Kako se približavamo nadolazećem vikendu, pozabavimo se temom čišćenja doma, zadatkom koji se često doživljava s malo entuzijazma. Iako kućanice možda neće pronaći radost u ovim poslovima, oni su i dalje neophodni na dvotjednoj bazi. Dopustite mi da podijelim neke vrijedne savjete o ovoj temi…

Ako je beskrajni zadatak brisanja prašine postao zamoran ili ako je vaše vrijeme čišćenja ograničeno na vikende, postoji vrlo učinkovit savjet inspiriran muzejskom praksom koji možete isprobati. Ključ je u korištenju glicerina. Dopustite mi da vas provedem kroz implementaciju ove jednostavne, ali nevjerojatno učinkovite metode: Postignite besprijekorno čiste podove brzom i snažnom tehnikom čišćenja. Poboljšajte čistoću i sjaj svojih podova dodavanjem male količine glicerina u kantu napunjenu vodom. Za dulje trajanje, uklonite prašinu unošenjem male količine glicerina u posudu s vodom. Potopite krpu u ovu otopinu i nastavite s čišćenjem raznih površina.

  • Slijedeći ovaj postupak, nakupljanje prašine proći će nezapaženo najmanje 10 dana. Muzeji intenzivno koriste ovu vrlo učinkovitu tehniku ​​čišćenja. Ako vam je potrebno ukloniti mrlje s odjeće, isprobajte ovu učinkovitu metodu. Započnite izravnim nanošenjem male količine glicerina na mrlju, zatim nastavite s ispiranjem odjeće u vodi koja je obogaćena prstohvatom soli. Za uporne mrlje uzrokovane čajem, kavom ili čokoladom napravite rješenje kombinacijom glicerina i soli. Obilno nanesite ovu mješavinu na mrlju i ostavite da odstoji trideset minuta prije nego što operete odjeću kao što biste to inače činili. Za optimalne rezultate popravljanja ogrebotina na kožnom namještaju preporuča se nježno istrljati zahvaćeno područje pamučnom krpom namočenom u glicerin. Ovaj postupak treba ponoviti dva do tri puta. Za održavanje čistih prozora pomiješajte glicerin i etilni alkohol u omjeru 1:10.

Postignite produljeno razdoblje čistoće za svoje prozore korištenjem ovog pripravka koji sprječava nakupljanje prašine i prljavštine. Uključivanje glicerina u ovu metodu učinkovito smanjuje učestalost potrebnog čišćenja, što dovodi do dobro održavanog i urednog životnog prostora uz minimalan napor. Umjesto da pristupate čišćenju sobe po sobu, preuzmite cijeli svoj dom u jednom potezu. Kako biste maksimalno povećali učinkovitost čišćenja, koncentrirajte se na jedan zadatak, kao što je brisanje prašine, usisavanje ili brisanje, za cijeli prostor vašeg stana.

Kako biste optimizirali proces čišćenja i spriječili iscrpljenost uzrokovanu stalnim prebacivanjem između zadataka i dijelova životnog prostora, savjetuje se suzdržati se od čišćenja sobe po sobu. Umjesto toga, skupite sve bitne stavke na centralizirano mjesto. Ovo ne samo da će pojednostaviti proces čišćenja, već i eliminirati gubitak vremena u potrazi za potrebnim materijalima. Sakupite sve potrebne zalihe za određeni zadatak i pohranite ih u vrećicu, kantu za smeće ili kolica, možete pojednostaviti proces čišćenja i izbjeći nepotrebna odgađanja.

Da biste započeli proces čišćenja, prvi korak je uklanjanje čestica prašine pomoću krpe ili krpe. Nakon uspješnog uklanjanja prašine, nastavite s usisavanjem cijelog područja kako biste zajamčili sveobuhvatno čišćenje. Započnite brisanjem prašine s raznih površina kao što su namještaj, police, televizori i okviri za slike. Za ona mjesta kojima je teško pristupiti kao što je unutrašnjost sjenila, jednostavno pričvrstite krpu od mikrovlakana na metlu za veću praktičnost.

Prije nego počnete s usisavanjem, ključno je zapamtiti važnost revitalizacije vaše spavaće sobe zamjenom posteljine. Za učinkovito čišćenje ogledala i staklenih površina u vašem domu potrebne su vam dvije krpe od mikrofibre: jedna vlažna za čišćenje i jedna suha za poliranje. Započnite korištenjem vlažne krpe kako biste uklonili svu prljavštinu ili mrlje, a zatim nastavite sa suhom krpom kako biste postigli besprijekoran sjaj bez tragova.