Danas ćemo pisati o životu na selu, gdje se za malo novca mogu dobiti nekretnine.

Svetlana poklanja nekretninu u opštini Despotovac po ceni od 19.000 evra. Ova rezidencija se prostire na 75 četvornih metara i ima dvije terase, garažu i radionicu. Štoviše, dolazi s tri hektara zemlje, s potokom koji teče kroz dvorište. Smešten u Resavici, u opštini Despotovac, ovaj prostrani stan nudi ukupnu stambenu površinu od 75 kvadratnih metara. Interijer predstavlja promišljeno dizajniran raspored, koji se sastoji od udobnog dnevnog boravka, potpuno opremljene kuhinje s blagovaonicom, dvije udobne spavaće sobe i suvremene kupaonice.

  • Ova nekretnina nudi atraktivne terase i sprijeda i sa stražnje strane, povećavajući njegovu ukupnu privlačnost. Uz glavni stan, na raspolaganju je nekoliko praktičnih pomoćnih zgrada, uključujući garažu, praonicu rublja, radionicu, ostavu i natkrivenu šupu. Osim toga, posjed se može pohvaliti prostranom parcelom od tri hektara, koja pruža dovoljno prostora za razne aktivnosti na otvorenom. Povoljan pristup komunalijama poput vodovoda, kanalizacije i centralnog grijanja je također dostupan. Uz poželjan status vlasništva 1/1, ova kuća je odmah useljiva. Nadalje, u blizini je mirno rudarsko mjesto Resavica, okruženo bujnim šumama i prirodnim ljepotama.

Smješten unutar grada, slikoviti zidom ograđeni potok graciozno vijuga kroz dvorište, praćen divnim drvenim mostom. Naselje se može pohvaliti nizom sadržaja, uključujući osnovnu školu, poštu, ambulantu, benzinsku postaju, trgovine i pekaru. Štoviše, u krugu od 15 kilometara nalaze se brojne atrakcije koje možete istražiti, kao što su manastiri Manasija i Ravanica, Lisine, Siševac, vodopad Prskalo, Muzej ugljarstva i druge. Svetlana je odredila da je cijena kuće 19.000 eura. Vrijedno je napomenuti da dolazak proljeća donosi osjetan porast potražnje za pristupačnim seoskim kućama. Nedavna najava državne potpore za kupnju seoskih kuća posebno je pobudila interes građana za ovu vrstu nekretnina.

Posljednji podaci pokazuju da je glavni fokus zainteresiranih za ulaganje u nekretnine u Vojvodini. Vojvodina trenutno nudi širok izbor pristupačnih stambenih opcija, a većina navedenih nekretnina ima cijene ispod 35.000 eura. Nisu dostupne samo kuće, već i cijela imanja s dodatnim sadržajima. Dopustite nam da vam predstavimo tri najisplativije kuće u Vojvodini. Za samo 35.000 eura možete dobiti prostranu kuću od 100 četvornih metara. Jedna takva kuća od 100 četvornih metara, smještena na 12 ari zemlje u općini Sečanj, nalazi se na povoljnoj lokaciji na samo 5 minuta vožnje od Tamiša, a trenutno je na tržištu po nevjerojatno pristupačnoj cijeni od 35.000 eura. Unutar kratke 5-minutne šetnje pronaći ćete niz sadržaja uključujući pekare, mesnice, kafiće, škole, banke, pošte, tržnice, hotele i restorane.

Po cijeni od 35.000 eura, ovaj useljiv stan ima čvrstu gradnju, trofaznu struju i novouređenu kupaonicu. No, cijela nekretnina, uključujući i kuću od 84 četvorna metra smještenu na parceli od 14,35 ari u Velikom Središtu u Banatu, može se kupiti za samo 31.000 eura. Ova izvanredna ponuda uključuje dodatne sadržaje kao što su gospodarske zgrade, voćnjak i jednostavan pristup preko asfaltne ceste. Sama kuća je osvijetljena uličnom rasvjetom i pruža prekrasan panoramski pogled na Vršački breg i njegovu kulu. Vrijedi napomenuti da je vlasnik Goran spreman čak i smanjiti cijenu na oko 29.000 eura za zainteresirane za kupnju kuće bez pripadajućih stvari.

Jasmina se oglasila na Facebook grupi namijenjenoj povoljnoj prodaji kuća i nekretnina za oglašavanje nekretnine koja se nalazi u Somboru. Nekretnina, dostupna za 30.000 eura, uključuje kuću od 50 četvornih metara, dodatni objekt i zemljište od 7 jutara. U oglasu se ističe prisutnost spavaće sobe, dnevnog boravka, blagovaonice, kuhinje, kupaonice i hodnika u sklopu nekretnine. Nadalje, svi bitni sadržaji su osigurani, a pod je mješavina laminata i pločica.

Kako se traži financijska pomoć za stjecanje seoskog prebivališta? Seosko imanje koje uključuje vrt klasificira se kao seoska kuća i može se nalaziti na istoj katastarskoj čestici kao i kuća ili na susjednim parcelama u blizini seoske kuće. Za pomoć pri kupnji seoskih kuća s okućnicom mogu se prijaviti fizičke osobe, samohrani roditelji, bračni parovi i izvanbračni partneri koji su državljani Republike Srbije mlađi od 45 godina.

Procedura je jednostavna: oni koji žele sudjelovati u programu imaju slobodu odabrati prebivalište u željenom dijelu Srbije. Potom će lokalna uprava procijeniti vrijednost odabrane nekretnine, a maksimalni iznos iznosi 1,2 milijuna dinara. Nakon što podnositelj podnese zahtjev, Ministarstvo ruralnog razvoja pažljivo će procijeniti i dati zeleno svjetlo za potrebna sredstva. Ministarstvo će nakon toga sredstva prebaciti općini koja će izvršiti isplatu prodavatelju.

Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora u pratnji javnog bilježnika. Osobe koje ispunjavaju kriterije za ovu priliku moraju biti pošteni državljani Srbije mlađi od 45 godina i ne smiju posjedovati nikakvu imovinu, osim poljoprivrednog zemljišta. Dodatno, obvezno je da su se suzdržali od sudjelovanja u bilo kakvim transakcijama nekretnina u posljednjih pet godina.

Kako bismo osigurali da kuće zadovoljavaju osnovne potrebe za ugodan život, ključno je da su opremljene osnovnim komunalnim uređajima poput struje, vode i kanalizacijskih sustava (kao što su septičke jame). Osim toga, važno je da naselja imaju barem jedan društveni objekt, poput trgovine, pošte, ambulante ili škole. Većina pojedinaca koji su se prijavili i uspješno dobili kuće obično je mlađa od 30 godina. Statistički podaci pokazuju da je Sombor s najviše kuća, njih 151, a u stopu ga slijedi Bačka Palanka sa 135 kuća. Naime, selo s najvećim brojem kuća je Bačko Petrovo selo koje se može pohvaliti sa impresivne 82 kuće.