Baba Vanga je takođe predstavila “viziju” za 2024. godinu. Mediji vredno rade na “tumačenju” njenih predviđanja, koja će, ukoliko se ostvare, doneti ogromne promene. Bugarska proročica Baba Vanga postala je legendarna po svojim nevjerovatnim proročanstvima. Rođena je 1911. godine u skromnom selu u Bugarskoj. Uprkos ili zbog gubitka vida u tornadu sa 12 godina, razvila je nevjerovatnu sposobnost predviđanja budućnosti.

Mnogi su je poredili sa Nostradamusom i nazivali je “Nostradamusom Balkana”. Njena najpoznatija predviđanja uključuju uspon Islamske države, terorističke napade na Svjetski trgovinski centar i Brexit. Čak i nakon njene smrti 1996. godine, njena predviđanja su nastavila da izazivaju interesovanje i radoznalost. Citiymagazine.si piše da je Baba Vanga 2024 zbirka njenih predviđanja za 2024. godinu.

Baba Vangina predviđanja za 2024.: Od najmanje do najvjerovatnije
Vijesti iz svemira: 2024. godine možemo konačno uspostaviti kontakt sa vanzemaljcima. Jesmo li spremni za međuzvjezdani razgovor?
Zmajevi na horizontu: Baba Vanga predviđa da će “zmajevi” preuzeti vlast. Može li to biti nova svjetska sila ili pravi zmaj? Može li to biti umjetna inteligencija? !
Trump i njegova bolest: Donald Trump se možda vraća na vlast, ali će ga pogoditi misteriozna bolest. Šta bi ovo moglo biti?
Putin se suočava sa opasnostima i problemima u Evropi: očekuje se da Putina ubiju njegovi sunarodnici. Evropa će se suočiti sa terorističkim napadima.