– Nije bez razloga Holivud scena, u kojoj bi svako želio da se okuša. Jednostavno, na milione mladih ljudi dolazi u Los Anđeles, radeći svakojake poslove, samo ne bi li došli na neku audiciju te da dobiju ulogu. Prema procjenama stručnjaka, samo 2% njih na godišnjem nivou uspije da se dohvati filmskog platna, i da uspije u životu. 

Njihova ljubav bila je nadaleko poznata, unatoč tome što je on ostao vjeran supruzi, jer su surađivali u ukupno devet filmova. Katharine Hepburn i Spencer Tracy dijelili su izvanredno 26-godišnje druženje, ali njihova veza nikada nije istinski učvrstila. Tracy, tradicionalni katolik irskog podrijetla, našao se rastrgan između svoje otvorene, ali tajnovite veze i moralne dileme razvoda od svoje supruge Louise, s kojom je imao dvoje djece. Katherine, prava holivudska ikona, priznala je da bi se jako potrudila za njega jer ju je njegov neodoljivi šarm potpuno osvojio.

  • Nakon njihovog susreta, Tracy je već stekla reputaciju osobe koja se bavi izvanbračnim vezama. Njegov odnos sa suprugom Luizom bio je napet neko vrijeme, osobito nakon što su otkrili da je njihov sin John gluh od rođenja. Tijekom svojih romantičnih nastojanja upustio se u veze s mnoštvom žena uključujući Selenu Royle, Betty Hannu, Lorettu Young, Ingrid Bergman, Joan Crawford i Bette Davis. Nadalje, i nakon što je stupio u vezu s Catherine, pokazao se nevjernim.

Redatelj Clarence Brown postavio joj je pitanje, izražavajući svoju nedoumicu zašto još nije pronašla odgovarajućeg partnera za vjenčanje i osnivanje obitelji. Nadalje je naglasio potencijalnu usamljenost s kojom bi se mogla suočiti u kasnijim godinama. Hepburn je u odgovoru samouvjereno priznala njegovu zabrinutost dok je također istaknula draga sjećanja koja trenutno proživljava. Katherine nije imala problem prihvatiti činjenicu da on nikada ne bi napustio svoju ženu zbog nje. Glumica je izrazila svoju nepokolebljivu želju za neovisnošću i odbojnost prema braku, izjavivši: “Bila sam potpuno samouvjerena i nisam se namjeravala vezati za brak.

Bila sam odlučna utrti svoj vlastiti put.” Nevjerojatno, svaka fotografija koja prikazuje njihovo zajedništvo potječe isključivo iz scena u njihovim zajedničkim filmovima. Iziskujući oprez, bili su prisiljeni izbjegavati javna viđanja jer su ih njihove producentske kuće pozvale da se suzdrže od izazivanja bilo kakve kontroverze ili otkrivanja svoje ljubavne veze. Tracy je ostao u zakonskom braku sa svojom suprugom, ali on i Louise nisu živjeli zajedno tijekom posljednjih godina njegova postojanja. Ketrin, koja je privremeno pauzirala svoje profesionalno bavljenje u trajanju od pet godina, preuzela je odgovornost brige o njemu. Tek tada su počeli zajednički život.

Ketrin je bila uz njega sve do njegove smrti, iako se iz poštovanja prema njegovoj obitelji suzdržala od dolaska na njegov sprovod. Nakon toga se javila njegovom suprugu i uputila mu poziv za prijateljstvo. Izrazila je svoju prethodnu pogrešnu predodžbu, rekavši: “Pogrešno sam vjerovala da si ti samo izvor praznog brbljanja.” Ovo otkriće uzrokovalo je da Katherine doživi stanje krajnje uznemirenosti. U svojoj autobiografiji, koju je Katherine objavila nakon Luisine smrti, konačno je priznala aferu s Tracy. Ovo otkriće došlo je nakon gotovo tri desetljeća trpljenja boli uzrokovane tračevima.

Tijekom tih godina, Spence i Katherine imali su duboku vezu, dijeleći i radosne i izazovne trenutke. Međutim, zbog Spenceovog odbijanja da prizna Katherinino postojanje, Luisa je ostala njegova supruga. Unatoč tome, nastavila je slati božićne čestitke, naizgled im čestitajući. Važno je napomenuti da Katherine nije bila odgovorna za raspad njihovog braka, jer se to dogodilo mnogo prije nego što je ona ušla u scenu. Tijekom intervjua izrazila je nesigurnost zašto je tako dugo ostala uz njega. Međutim, čvrsto je izjavila da se ne može rastati od njega. Činilo se da godine prolaze brzo, a ona ih je smatrala vremenom čistog zadovoljstva.