Ceca Ražnatović poznata je po svojoj averziji prema medijskom oglašavanju, kojoj pribjegava samo kad je prijeko potrebno. Za razliku od Jelene Karleuše, koja buja pod svjetlima reflektora, Ceca to aktivno izbjegava, dajući prioritet dragocjenim trenucima s najdražima.

Dugotrajna tuga koju proživljava Ceca Ražnatović, a koja proizlazi iz preranog odlaska supruga Željka Ražnatovića Arkana, ostaje kao nesavladiv teret. Kako vrijeme prolazi, njezina se tuga samo pojačava, dok se ikonična figura narodne glazbe bori sa razumijevanjem da će bolna praznina zauvijek okupirati njezino srce. Uprkos dva desetljeća koja su prošla od tragičnog događaja, Ceca nedvosmisleno potvrđuje da je njena ljubav prema Arkanu nepokolebljiva, ali nezamjenjiva. Posljedično, njezina duboka tuga ostaje uvijek prisutna, nepopustljiva prisutnost i ogroman teret.

I nakon 24 godine od Željkovog odlaska, Ceca u svojim svakodnevnim razgovorima i sjećanjima ne prestaje pričati i sjećati se svog pokojnog supruga. Sasvim je prirodno da on ostane česta tema razgovora, s obzirom da je otac njihovo dvoje izuzetne djece, koja duboko razumiju njegovu važnost. Za njih je posve uobičajeno upustiti se u razgovore i nostalgična razmišljanja o zajedničkim sjećanjima.

Bilo je bezbroj slučajeva u kojima je pjevačica doživjela neodoljiv val emocija, što je dovelo do suza koje su joj tekle niz lice i stisnutog grla, što je kasnije rezultiralo razmazanom šminkom. Priznala je da je to borba s kojom se žene često susreću, a nadmašuje je nego kod muškaraca. Ipak, poručila je i da postoji poseban šarm u sposobnosti otvorenog komuniciranja i odavanja osjećaja s drugima. Najzahtjevniji joj je dolazak godišnjice Arkanove smrti, jer pojačava sjećanja na njega i zadaje nesnošljivu bol.

Prije veze s Arkanom, vrijedi spomenuti da je Ceca bila u ljubavnoj vezi s proslavljenim nogometašem Vladanom Lukićem, koji je prije toga igrao za Crvenu zvezdu. Njihova ljubavna priča započela je 1989. godine, kada je Ceca imala samo 16, a Vladan 18 godina. Unatoč njihovim težnjama da se zaruče, njihova je veza došla do kraja kada se Vladan prijavio u vojni rok. Tijekom tog razdoblja mediji su vrvjeli špekulacijama oko Cecine iskrene balade “Da ga vidim”, koja je navodno inspirirana njezinom vezom s Vladanom.

Ceca, čije je rodno mjesto srpski gradić Žitoraža, na svijet je otišla 14. lipnja 1973. Još u ranim godinama pokazivala je izniman glazbeni talent i zadivljujuću pojavu na pozornici. Unatoč njezinom skromnom podrijetlu, njezina nepokolebljiva ljubav i predanost glazbi bile su očite kroz njezino djetinjstvo.
Ceca je od malih nogu krenula u svoju glazbenu odiseju, pokazavši svoje iznimne vokalne sposobnosti koje su izazvale pažnju brojnih pojedinaca. Tijekom tinejdžerskih godina krasila je pozornice lokalnih klubova kao pjevačica, osvajajući publiku svojim nevjerojatnim talentom. Nije prošlo dugo prije nego što su glazbeni producenti priznali njezin golemi potencijal, što ju je navelo da snimi svoju debitantsku pjesmu u dobi od 14 godina.

S prvim albumom “Cvetak zanovetak” 1988. Ceca je ostavila neizbrisiv trag u glazbenoj industriji. Ovaj ključni trenutak poslužio je kao lansirna rampa za njezinu karijeru, poguravši je do statusa zvijezde u usponu. Njezin izuzetan talent, neodoljivi šarm i upečatljiva ljepota brzo su je učvrstili kao jednu od omiljenih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji.

Tijekom svoje karijere Ceca je izdala brojne albume s vrhova top ljestvica i hit pjesme koje su postale sastavni dio glazbene scene u Jugoslaviji i Srbiji. Jedna pjesma, Kukavica, nametnula se kao generacijska himna, a zapažen uspjeh postigle su i Nevaljala i Puspite me da zo svid. Cecin glazbeni repertoar obuhvaća različite žanrove, uključujući folk, pop i turbo-folk. Međutim, njezin život nije bio definiran samo njezinim glazbenim postignućima. Godine 1995. sklopila je kontroverzni brak sa Željkom Ražnatovićem, srpskim biznismenom i vođom paravojne formacije “Srpska dobrovoljačka garda”, poznatog kao Arkan. Njihova zajednica neprestano je izazivala pozornost medija, a tragična i nasilna Arkanova smrt 2000. ostavila je neizbrisiv utjecaj na Cecin život.

  • Nakon Arkanove smrti, Ceca je svoju pozornost usmjerila na obitelj, ali je i dalje ostala predana glazbi. Unatoč osobnim izazovima, nastavila se aktivno baviti zabavom i održala svoju nepokolebljivu slavu. Međutim, životne nedaće je nisu izuzele. Godine 2003. doživjela je duboku osobnu tugu kada joj je brat preminuo, događaj koji je duboko utjecao na njezin život. Cecin utjecaj nadilazi njezine glazbene sposobnosti, jer je poznata po predanosti humanitarnim ciljevima i aktivnom angažmanu u društvenim pitanjima. Uz izvanredna postignuća balkanske glazbene ikone, Ceca je i odana majka svoje dvoje djece, sina Veljka i kćeri Anastasije, koji su se odlučili za karijeru u pop glazbi, slijedeći majčine korake. Nastavljajući napredovati u svojoj profesiji, Ceca održava svoj status jedne od najutjecajnijih osoba u balkanskoj glazbenoj industriji. Unatoč preprekama na koje je nailazila tijekom života, Cecina nepokolebljiva otpornost i ljubav prema glazbi ostaju njezine glavne kvalitete.