– U današnje vrijeme jako je normalna stvar da se u brakovima, kao i vezama konstantno vara. Međutim, imamo i brakova koji su itekako za primjer, i gdje sve funkcioniše Mi vam u nastavku našeg današnjega članka donosimo jednu istinitu ispovijed, od strane jednog ogorčenog muškarca.

Posljednjih osam godina, bezimeni pojedinac (39) izdržao je nezadovoljavajući brak. Supruga (35) je od početka odavala dojam nevjere. Unatoč upozorenjima i savjetima prijatelja da je ostavi, ljubav je prevladala i nadjačala svaku sumnju, a on je izgovorio sudbonosno “ja”. Od tog trenutka njegov se život pretvorio u složeni “ljubavni trokut”. Prema iskazu ovog čovjeka poznatom kolumnistu lista San, njegova se supruga često upuštala u afere, čak mu je i priznala da je bila intimna s mlađim osobama.

  • Neimenovani muškarac započinje svoju tegobnu priču pripovijedajući kako je njegova partnerica otišla od njega prije pola godine, naprasno napustivši prostor i pobjegla s cijelom ušteđevinom. Sljedećih dana doživio je burno stanje uma, zbog čega su njegovi prijatelji bili nesigurni za njegovo dobro. Unatoč njihovim uvjeravanjima da će se neizbježno vratiti i da on neće moći odbiti njezin ulazak u njihovo prebivalište, čovjek se našao shrvan kad se doista vratila.

Unatoč njegovom optimizmu za konačni mir njegove supruge, to se nije dogodilo. Njezino ponašanje ostalo je nepromijenjeno i na kraju je još jednom otišla od njega. Prema njegovim riječima, primio je poruku u kojoj je proglašen kraj njihovog braka, što ga je jako uznemirilo. Ispunjen zabrinutošću, kontaktirao je vlasti kako bi je prijavio kao nestalu.

Kako su dani prolazili, još nije bilo znakova njezina povratka. Obuzet tjeskobom, našao se u nedoumici kako provesti svoje vrijeme. Prepoznavši njegovu tugu, njegov kolega ga je pozvao da mu se pridruži na piću.

Tijekom cijele noći vodili smo razgovor. U dobi od 41 godine, ona posjeduje zrelost i mudrost koja je doista izvanredna. Iako se te večeri među nama ništa nije dogodilo, sljedeća se noć pokazala drugačijom pričom i bilo je to iskustvo ispunjeno čistim blaženstvom. Na način na koji moja žena nikad nije ispunila moje želje i pružila mi razinu zadovoljstva za kojom sam žudio.

Nakon što je povjerovao da može krenuti naprijed i prigrliti ispunjen život, pojavila se neočekivana prepreka zbog koje ga je mučila savjest – zbog bračnog statusa. Odlučio je prekinuti vezu s kolegicom dok se ne završi brakorazvodna parnica. Međutim, na njegovo iznenađenje, žena se odlučila vratiti.

Izražavajući kajanje, dopustio sam joj da se vrati u svoj život nakon što je dala svečano obećanje da će se promijeniti. Sada je prepuna težnji i odiše zadivljujućom aurom. Istodobno se javio kolega koji nas je pozvao na pomirenje. Čvrsto sam odbio ponudu, ali to je dovelo do toga da je u napadu bijesa nazvala moju suprugu, otkrivajući svaki detalj naših prošlih susreta. Naravno, moja žena je zahtijevala da se preselimo, ali ja oklijevam jer ovdje imam stabilan posao koji me ispunjava. Sada sam opterećen krivnjom, označen kao preljubnik. Ne znam koje sljedeće korake poduzeti, tražeći smjernice u ovoj zbunjujućoj situaciji.

Kao odgovor, Didri ga je uvjeravao da nema razloga da snosi bilo kakvu krivnju, jer on doista nije imao razloga za to.

Didri ga je pokušala utješiti priznajući godine kroz koje je trpio njezine prijevare i činjenicu da ga je na kraju ostavila, uzevši novac. Bilo bi razumljivo da svatko u takvoj situaciji odluči pustiti i krenuti naprijed.

BONUS VIJEST:

U članku za YourTango, Amanda Čatel, spisateljica podrijetlom iz New Yorka, zadubila se u iskustvo “druge žene”. S pedantnim detaljima ispričala je svoju aferu i razmišljala treba li je smatrati osobom za moralnu osudu zbog angažmana u takvoj ulozi.

Tekst prenosimo u cijelosti bez ikakvih propusta.

U dva navrata sam se našla u poziciji druge žene. U jednom sam slučaju bio zatečen kada sam otkrio da je osoba s kojom sam bio intiman zapravo u braku. Međutim, postojala je još jedna situacija u kojoj sam bio u potpunosti svjestan njihovog bračnog statusa. Sada kada sam i sama oženjena, dok razmišljam o tim prošlim iskustvima, ne mogu a da ne osjetim duboki osjećaj razočaranja. Moram priznati da sam u to vrijeme bio zaluđen situacijom.

Često se zateknem da preispitujem svoj karakter zbog svojih postupaka. Kako sam odrastao, to je razmišljanje postalo sve češće. Sve je počelo prilično nevino – bili smo kolege koji su se prirodno povezali provodeći duge sate zajedno u uredu.

Kada tome dodate poslovna okupljanja koja uključuju alkohol, stvara se idealno okruženje za prijevarne aktivnosti. Prema vlastitom kazivanju, bio je u nesretnom braku, a čak i kada mu se supruga pridružila na ovim poslovnim događanjima, njihovo nezadovoljstvo bilo je vidljivo.

Prema zapažanju kolege, ne samo da nije doprinijela vezi, nego se činilo da iz nje crpi vitalnost, ostavljajući je bez energije.