Savjeti o odijevanju uvijek su korisni, a posebno su korisni za žene punije figure jer im pomažu u isticanju osobnog stila i njegovanju samouvjerenosti.

Za žene punije figure važno je imati na umu nekoliko savjeta kako poboljšati svoj stil. Jedan od ključnih savjeta je da se klonite pretjerano složene odjeće. Odabir odjeće koja prati prirodne konture vašeg tijela može stvoriti elegantniji izgled i pomoći vizualno stanjiti vašu figuru. Klasični krojevi, kao što je bezvremenski A-kroj, posebno su laskave opcije koje treba razmotriti.

Odabir pravih materijala ključan je jer može uvelike utjecati na cjelokupni izgled. Idealno je odlučiti se za tkanine poput viskoze, svile ili pamuka, jer imaju gracioznu draperiju i sprječavaju neželjenu glomaznost.

Korištenje okomitih linija bezvremenska je tehnika koja učinkovito poboljšava percepciju visine. Ovaj klasični trik može uvelike pridonijeti stvaranju iluzije vitkije figure. Uključivanje odjevnih predmeta ukrašenih okomitim prugama često daje povoljne ishode.

Dodavanje remena oko struka ima moć potpuno promijeniti izgled kompleta. Privlačeći pozornost na uži dio tijela, stvara vizualno privlačnu siluetu pješčanog sata.

Eksperimentiranje s raznim nijansama i dizajnom pruža ugodan put za uključivanje različitih slojeva i zamršenosti u nečiji ansambl. Što se tiče vizualne percepcije, dublje nijanse imaju tendenciju stvaranja efekta mršavljenja, dok svjetlije nijanse privlače poglede.

Eksperimentiranje je od presudne važnosti u području mode, jer ne postoje određene smjernice koje treba slijediti. Bitno je otkriti stil koji je usklađen s vašom individualnošću i koji zadovoljava vaše osobne ukuse.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.