Danas vam donosimo zanimljivost vezano za pileće meso, a koje verovatno niste čuli ranije. Studija pokazuju koji je dio piletine najštetniji za zdravlje.

Piletina je najpopularnija vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blagi okus bez jakog mirisa, ali i cijena koja je jeftinija od npr. junetine i teletine… Prednost je što je ovo meso bogato raznim nutrijentima korisnim za zdravlje. tijela.

Međutim, prema nedavnoj kineskoj studiji, ne smatraju se svi dijelovi piletine dobrima za ljudsko tijelo. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoje kulinarsko iskustvo prenijeli stručnjacima, ali i znanju tehnologa, doznalo se koji se dijelovi piletine ne smiju konzumirati jer su štetni za zdravlje.

Stoga, kada jedete piletinu, bolje je ne jesti kožu, jer se ona u potpunosti sastoji od masti, a može sadržavati i mnogo bakterija.

Osim toga, ne preporučuje se konzumacija plućnjaka, jer ni obrada toplinom na visokoj temperaturi ne može potpuno eliminirati sve parazite.

Kineski stručnjaci također su savjetovali da se ne koristi glava (kod nas se rijetko koristi), budući da se u tom dijelu pileta nakupljaju sve štetne tvari koje životinja apsorbira tijekom života.

Nutritivna vrijednost piletine (100 g):

Energetska vrijednost 120 kcal
proteina 22,50 g
ugljikohidrata 0,00 g
šećera 0,00 g
Vlakna 0,00 g
masti 2,62 g
od čega zasićenih 0,563 g

Visok udio bjelančevina u bijelom mesu pomaže tijelu u izgradnji mišića, dok ga vrlo nizak udio kalorija čini savršenom hranom za dijete.