– Na društvenim mrežama se svakodnevno mogu pronaći razne istinite ispovijedi. Neke od njih su emotivne i toliko dirljive, da se nađu čak i na filmskim platnima. Slijedi baš jedna takva…

Priče o napuštenoj, otkrivenoj i posvojenoj djeci uvijek izazivaju snažne emocije. Bez obzira odvijaju li se u zapadnom svijetu, kao što je priča o kojoj je riječ, ili u našim lokalnim zajednicama, kao što je iskrena priča o Bosanki koja odgaja napuštenu djevojčicu, ove priče imaju dubok utjecaj na sve koji se s njima susreću. Život Freddieja Figgersa služi kao neporeciv dokaz da naše okolnosti ne moraju diktirati našu sudbinu; nego posjedujemo inherentnu sposobnost oblikovanja vlastite budućnosti. Sa samo devet godina dobio je pokvareno računalo, događaj koji je zapalio njegovu strast za tehnologijom.

Ta ga je strast zauzvrat potaknula na put inovacija, transformirajući ga u uspješnog poduzetnika i bogatog pojedinca u području telekomunikacija. U ruralnim područjima Floride majka je napustila novorođenče i ostavila ga pokraj kontejnera. Nathan i Betty Mae Figgers otkrili su dijete i odlučili ga posvojiti. Kad je dječak napunio osam godina, počeo je razmišljati o svom podrijetlu. Nathan ne samo da je radio kao čistač u gradskom odjelu za čistoću, već je također imao jedinstvenu sposobnost spašavanja vrijednih predmeta ispred kontejnera, popravljanja istih i vještog prenamjena za razne zadatke.

Kao odgovor svom sinu, Nathan je dao odgovor. Fredi, koji je otkriven kao novorođenče u blizini kontejnera za smeće, dijeli iskreni razgovor koji je vodio s osobom koja ga je odgojila. “Slušaj,” iskreno su rekli, “tvoja biološka majka donijela je tešku odluku da te napusti, ali Betty May i ja odlučili smo te dovesti u našu obitelj umjesto da te smjestimo u udomiteljsku skrb. Ti si moj sin.” Ovo otkriće duboko je utjecalo na Fredija dok se borio s ovom novootkrivenom informacijom. Prisjećajući se svog pokojnog oca, Fredi razmišlja o trenutku zbog kojeg se isprva osjećao bezvrijednim i odbačenim. Kad je čuo te riječi, nije mogao a da ne pomisli: “U redu, ja sam bezvrijedan.”

Međutim, postupci njegova oca govorili su više od njegove prve izjave. Čvrsto je uhvatio Fredija za ramena i izgovorio sljedeće riječi: “Zapamti, nikad ne dopusti da to utječe na tebe. Živeći na farmi u Quincyju, ruralnom gradu na sjeveru Floride s otprilike 8000 stanovnika, Nathan i Betty May, Freddyjevi posvojitelji, bili su i domar i majstor. Iako su bili u pedesetim godinama, odlučili su posvojiti Fredija kada je imao samo dva dana, dodajući ga brojnoj siročadi o kojoj su se prethodno brinuli. Prema Fredijevim riječima, od njih je primio obilje ljubavi, ali nažalost, drugi doktori posjedovali su okrutnu narav koja je uzrokovala razne probleme.

Fredi se prisjeća vremena iz svog djetinjstva kada je bio izložen nemilosrdnom maltretiranju i okrutnim porugama svojih vršnjaka. Nazivali bi ga imenima poput “Beba iz kante za smeće” i “Dječak iz kante za smeće”, zbog čega bi se osjećao nepoželjno i prljavo. Muke tu nisu stale; Fredi se živo sjeća slučajeva u kojima bi izašao iz autobusa samo da bi ga dočekala druga djeca, koja bi ga zgrabila i bacila u kantu za smeće, pronalazeći zabavu u njegovoj nevolji. Da stvar bude gora, čak ni Nejtan, Fredijev otac, nije mogao pobjeći njihovom ruganju jer bi kantom kroz smijeh isticali njegovu prisutnost.

Ova traumatična iskustva bila su toliko teška da je Fredija otac počeo pratiti do autobusne stanice, nadajući se da će ga zaštititi od daljnjih ozljeda. Freddy gleda na Nathana i Betty May kao na heroje i iznimne uzore. Fredi, razmišljajući o svom djetinjstvu, rado se prisjeća očeve nesebične dobrote. Njegov otac često bi dao sve od sebe da pomogne strancima i osigura hranu za beskućnike. Fredi se jako divio svom ocu i težio je utjeloviti istu razinu suosjećanja. Zajedno bi pretraživali kontejnere, tražeći odbačeno blago. Upravo u tim trenucima postala je očita Fredijeva fascinacija računalima.

Fredi se prisjeća kako su ga računala opčinila, unatoč činjenici da su u to vrijeme bila nedostupna, jer izreka kaže: “One man’s trash is a other man’s treasure. Jednog dana tijekom njegove devete godine, naišli su na neispravno računalo McIntosh dok su pregledavali trgovinu rabljenom robom. Uz nepokolebljivu odlučnost, uspjeh je konačno postignut. Nakon što smo ga kupili za samo 24 dolara, nestrpljivo smo ga donijeli kući. Moje je uzbuđenje bilo opipljivo jer sam ga odmah počeo rastavljati, samo da bih otkrio nekoliko polomljenih komponenti.

  • Opremljen svojim pouzdanim pištoljem za lemljenje, zajedno s asortimanom radija i satova, vješto sam uklonio neispravne dijelove i pažljivo ih zalemio na matičnu ploču. Bilo je potrebno nevjerojatnih 50 pokušaja, ali na kraju je računalo oživjelo. U tom transformativnom trenutku Fredi je shvatio svoj pravi životni poziv. Unatoč sve gorem stanju njegova oca, Fredi je odlučno odbio savjete određenih članova obitelji da smjeste Nathana u ustanovu za skrb, idući toliko daleko da ga je poveo sa sobom na posao sastanci.

Fredi, koja se brinula za Nathana do njegove smrti 2014., objašnjava da nikada nije razmišljala o tome da ga napusti budući da je on nikada nije napustio. Unatoč Nathanovom izumu, koji je trebao krenuti očevim stopama, nije mogao uživati ​​u plodovima svog rada jer zarađenih 2,2 milijuna dolara nije stiglo na njegov račun prije njegove smrti. Posljedično, Fredi duboko žali zbog svoje nemogućnosti da ispuni Nathanove životne želje da posjeduje Ford kamionet i ribarski čamac.