1. Ignoriramo ih

Osnovali smo obitelj. Imamo djecu, posao, obaveze. Život ide dalje i ponekad prođu dva tjedna, a da ne zaboravimo nazvati roditelje. Ponekad prođe i godina bez posjeta ili posjetitelja.Pazi, ako ne odeš danas, sutra može biti prekasno.

2. Govorimo stvari koje ih vrijeđaju

Evo nekoliko izraza kojima vrijeđamo svoje roditelje: “Mrzim te”, “Iritiran si”, “Prestani se žaliti”, “Prestani me zvati” itd.

Zapitajte se želite li da vam se vaše dijete obraća ovim riječima?

3.Ne pitamo za njihovo zdravlje

Ima roditelja koji se stalno žale da ih ovo ili ono boli. S druge strane, 50% njih osjeća bol i nikada se ne žali. Pitajte ih o gušenju jer možda im možete olakšati, ako ne pravim savjetom i pravilnom njegom, onda barem slušanjem.

4. Ne pomažu im financijski

Većina umirovljenika u Srbiji živi na rubu siromaštva.Ako nemate dovoljno novca da im financijski pomognete, možete im osigurati hranu, kupiti drva itd. Oni su vaša odgovornost kao i do jučer.

5. Ne posjećujete obiteljska okupljanja, zabave ili rođendane

Od sve njihove rodbine ti si im najbliži i vjerojatno čekaju da dođeš i proširiš njihovu grupu. Zato otkažite poslovni sastanak, uzmite slobodan dan i posjetite mamu i tatu.

6. Ne poštuješ ih i nikada im nisi zahvalio

Grijeh je sebe precijeniti, a druge podcijeniti. Više dugujemo našoj majci koja nam je dala život.

7. Od roditelja skrivamo informacije o svom privatnom životu

Ako prečesto izgovoriš rečenicu: “Mama, to se tebe ne tiče!”“Onda sigurno negdje griješite. Ne moraš ići u detalje, ali moraš svoje roditelje upoznati s osnovnim detaljima svog života.

8. Nemamo strpljenja s njima

Zaslužuješ naše krajnje strpljenje. Zapamtite: učili su vas hodati, jesti, govoriti, voziti bicikl i plivati….Kako su bili strpljivi….

9. Ne sjećaš se toga

Fotografirajte ih što je češće moguće. Kad se smiju, kad su tužni, kad razmišljaju, kad ljube svoje unuke…. Sutra će biti samo ove fotografije…

10. Ponašate se prema njima kao prema maloj djeci

Oni nisu djeca i imaju više životnog iskustva od vas.Poštujte njih i njihove odluke