Smješteni u raskošnoj rezidenciji koja podsjeća na holivudsko prebivalište, Maja i Bjela dijele dom s djecom. Glumac je jednom prilikom ovjekovječio nezaboravno druženje kolega unutar zidina njihove kuće, obilježivši taj događaj fotografijom koju su podijelili na svom Instagram profilu. Slika otkriva djeliće raskošnog interijera, pokazujući ne samo pozlaćene zidove, već i impresivan prozor u punoj veličini i veliki luster.

Uz raskošni lounge prostor, Dragan je podijelio svoj namjenski radni prostor za poslovne pothvate i druženja na spomenutoj društvenoj platformi. U tom prostoru, osim čvrstog drvenog stola, nalazila se i fotelja, lampa i prijenosno računalo, popraćeno mnoštvom postera i vrijednih umjetničkih djela koja su krasila zidove.

Dominantna shema smeđe-crne boje ispunjava sobu, nadopunjena svjetlosivim zidovima. Na jednom zidu ističe se tabla koja podsjeća na ulične znakove s natpisom “Bjelino čoše”.

BIOGRAFIJA

Kada je riječ o srpskoj kinematografiji i umjetnosti, Dragan Bjelogrlić poznat je po svojim iznimnim glumačkim sposobnostima, redateljskom znanju i produkcijskom talentu.

Ovaj članak bavi se životnim i profesionalnim putem Dragana Bjelogrlića, osvjetljavajući njegov značajan doprinos srpskoj filmskoj industriji. Ne samo da je Bjelogrlić istaknuti umjetnik, već služi i kao inspiracija za umjetnike nadobudne. Pogledajmo pobliže multitalentiranog pojedinca kakav je Dragan Bjelogrlić. Rođen 10. kolovoza 1963. u Beogradu, koji je tada bio poznat kao Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, Bjelogrlić je odrastao u obitelji s izraženom umjetničkom pozadinom. Vjerojatno je taj odgoj odigrao ključnu ulogu u oblikovanju njegove karijere. Njegov otac Milan Bjelogrlić bio je poznati glumac, a majka Biserka istakla se kao kostimograf.

Dragan je od mladosti pokazivao izrazitu fascinaciju sferama glume i umjetnosti. Odgojen utjecajem svojih roditelja, njegovao je nepokolebljivu predanost glumačkom zanatu, da bi se naposljetku svim srcem posvetio ovom pozivu.

Po završetku osnovnog obrazovanja, upisao se u srednju umjetničku instituciju u Beogradu, gdje je izbrusio i usavršio svoj glumački zanat. Tijekom boravka tamo, ne samo da je stekao temeljno razumijevanje glume, već je i napredovao u kreativnoj atmosferi koja mu je omogućila da istražuje različite umjetničke medije i slobodno izražava svoje najskrovitije misli i emocije.

Po završetku srednjeg obrazovanja, Dragan Bjelogrlić donosi odluku o daljnjem akademskom usavršavanju na cijenjenom Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Na toj je instituciji stekao sveobuhvatno obrazovanje na polju glume, što mu je omogućilo da usavrši svoje sposobnosti i kultivira dublje razumijevanje umjetnosti izvedbe i svijeta kazališta.

Filmski put Bjelogrlića započeo je 1978. godine njegovom nastupnom ulogom u filmu “Boško Buha”. Ipak, tijekom 1980-ih njegova karijera doživljava značajan zaokret, zahvaljujući portretiranju kultnog lika Slobodana Bobe Popadića u omiljenoj TV seriji “Bolji život”. Njegova izvorna interpretacija buntovnog lika osvojila je publiku i učvrstila njegovu prepoznatljivost.

Na Bjelogrlićevu karijeru uvelike je utjecala njegova suradnja s kolegama s kojima se susreo tijekom akademskog bavljenja. Bliska veza koju je stvorio sa Srđanom Todorovićem i Miloradom Mandićem Mandom rezultirala je brojnim nezaboravnim trenucima zabilježenim na filmskom platnu.

Nadalje, Dragan Bjelogrlić udružio je snage s nekoliko glumaca srednje generacije koji su se afirmirali u domaćoj branši. Značajne ličnosti poput Nenada Jezdića, Nikole Đurička, Dragana Jovanovića, Vojina Ćetkovića, Zorana Cvijanovića, Nikole Koje, Nebojše Glogovca i raznih drugih često su surađivale na projektima u kojima je Bjelogrlić preuzimao ključne likove.