– Melina Džinović je jako brzo dospjela na naslovnice svih vodećih portala u cijeloj regiji. Jednostavno, sa razvodom je dobila takav publicitet, kakav nikada nije imala u životu. Međutim, sada slijedi malo zatišje, a još uvijek se nije oglašavala nakon samog razvoda, i ne vjerujemo da će do toga uopšte da dođe.

Brzim preokretom događaja, Melina Džinović, poznata modna kreatorka, nedavno je okončala dugogodišnju ljubavnu vezu sa poznatim folk pjevačem Harisom Džinovićem, kojem je bila duboko odana više od dvadeset godina, a u braku je bila otprilike deceniju.

Đina Džinović je u početku uživala u pozitivnom odnosu sa svojom majkom, što ju je navelo da je poseti u njenoj novoj rezidenciji na Novom Beogradu. Međutim, njihova veza postepeno se pogoršavala, što je rezultiralo time da se Đina udaljila od majke na društvenim mrežama, što je izazvalo popriličnu pometnju u javnosti.

U domu iz kojeg je Melina otišla, Đina se našla na snimanju na Senjaku. U prvom planu scene prikazano je ogromno ogledalo, praćeno vazom ukrašenom cvijećem i raznim drugim detaljima na polici.

Budući da je aktivna korisnica društvenih mreža, kćerka Meline i Harisa često sa svojim pratiocima dijeli različite aspekte svog svakodnevnog života. Inače, Melina je ranije spominjala da su se njeni nasljednici navikli na njeno povremeno odsustvovanje.

Ovaj izuzetan novi prostor, iako primamljiv, neće me ograničiti samo na kuću. Nisam od onih koji ostaju u kući. Putovanja, druženja i izlasci su oduvijek bili moj način života. Od kada sam se udala, moj život je bio daleko od običnog. Prvo je to bilo zbog Harisovog rada, a kasnije i mog. Naša djeca su odgajana bezbrižno, naviknuta na naše odsustvo. Nikada im ništa nije nedostajalo, jer sam izuzetan organizator. Bili su okruženi sistemom podrške pun ljubavi koji su činili moja sestra, brat, majka i otac. Različiti uticaji koje su primili podstakli su njihovu emocionalnu nezavisnost. Nikada nisu razvili nezdravu vezanost za mene, gde bi plakali da nisam uz njih – izjavila je tom prilikom Melina.

Prošle godine je naišla na nepoznatog gospodina. Posljednjih šest mjeseci šuška se da je Melina u romantičnoj vezi sa dvije godine starijim biznismenom.

Pogoršano stanje braka Meline i Harisa bilo je evidentno svima već duže vrijeme, zbog čega je bilo neizbježno da će se na kraju rastati. Unatoč činjenici da je njihova veza zahladila mnogo prije nego što je napustila njihovu zajedničku rezidenciju, ona je vješto prikrivala pravi razlog raspada njihove zajednice: svoju povezanost s drugim muškarcem kojeg je upoznala prošle godine i s kojim se upustila u strastvenu romansu. Pouzdani izvor, koji je nedavno razgovarao za magazin “Hello”, otkrio je ovaj intrigantan detalj, ali otkrićima nije bio kraj.

Osoba s kojom je uspostavila emocionalnu vezu naširoko se smatra jednim od najtraženijih muškaraca u očima javnosti. Oni iskorištavaju svaku priliku da provode vrijeme zajedno, a on je osipa ekstravagantnim poklonima i nepokolebljivom pažnjom, izazivajući u njoj osjećaj mladalačke zaljubljenosti. Prepoznajući važnost njegovog profesionalnog imidža i želeći da zadrže njegovu netaknutu reputaciju, zajednički su se dogovorili da svoju vezu čuvaju što je duže moguće. Njihov uži krug prijatelja presrećan je zbog njihove zajednice i često se šale da je konačno našla partnera koji je savršeno nadopunjuje. Isti izvor je takođe otkrio da se često sastaju u njegovoj raskošnoj rezidenciji. Haris i ona su pravili planove za još jedno zajedničko dijete.

Haris i Melina su otvoreno razgovarali o svojim planovima za proširenje porodice, spominjući želju za još jednim djetetom uz kćer Ginu i sina Khana.

U intervjuu za “Blic” pre nekoliko godina, Melina je izrazila snažnu želju za decom i porodicom, pripisavši im kao krajnju svrhu života. Priznala je da krivi sebe za svoju neodlučnost, žaleći što nije odabrala treću opciju koja ostaje mogućnost. Ona je naglasila da posao i drugi aspekti života zauzimaju pozadinu važnosti izgradnje porodice.