Kako zmije ne bi pronašle skrovišta, preporuča se šišanje trave. Još jedna učinkovita mjera je postavljanje ograde otporne na zmije, koja može biti izrađena od čelične mreže, plastične folije ili mreže. Kada postavljate ogradu, pazite da bude u ravnini s tlom i da je nagnuta prema van. Također bi trebala biti visoka najmanje 100 cm i imati dubinu od najmanje 120 cm.

Kako biste spriječili klizanje zmija, odlučite se za materijale koji pružaju otpor, poput lišća božikovine, češera, ljuski jajeta i šljunka. Osim toga, ubacivanje biljaka koje tjeraju zmije u vašu okolinu može poslužiti kao prirodno sredstvo odvraćanja. Razmislite o sadnji nevena, limunske trave i pelina, koji su naširoko poznati primjeri.

BONUS TEKST

Sa svojim srebrnim listovima, izrazitim mirisom i neprivlačno gorkim okusom, pelin je velika i razgranata biljka.

Prema drevnoj legendi, pelin je, kako se vjeruje, ženama podarila božica Artemida kao sredstvo za pomoć pri porodu, pa je tako i dobio latinsko ime – Artemisia absynthium.

Korištenje ovog predmeta dokumentirano je još od doba Rimljana, a njegovo često spominjanje u Bibliji široko je poznato.

Hipokrat je preporučivao ovaj lijek za ublažavanje bolova, gubitka pamćenja i reume.

Kada se daju u pravim omjerima, pripravci biljke posjeduju vrlo ljekovita svojstva; međutim, važno je napomenuti da pelin u većim količinama može djelovati opojno.

Tijekom 18. stoljeća vlasti su jako prezirale pelin zbog njegove raširene zlouporabe kao lijeka.

Poznati napitak poznat kao absint nije dobio svoje ime slučajno, već zbog uključivanja pelina kao svog primarnog sastojka, koji daje ova posebna svojstva.

Štetni opojni učinci absinta doveli su do njegove zabrane u brojnim zemljama, zbog čega je danas nemoguće pronaći autentičnu verziju ovog napitka.

S druge strane, kada se uzima u manjim količinama, pelin je potpuno siguran i poznat je po svojoj neusporedivoj snazi ​​kao prirodni lijek. Posebno je učinkovit u borbi protiv parazita i rješavanju probavnih problema. Dr. Hulda Clark, plodna autorica i kreatorica zappera i programa protiv parazita, čvrsto tvrdi da su paraziti jedni od primarnih krivaca iza brojnih bolesti.

Među ograničenim brojem biljaka, pelin se ističe zapaženim antiparazitnim svojstvima.

Prisutnost tujona i izotujona u ovoj biljci ne samo da eliminira odrasle parazite, već i učinkovito uništava njihova jajašca.

Santonin, sastojak koji se nalazi u pelinu, poznat je po svojoj učinkovitosti u liječenju bolesti uzrokovanih parazitskim infekcijama.

Pelin posjeduje seskviterpenski lakton, spoj koji učinkovito oslabljuje parazite kompromitirajući njihove membrane, što dovodi do njihove brze smrti. Ova izvanredna biljka poznata je po svojoj neusporedivoj učinkovitosti u liječenju širokog spektra probavnih i žučnih bolesti, što je čini brzodjelujućim i vrlo moćnim ljekovitim rješenjem.

Intenzivna gorčina ovog pića može se pripisati prisutnosti absinta, tvari za koju se zna da ima negativne učinke na probavu i cirkulaciju.

Opće je poznato da konzumiranje gorke hrane prije obroka može pospješiti proces probave.

Prisutnost gorkog okusa u ustima potiče proizvodnju žuči i stimulira aktivnost crijevnih žlijezda, što u konačnici dovodi do poboljšane probave.

Ne samo da pomaže u probavi, već služi i kao učinkovit lijek u borbi protiv visoke temperature i malarije, nadmašujući općepriznati, ali još štetniji kinin. Osim toga, dokazano je da učinkovito liječi pretilost i dijabetes.

Osim toga, djeluje izrazito okrepljujuće i ublažava fizički umor.

U malim dozama, konzumacija alkohola može poboljšati funkciju bubrega, pružajući olakšanje za stanja kao što su bubrežna bolest, upalna iritacija bubrega, katar mokraćnog mjehura i vodena bolest.

Preporučljivo je ženama da se bave metodama koje potiču i reguliraju menstrualni ciklus.

Tijekom istraživanja provedenog na Sveučilištu Yale, pojedincima s dijagnosticiranom Crohnovom bolešću primjenjivana je terapija pelinom kao alternativa steroidima u trajanju od deset tjedana.

Učinjeno je značajno zapažanje u vezi s pojedincima, jer je uočeno da je znatan broj njih uspio prekinuti korištenje steroida, što je rezultiralo poboljšanom kvalitetom života – dobrobit koju moderni lijekovi ne nude.