U životu poznate pjevačice Maje Nikolić, uz blještavilo i glamur, kriju se dragi trenuci nježnosti i radosti koji su na nju ostavili neizbrisiv dojam. U ekskluzivnom otkriću otkrila je vrhunac sreće koji je doživjela u karijeri.

Pjevačica je bez imalo zadrške otvoreno podijelila živopisno sjećanje na ključni trenutak u svojoj karijeri, ističući neprocjenjivu pomoć koju joj je pružio konkretan pojedinac.

Što se mog profesionalnog puta tiče, najradosniji trenutak dogodio se 7. veljače 1994. godine. Izašao sam kao pobjednik na školskom natjecanju, putujući autobusom Niš – Ekspres. Zbog skromnog imovnog stanja moje obitelji, ravnatelj škole me je ljubazno financijski potpomogao. Odjevena u posuđenu haljinu iz butika, koju je ljubazno uredila prijateljica, na događaj sam stigla praznih ruku.

Ipak, sreća mi se osmjehnula jer sam svojom izvedbom pjesme “Odlazi” osvojio tri prve nagrade. To je označilo povoljan početak moje karijere. S nepunih 18 godina brzo sam stekao popularnost diljem bivše Jugoslavije, krenuvši na brojne uspješne turneje. To je bilo pravo čudo, pravo čudo u mojim očima, uzviknula je Maja.

Maja, poznata po svojoj iskrenosti, nedavno je podijelila svoje mišljenje o pjevačima koji se, prema njezinom mišljenju, na pozornici ponašaju najsnobovskije, a nije izostalo ni komplimenata.

Naš voljeni pjevač Aco Pejović je naprosto zadivljujući. Da vam kažem, moj prijatelj i ja smo ga obožavali cijelu vječnost, a on i dalje izgleda nevjerojatno dobro. Lukas, s druge strane, jednostavno očarava svojom karizmom i vlastitim šarmom. Njegov glas, oh njegov glas, kad izgovara one riječi: “Majo, jesi li to ti?” u njegovom hrapavom tonu od izvođenja pet koncerata tjedno, prožimam se niz kralježnicu. Krenuo sam na turneju s Lukasom u Švicarskoj kada sam imao samo trinaest godina. On je doista prizor za vidjeti, nije tipičan manekenski muškarac, već netko tko odiše karizmom. Prije svega mora imati odličan smisao za humor, nekoga tko me može natjerati da prasnem u smijeh – uzviknula je.

BIOGRAIJA

Rođena 11. travnja 1975. u Nišu, Maja Nikolić je od malih nogu pokazivala prirodnu sklonost prema glazbi. Svoj pjevački talent na nju su prenijela oba roditelja, Novak i Slavica. Novak, koji je imao svoju glazbenu grupu, specijalizirao se za zabavne melodije, dok se Slavica fokusirala na izvođenje autorskih skladbi. Majin brat Marko nastavio je formalno glazbeno obrazovanje i uspješno završio studij na Jazz akademiji u Grazu.

Na festivalu “Majska pesma” u Nišu, Maja je debitovala u javnosti sa samo 7 godina. Njezin očaravajući glas, prikazan u duetu s bratom, osvojio je publiku i donio joj prestižnu prvu nagradu. Majin glazbeni talent već se od malih nogu prepoznaje i nagrađuje jer je za svoje iznimne izvedbe dobila prvu nagradu.

S nepunih 13 godina krenula je na svoj pjevački put, nastupajući po raznim kafićima i pizzerijama. Njezin je repertoar uključivao žanrove kao što su jazz, soul i evergreen klasici. Dvije godine kasnije, s 15 godina, zajedno s bratom osniva glazbenu grupu Mar-Maja. Godine 1989. ukazala se uzbudljiva prilika kada joj je zagrebački Jugoton ponudio izdavanje glazbe. Nažalost, izbijanje rata srušilo je sve njihove snove i planove.

Ključnu ulogu u njezinom izgonu na pozornicu imala je Maja Odžaklijevska, koju od milja naziva svojom scenskom mamom. Tijekom jednog koncerta Maja joj je prišla u garderobi i izrazila želju da pjeva kao ona. Impresionirana njezinim vokalnim sposobnostima, Maja Odžaklijevska spremno je ponudila svoju pomoć. Omogućila je upoznavanje s ključnim pojedincima na RTS-u, ponajprije Vladimirom Graićem Grajem, renomiranim tekstopiscem koji stoji iza mnogih Majinih hitova s ​​vrha top lista. Dana 20. rujna 2009. pridružila se glumačkoj ekipi Farme, popularnog reality showa. Svojom upornošću stigla je do posljednjeg kruga i osigurala impresivno četvrto mjesto.