Prema izvještajima, poznata slijepa proročica Baba Vanga navodno je prorekla niz izvanrednih događaja koji će se dogoditi 2024.

Čuveni vizionar, Baba Vanga, koji se obično naziva ‘Nostradamus Balkana’, posjedovao je izvanredne proročke sposobnosti. Prema pričama, njen izuzetan dar se pojavio nakon tragičnog incidenta iz djetinjstva u kojem je izgubila vid tokom burne oluje.

Prema izvještajima britanskih medija, Baba Vanga, poznata po svojim navodnim predviđanjima napada Al-Kaide 11. septembra i Bregzita, nedavno je podijelila neke uznemirujuće vijesti u vezi sa 2024. godinom.

Kažu da je tačno predskazala tragične događaje u Černobilju, smrt princeze Dajane i propast Sovjetskog Saveza.

1996. godine, u 84. godini, preminula je.

U svojim predviđanjima za 2024. renomirani britanski list “Mirror” predstavlja opsežnu listu od sedam prognoza.

Ipak, izvjesnost oko Baba Vanginih predviđanja predmet je intenzivne debate, posebno zbog navoda da su joj pripisivane riječi koje nikada nije izgovorila, a da ne spominjemo pitanje njihovog tačnog tumačenja.

1. Slučajevi pokušaja atentata

Astrofame prenosi da je Baba Vanga, poznata vizionarka, predvidjela da će iduće godine ruski predsjednik Vladimir Putin dočekati svoju smrt od ruke svog sunarodnjaka. Kremlj je uporno odbacivao glasine o Putinovoj dijagnozi karcinoma i žestoko negirao bilo kakve optužbe u vezi s njegovim pogoršanjem zdravlja.

Predviđen je porast terorističkih napada u Evropi.

U svojoj prognozi predvidjela je pojavu oružja za masovno uništenje, posebno naglašavajući testiranje ili korištenje biološkog oružja od strane značajne nacije u narednoj godini. Osim toga, ona je unaprijed upozorila na predstojeći teroristički napad koji će se dogoditi u Evropi.

Ekonomija se trenutno suočava sa ogromnom krizom.

Prema Vanginim riječima, naredna godina će biti svjedok značajnog ekonomskog pada koji će imati značajan uticaj na svjetsku ekonomiju. Ona je naglasila različite elemente koji će doprinijeti ovoj krizi, uključujući eskalaciju nivoa duga, pojačane geopolitičke tenzije i prenošenje ekonomske dominacije sa zapadnih zemalja na istočne zemlje.

4. Zastrašujuće pojave vezane za klimatske promjene

U svom predviđanju, vidjela je budućnost opterećenu teškim vremenskim prilikama i katastrofalnim prirodnim događajima. Predviđanje je ukazalo na promjenu uobičajene orbite, fenomen koji se obično odvija postepeno. Međutim, ako bi se ovo dogodilo brzo, moglo bi dovesti do raznih problema, kao što su klimatski poremećaji i povećanje nivoa radijacije.

5. Incidenti sajber upada

Prema njenim riječima, postoji projekcija porasta sajber napada, gdje će vješti hakeri ciljati kritičnu infrastrukturu kao što su električne mreže i postrojenja za prečišćavanje vode. Njena prognoza ukazuje da će to predstavljati značajan rizik za bezbjednost nacije.

6. Napredak u oblasti medicine

U proglasu o uzdignutom razvoju u oblasti medicine, proročica je otkrila obećavajuće vijesti. Ona je samouvjereno izjavila da su revolucionarni tretmani za bolesti koje se ranije nisu mogle liječiti, kao što je Alchajmerova bolest, na pomolu. Nadalje, hrabro je predvidjela da će do 2024. godine biti otkriven definitivan lijek za rak.

Pojava tehnoloških revolucija donijela je značajne promjene u različitim aspektima naših života. Ove revolucije su potpuno promijenile način na koji komuniciramo, radimo, pa čak i razmišljamo. Od pronalaska štamparske mašine do uspona interneta, svaka tehnološka revolucija imala je dubok uticaj na društvo.

Jedna od najznačajnijih tehnoloških revolucija bila je industrijska revolucija, koja se dogodila u 18. i 19. vijeku. Ova revolucija je dovela do mehanizacije proizvodnih procesa, što je dovelo do masovne proizvodnje robe i rasta urbanih centara. Potpuno je preoblikovala ekonomski i društveni krajolik, otvorivši put modernim industrijskim društvima.

Još jedna značajna tehnološka revolucija bilo je Informatičko doba, koje je počelo u kasnom 20. vijeku usponom kompjutera i interneta. Ova revolucija je revolucionirala način na koji pristupamo informacijama i dijelimo ih, čineći znanje dostupnijim nego ikada prije. Također je transformirao industrije kao što su zabava, komunikacija i trgovina.

Posljednjih godina svjedoci smo pojave Četvrte industrijske revolucije, koju karakterizira napredak u umjetnoj inteligenciji, robotici i automatizaciji. Očekuje se da će ova revolucija imati dubok uticaj na tržište rada, sa potencijalom da automatizuje mnoge rutinske zadatke i stvori nove mogućnosti u novim oblastima.

Tehnološke revolucije ne samo da su donijele napredak i pogodnosti, već su podigle i etičke i društvene zabrinutosti. Pitanja poput privatnosti, sajber-sigurnosti i digitalnog jaza postaju sve važnija u našem međusobno povezanom svijetu.

Kako nastavljamo da svjedočimo tehnološkom napretku bez presedana, ključno je prilagoditi se i prihvatiti te promjene. Tehnološke revolucije imaju potencijal da oblikuju našu budućnost na nezamislive načine, a na nama je da iskoristimo njihovu moć za dobrobit čovječanstva.

Prema Histori.co.uk, Baba Vanga je prorekla značajan napredak u kvantnom računarstvu. Nedavni izvještaji pokazuju da kvantno računarstvo brzo napreduje i ima sposobnost rješavanja problema mnogo brže od konvencionalnih računara. Ukoliko dođe do ovog proboja u narednoj godini, očekuje se da će doći do daljnjeg napretka u umjetnoj inteligenciji, navodi mirror.co.uk.