 2-2-2 prema preporuci dijetetičara. Prvih tjedan dana preporuča se prakticirati isprekidani post u trajanju od najmanje 14 sati. U tom razdoblju obroci bi se prvenstveno trebali sastojati od kombinacije proteina i ugljikohidrata.

Tijekom drugog tjedna slijedit ćete određeni obrazac prehrane. Tijekom dva uzastopna dana vaši obroci ne bi smjeli premašiti ukupno 500 kalorija. Međutim, ostatak tjedna imate slobodu prepustiti se bilo kojem izboru hrane koji želite. Tijekom trećeg i četvrtog tjedna preporuča se pridržavati se rasporeda povremenog posta u trajanju od minimalno 16 sati. Važno je osigurati da se obroci u tom razdoblju sastoje od kombinacije ugljikohidrata i masti.

Tijekom petog i šestog tjedna ovog programa slijedit ćete određeni obrazac prehrane. Dva dana svaki obroci neće sadržavati više od 500 kalorija. Preostale dane naizmjenično ćete jesti obroke bogate mastima i obroke bogate ugljikohidratima. Kombinacija konzumiranja obroka bogatih ugljikohidratima, proteinima i mastima, uz trening, može dovesti do značajnih fluktuacija u razini glukoze u krvi, što ovaj pristup čini neprikladnim za određene osobe. Zbog svoje neutralnosti i prikladnosti za veću demografiju, posebice žene, metoda 2-2-2 koju je osmislio Rico stekla je popularnost.