Vlado Kalember, renomirani hrvatski pjevač, na svoj je glazbeni put krenuo kao član vrlo cijenjene grupe Srebrna krila. Vlado je sa Srebrnim krilima postigao zapažene uspjehe i izvan okvira bivše Jugoslavije.

U Bugarskoj su ih od milja zvali “Beatlesi”.Dok njegovo obrazovanje ostaje neizvjesno, posvetio se dvjema strastima: slikarstvu i glazbi, za koje je na kraju nastavio formalno obrazovanje.

Vladu Kalembera, utjelovljenje mladenačke jugoslavenske privlačnosti, pomno je pratila legija odanih obožavateljica. Smatran je jednim od najvećih zavodnika na muzičkoj sceni. Njegov zagonetan i povučen karakter samo je povećao njegovu popularnost i šarm.

Bez muke isporučujući vrhunske hitove tog vremena, pokazao je svoje iznimne vokalne sposobnosti, majstorske vještine sviranja gitare i zadivljujuće melodije. Dok se prisjeća svog puta, maglovito se prisjeća trenutka kada su ga pozvali da se fotografira sa Željkom Bebekom. Unatoč nepokolebljivoj ljubavi prema glazbi, povremeno razmišlja o alternativnim karijerama liječnika ili inženjera. To razmišljanje u šaljivoj maniri pripisuje Željku Bebeku.

U ključnom trenutku svoje karijere našao se na značajnom raskrižju upravo u trenutku kada se pojavio Bebekov “Gumb”, projekt koji je zaokupio njegovo zanimanje. Gledajući unatrag, Kalber je prepoznao svoj percipirani nedostatak uspjeha u bavljenju uglednom profesijom, što je izazvalo sumnje u njegovu perspektivu o prestižu glazbenog poziva.

Ana i Vlado, unatoč razdvojenosti, održavaju čvrstu i skladnu vezu. Oni besprijekorno surađuju u svojim poslovnim nastojanjima i zajednički se trude uključiti svog sina u sve aspekte svojih života. Često provode vrijeme zajedno i naglašavaju nepokolebljivu podršku jedno drugome.

Vlado je stekao reputaciju beznadnog romantičara, koji je išao toliko daleko da je bivšoj ženi planirao romantične izlete čak i nakon njihovog rastanka. Osim toga, on je poznat po svojoj predanosti kao otac, posvećujući dovoljno vremena svom sinu i pokazujući istinsku brigu.