– Paprike su jedne od najukusnijih povrtlarskih biljaka. Mogu se kombinovati u svim mogućim opcijama, kao prilozi, kao glavno jelo ili kao salata. Jedino što je možda negativno kod njih je to, da su malo gladne, to jeste da vas ne mogu držati jako dugo vremena.

Pripremite svoje paprike za obilan urod. Unošenjem ovog organskog gnojiva u tlo možete očekivati ​​obilan prinos tijekom žetve. Pristupačna i vrlo učinkovita opcija za organsku gnojidbu. Svakako se pridržavajte smjernica YouTube kanala Simple & Easy. Nema potrebe za kupnjom skupog gnojiva. Jednostavno slijedite ove korake za izradu vlastite mješavine. Za početak, neophodna komponenta je pepeo dobiven iz drva. U smjesu ubacite ovaj jeftini sastojak koji već imate u kuhinji.

Kombinacija pepela i sode bikarbone moćna je mješavina. potrebno: Težina drvenog pepela iznosi 1 kilogram. Potrebna je jedna žlica sode bikarbone. Da bi se drveni pepeo pravilno iskoristio, potrebno ga je pažljivo uliti u odgovarajuću posudu. Zatim ga pomiješajte sa sodom bikarbonom. Mješavinu pažljivo ulijte ispod korijena svake paprike, pazeći da ne dođe u izravan kontakt sa samom biljkom. Kombinacija sastojaka u ovoj mješavini učinkovito osigurava optimalnu prehranu paprike i istovremeno je štiti od štetnika. Slijedeći ovaj pristup, može se zajamčiti obilna žetva.

  • Za dodatne informacije svakako pogledajte popratni video koji se nalazi na kraju članka. Žetva sa sobom donosi prehrambenu eksploziju, prepunu esencijalnih nutrijenata. Jeste li zainteresirani za obilnu berbu paprike? Ako svoje nježne biljke velikodušno primijenite ovim domaćim gnojivom, one će vas nagraditi obilnom žetvom. Ako ga isprobate, bit ćete nagrađeni divnim darom čili papričica! Kako biste zajamčili obilnu žetvu, nanesite ovo jednostavno i hranjivo gnojivo izravno na korijen svake biljke paprike.

Za optimalan rast i razvoj snažnog korijenskog sustava preporuča se gnojidba paprike neposredno nakon sadnje. Nakon što prođe 7-10 dana, uvodimo prvu primjenu gnojiva na korijenje, dajući prednost dušiku kao početnoj potrebi za hranjivim tvarima. Kako bi se osigurao obilan urod, paprici je potrebna odgovarajuća opskrba dušikom kako bi se pospješio razvoj plodnog nadzemnog dijela. Za ove specifične svrhe, vrlo se preporuča korištenje peletiziranog konjskog ili kravljeg gnoja, kao i peletiziranog kokošjeg gnoja.

Biljke trebaju dušik za svoj rast, a stajnjak je vrijedan izvor ovog hranjiva. potrebno: Volumen vode od 10 litara. Preporuča se oko 100 grama kravljih, konjskih ili pilećih peleta, što odgovara jednoj šalici granuliranog gnojiva. Upute za korištenje: Dodajte vodu u kantu, a zatim je pospite granuliranim gnojivom. Ostavite gnojivo da se namače 4 sata kako bi se osiguralo potpuno otapanje. S ovom količinom može se uspješno posaditi oko 20 grmova. Prije primjene obavezno promiješajte pripremljeno gnojivo i ulijte otprilike pola litre u svaki korijen.

Ne zaboravite osigurati da je tlo vlažno prije nanošenja gnojiva, stoga unaprijed zalijte biljke paprike. Kada se limunska kiselina spoji s amonijakom, dolazi do kemijske reakcije. Potrebno je nabaviti 10 litara vode. Potrebna je jedna žlica limunske kiseline. Koristite 2 žlice otopine amonijaka, koja ima koncentraciju od 10%. Za pravilno korištenje ovog proizvoda preporuča se u za to predviđenu kantu uliti 10 litara vode, zatim dodati jednu žlicu limunske kiseline i dvije žlice amonijaka. Sastojke dobro promiješajte i pazite da svaki korijen paprike bude dovoljno prekriven s pola litre ovog gnojiva.

Uključivanje uree u formulaciju gnojiva za paprike može se pokazati vrlo učinkovitim. Da bismo izvršili zadatak, moramo dodati jednu žlicu uree. Količina vode od 10 litara. Za optimalnu apsorpciju preporuča se raspršivanje listova otopinom uree, jer je poznato da se na taj način brže i učinkovitije apsorbira. Za optimalne rezultate preporuča se postupak gnojidbe provesti u večernjim satima ili u ranim jutarnjim satima. Kako bi se osigurao optimalan rast, preporuča se paprici osigurati tlo koje ima pH vrijednost od 6,5 do 7; ako je vaše tlo sklono kiselosti, možete napraviti ovu otopinu i primijeniti je u skladu s tim. Potrebno:: Količina vode od 10 litara. Jedna puna šalica krede. Kako biste iskoristili dodijeljena prava, jednostavno sipajte kredu u prahu u kantu napunjenu vodom i miješajte dok se potpuno ne otopi.

Zatim pažljivo rasporedite otprilike jednu litru ove otopine ispod korijena svake biljke paprike. Primjenom ove metode smanjit će se kiselost tla, što će rezultirati povišenom razinom kiselosti koja pogoduje optimalnom rast paprike. pokriti Malčiranje materijalima poput slame uobičajena je praksa među uzgajivačima paprike, jer pomaže u zadržavanju vlage i djeluje kao prirodni suzbijač korova.