– U svijetu filma, nerijetko imamo jako emotivne priče koje su se desile nekima od najvećih svjetskih glumaca. Međutim, neke od njih budu toliko providne, da se odmah na prvu zna da su lažne. Međutim, sljedeća priča je itekako provjerena, a imamo jako veliki procenat osoba koje su svjedočile cijeloj ovoj strašnoj priči.

Nažalost, glumica koja je pustila suze dok je snimala scenu silovanja umrla je mlada i živjela je život ispunjen boli. Ulogu Gine, redateljeve zaručnice koja je uvijek zaposlena, sjajno tumači mlada Francuskinja Maria Snedel. Radnja filma vrti se oko zaručenog para koji putuje u Pariz kako bi razgledao stanove, gdje upoznaju Paula, američkog imigranta. Jenny i Paul upuštaju se u intenzivnu romansu koja kulminira kontroverznom scenom koja uključuje prisilni seks, često nazivanom kultnom scenom s maslacem. Trenutak koji je oduševio publiku i kritiku nedvojbeno je najupečatljiviji. Posljednji tango u Parizu oštro je osuđen, što je dovelo do zabrane u mnogim zemljama. Ipak, ispod površine ove scene leži skrivena istina, dublja, zlokobnija istina. Prije nekoliko godina Maria je u intervjuu za Daily News otkrila da scena u kojoj je sudjelovala nije dio originalnog scenarija.

Informacija joj je otkrivena prije snimanja. Unatoč Maloneovim uvjeravanjima da je sve izmišljeno, Mariah nije mogla a da ne pusti iskrene suze. Vlastitim riječima, izrazila je osjećaj povrijeđenosti, usporedivši to iskustvo s oblikom silovanja. Život joj se dramatično promijenio kada je postala poznata diljem svijeta i postala poznato lice strancima. “Iskustvo slavlja bilo je jako zastrašujuće. U tom razdoblju osobna sigurnost nije bila najvažnija stvar i ljudi su me često zamijenili s likom koji sam igrala na ekranu i tako se prema meni ponašali. Nailazila sam na puno neugodnosti”, prisjeća se Maria Road . Zbog kaosa koji je došao sa slavom, utjehu je potražila u ovisnosti o drogama. “Moje putovanje počelo je s kanabisom, no ubrzo sam počela eksperimentirati s kokainom, LSD-om i heroinom.

  • Bio je to moj bijeg od surove stvarnosti. Divlje sedamdesete bile su vrijeme beskonačnog eksperimentiranja”, otkriva Maria. Slava joj je bila potpuno strana, što je dovelo do višestrukih pokušaja samoubojstva. Snedrova je otkrila: “Dva ili tri puta sam se namjerno predozirala, ali kada je stigla hitna pomoć, čudesno sam došla k sebi.” Priznala je koliko je bila sretna što je preživjela događaje, unatoč tome što je usput izgubila mnogo prijatelja. Ipak, zahvalna je što je 1980-ih upoznala anđela čuvara jer je ta osoba odigrala ključnu ulogu u tome da joj pomogne prevladati svoju ovisnost.

Prema Daily Newsu, nagađa se da je riječ o ženi, uglavnom zato što je ranije priznala da je biseksualka. Veliki događaj u njezinoj karijeri dogodio se kada je odlučila uzeti pauzu od snimanja i prijaviti se u duševnu bolnicu kako bi pomogla svojoj bivšoj partnerici Joan Townsend koja je bolovala od shizofrenije. “Željela sam pomoći i brinuti se. Nažalost, završila je natrag u Sjedinjenim Državama i ne znam gdje je sada. Čini se da naši putevi nisu bili suđeni”, rekla je Maria. Priznala je da je dugo imala problem s nepovjerenjem u muškarce i govorila o svom teškom odrastanju kao kćeri poznatog glumca Daniela Greena.

Tijekom njezina djetinjstva odbijao ju je priznati kao svoje dijete i prisilio ju je da pobjegne u Pariz u dobi od 15 godina nakon nasilne svađe s majkom. Brigitte Bardot, zbunjena što Greenova kći zapravo živi na ulici, ljubazno joj je ponudila utočište i podršku. Unatoč brojnim zaokretima u svom životu, ona i dalje zadržava suosjećanje i razumijevanje za druge. Međutim, postojao je jedan čovjek, Bertolucci, kojem nikada nije mogla oprostiti. Schneider je rekla da mu je dugo zamjerala što ju je maltretirao.

Iako su se upoznali u Tokiju prije nekoliko godina, ona je namjerno odlučila ignorirati njegovo postojanje. S druge strane, njezin odnos s Marlonom Brandom ostao je prijateljski. Prema njegovim riječima, godinama su izbjegavali razgovarati o pokojnoj dinastiji Tang. Nažalost, preminula je od raka 3. veljače 2011. u 58. godini života. Nakon njezine smrti, njezini su ostaci kremirani, a pepeo s ljubavlju rasut na obali Atlantika u blizini Villarrice. Tek 2013., nekoliko godina nakon Marijine smrti i gotovo desetljeće nakon Brandove smrti, Bernardo Bertolucci konačno je priznao da Maria nije pristala na snimanje zloglasne scene analnog seksa.