U ranim godinama, zanosna privlačnost Lazara Ristovskog uspjela je osvojiti srce poznate glumice Danice, što jasno pokazuje fotografija. Od 1970-ih naovamo, Lazar Ristovski je krenuo nesvakidašnjim putem u svijetu glume, putovanjem koje je donijelo tako duboku transformaciju da je danas jedva prepoznatljiv. Lazar Ristovski je u svojim mladim danima posjedovao izvanredan spoj privlačnosti koja oduzima dah i nepokolebljive hrabrosti, čime je naposljetku pridobio naklonost Danice.

Imperativ je priznati izuzetnu putanju karijere Lazara Ristovskog, usred medijskog fokusa na njegov razvod od supruge Danice i zapažena postignuća njihovog sina, snahe, pa čak i unuka. Bez sumnje, Lazar Ristovski je jedan od najistaknutijih glumaca našeg doba.

  • Utjecaj koji je Lazar imao na srpsku kinematografiju je nemjerljiv, što se očituje u njegovim izvanrednim nastupima u hvaljenim filmovima kao što su “Underground”, “Tito i ja” i “Do the Bone”. Iako je Lazar svoju karijeru isprva započeo u kazalištu, usavršavajući svoj zanat kroz brojne scenske produkcije, danas posjeduje opsežan repertoar od nekoliko tisuća predstava. Lazar je, naime, imao privilegiju da ga usmjeravaju cijenjena glumačka imena poput Bogdana Diklića, Radoša Bajića, Snežane Savić i Ljiljane Stjepanović. Nedvojbeno, Lazar Ristovski zrači zadivljujućom mladenačkom privlačnošću, što pokazuje i upečatljiva fotografija iz njegovih ranih godina.

Ranih godina Danica, bivša supruga Lazara Ristovskog, rado se prisjećala kako ju je opčinio njegov nesvakidašnji glumački talent. Godine 1980. Lazar i Danica odlučili su se za jednostavnu građansku ceremoniju vjenčanja, bez tradicionalne svečane nošnje. Osvrćući se na ranu fazu njihove romanse, glumica se toplo prisjetila kako je Lazarova iznimna hrabrost i neporeciv šarm osvojili njezino srce. Od samog početka zračio je istinskom kvalitetom koja ga je razlikovala od svih ostalih.

  • Daničino lice ozarilo bi se radošću svaki put kad bi nekoga neočekivano srela. Nakon dugog perioda od četrdeset i dvije godine, Danica i Lazar Ristovski donijeli su odluku da svoj brak privedu kraju. Unatoč akumulaciji izgubljene ljubavi kroz desetljeća, ostali su ujedinjeni kao odani roditelji svojim sinovima i brižni djed i baka svom unuku Bogdanu. Proslavljeni glumac nakon razvoda izazvao je veliku buru u javnosti otvoreno podijelivši svoje ljubavne petlje s mlađom kolegicom Anicom Lazić. Lazar Ristovski, srpski umjetnik, rođen 26. listopada 1952. godine u Ravnom Selu, svoju je svestranost iskazao u sferama kazališta, filma i televizije.

Već gotovo pet desetljeća Beograd je njegov dom, posvećujući svoje vrijeme i vještine svijetu glume, pisca, režije i produkcije. Njegov izvanredan talent nije mu donio slavu samo kao glumcu, već i kao višestrukoj kreativnoj sili. Dodatnu sreću pronašao je u braku s iznimno talentiranom glumicom Danicom Ristovski, ljubav i društvo. Zajedno su doživjeli radost odgoja dva sina Petra i Jovana. Tijekom svoje slavne karijere krasio je pozornicu u više od četiri tisuće kazališnih predstava i pridonio uspjehu više od 40 filmskih i televizijskih projekata.

  • Dobivajući cijenjena priznanja za svoj izniman talent, počašćen je prestižnim nagradama poput nagrada „Raša Plaović“ i „Pavle Vujisić“, te glasovitim „Zlatnom ćuranijom“, „Zlatnom mimozom“ i „Esar Konstantinom“. Iako od sredine devedesetih ne krasi kazališnu scenu, često preuzima uloge redatelja i producenta. Godine 1999. imao je impresivan debi kao trostruka prijetnja u hvaljenom filmu Bijelo odijelo, gdje je pokazao svoje vještine glumca, redatelja i producenta, zaradivši značajno priznanje. Uz svoj doprinos svijetu kinematografije, Ristovski se profilirao i kao uspješan pisac, naišavši na topao prijem književnih entuzijasta za svoja dva izuzetna romana i dvije zapanjujuće zbirke priča.