– Bojan Tomović se proslavio prije nekih 20 godina, a onda je naglo obolio. Dobio je bipolarni poremećaj, a nakon toga je prešao na Islam, u kojem se nije baš najbolje proveo. Izašao je iz Islama, a sada ima totalno novu ideju….

Bojan Tomović se već dulje vrijeme bori s bipolarnim poremećajem, a bez zadrške otvoreno govori o svojim iskustvima. Tomović je nedavno izazvao veliku buru otvorenim izražavanjem želje da se podvrgne eutanaziji u Nizozemskoj. Bojan je istaknuo svoju iscrpljenost i izrazio nemogućnost daljnjih bolničkih tretmana i terapija zbog iscrpljenosti snage. Pjevač izražava njihovu iscrpljenost od života i borbe s bipolarnim i posttraumatskim poremećajem, navodeći da im čak i odlazak u bolnicu nije u stanju. Dospjeli su do točke frustracije klinikama, bolnicama, terapijama i lijekovima koji su duboko utjecali na njih.

Što se tiče budućih planova, namjeravaju otputovati u Nizozemsku. Bojan Tomović je u nedavnoj ispovijesti otvoreno progovorio o svojoj borbi s bipolarnim poremećajem, rasvijetlivši i svoju osobnu borbu. Ne mogu zamisliti da itko, čak ni moj najgori neprijatelj, doživi isto stanje u kojem se ja nalazim. Od djetinjstva sam bio vezan za bolnice i terapije, ali nije bilo poboljšanja u liječenju. Moje stanje varira između ekstremne depresije i mraka do trenutaka nevjerojatne euforije. Kad sam na lijekovima, postanem nepokretan kao biljka, ali bez njih se stanje još više pogoršava. Ključno mi je da obavezno idem na terapiju, iako je bilo slučajeva da sam je sam zanemarivao – priča Bojan i dodaje:

U određene dane, zatekao bih se kako ležim u krevetu, razmišljajući o tome da se ne probudim. Ove misli su nevjerojatno mračne i izvan shvaćanja mentalno stabilnog pojedinca. Težina depresije je nešto što nikada ne postaje poznato. Iscrpila sam sva moguća rješenja, au krajnjem slučaju odlučila sam potražiti pomoć u privatnoj klinici. Naravno, to ima svoju cijenu i morao sam iskoristiti značajan dio svoje ušteđevine, ukupno nekoliko tisuća eura. Svjestan sam da su mnoge poznate pjevačice tamo potražile tretman, ali oni to radije drže diskretno.

  • Samo se po sebi razumije da nemam namjeru nikome nauditi; ovo je duboko osobna stvar. Bojan Tomović, proslavljeni pjevač, bori se s bipolarnim poremećajem, stanjem koje ga je nebrojeno puta bacilo u duboki očaj. U iskrenom otkriću, rasvijetlio je turobnost koja prožima njegove najmračnije dane, pa čak i otkrio vrijeme kada je donio odluku da odustane od terapije bez ikakvog vanjskog utjecaja. Stanje u kojem se nalazim je nešto što ne bih poželio nikome, pa ni najgorem neprijatelju. Od djetinjstva sam izdržao bezbrojne boravke u bolnici i terapije, no liječenje je ostalo nepromijenjeno. Moje stanje varira između ekstremne depresije i tame do trenutaka neodoljive euforije.

Uzimanje lijekova čini me nepokretnim, a uzdržavanje od njih pogoršava moje stanje. Apsolutno je bitno da ne propuštam nijednu terapiju, iako je bilo slučajeva da sam tu odluku donosio sam, mimo savjeta stručnjaka – otkriva nam Bojan nastavljajući svoje iskustvo. Tomović je nastavio elaborirati svoja trenutna sredstva za život, uzimajući u obzir njegove rijetke nastupe. Sa prebivalištem u Budvi, vlasnik sam više stanova koje izdajem podstanarima.

Ovaj unosan pothvat, zajedno s mojim vlasništvom nad autorskim pravima, osigurava mi ugodan prihod. Vodim skroman način života i nemam ekstravagantnih želja. Ipak, od iznimne mi je važnosti imati voljenog ljubimca pored sebe. Nažalost, moj odnos s obitelji je napet jer su me se odrekli kad sam otkrio svoju nekonvencionalnu prirodu. Nažalost, takva otkrića u Crnoj Gori nailaze na neodobravanje, kaljajući prezime. Unatoč tome, odbijam sakriti svoje pravo ja ili živjeti život dvoličnosti.