– Mi se sa našim današnjim člankom vraćamo u muziku 80, i to na svjetskom nivou. Jednostavno, taj pop i rock koji je tada važio na sceni, definitivno sluša se i dan danas. Jednostavno, imali su taj modul pravljenja pjesama, tako da kada čujete neku pjesmu iz tog perioda, odmah znate o čemu se radi.

Samantha Fox bila je seks simbol 1980-ih. Za njom su uzdisali muškarci diljem svijeta, a onda je sve šokirala priznanjem da voli žene.

Smatra se ženom savršene figure, a njezine tjelesne mjere su 98-59-84. Postala je toliko popularna kada je pozirala za Playboy da su njene slike krasile zidove mnogih muškaraca u Srbiji. Zanimljivo, bila je još maloljetna kada je počela fotografirati, a svoju prvu provokativnu fotografiju snimila je sa 16 godina.

Iako je bila najpopularnija britanska manekenka, prije svoje 20. godine odlučila je promijeniti karijeru. Postala je pop zvijezda, sa svojim debitantskim singlom “Touch Me (I Want Your Body)” koji je dosegao broj 1 u 17 zemalja. Imala je i druge uspješne hitove kao što su “Naughty Girls (Need Love Too)” i “I Wanna Have Fun”.

Počeli su se nizati komercijalni uspjesi – glumiti u filmovima, reality showovima, voditi evente… No unatoč tome, s druge strane, doživjela je i životni “pad”. Njezin otac Patrick, koji je bio njezin agent do 1991. godine, pronevjerio ju je i oštetio za najmanje milijun funti. Samantha ga je tužila, ali je povratila samo 363.000 funti. Prije njegove smrti 2000. godine, nije razgovarala s ocem gotovo 10 godina.

  • Osim oca, život joj u noćnu moru pretvaraju opsjednuti obožavatelji. Zbog njih je od svoje 18. godine morala plaćati tjelohranitelje. Jedna obožavateljica iz Francuske čak je pokušala samoubojstvo ispred njenog stana. “Bilo je ludih i histeričnih trenutaka – ljudi su mi se pokušavali približiti na silu i dirati mi kosu… Razbijali su prozore i riskirali svoje živote, a ja sam morala pobjeći helikopterom s krova zgrade”, ispričala je. Vrijeme.

U dokumentarcu “Page Three: The Naked Truth” progovorila je i optužila pokojnu zvijezdu Davida Cassidyja da ju je seksualno zlostavljao tijekom snimanja njegovog singla “Romance”.

Prisjetila se i da ju je napao u WC-u restorana nakon snimanja, kada je imala 19 godina. “Mogla sam jasno osjetiti njegovu erekciju svaki put kad je bio na meni. David kao da je namjerno učinio snimanje tako dugim i stoga vrlo teškim. Bilo je jako bolno”, rekla je.

Nakon snimanja David je pozvao Samanthu i njezinog oca na večeru.

“Otišli smo na večeru s tatom i ljudima iz diskografske kuće. U jednom trenutku tijekom večere otišla sam u kupaonicu, a on je krenuo za mnom. Kada je ušao u kupaonicu, gurnuo me uza zid i pokušao zabiti jezik .. Pobjegla sam i otišla ravno do stola njenog oca, ali nisam mu ništa rekla, bila sam uplašena”, prisjetila se Samantha te večeri.

Iako su za njom uzdisali muškarci diljem svijeta, ona im je priuštila “hladan tuš”. Odnosno, otvoreno priznaje da je zapravo privlače žene. Sa svojim agentom Mirom Strattonom bila je u vezi sve do tragične smrti od raka 2015. godine.

Od tada je ponovno pronašla ljubav u zagrljaju Linde Olsen, s kojom se vjenčala 2022. nakon dugogodišnje veze.