Tijekom cijele pandemije dobili smo priliku baviti se radom na daljinu iz udobnosti vlastitog prebivališta. Dok se dio zaposlenika na kraju vratio u svoje tradicionalne uredske prostore, nekolicina ih je namjerno odabrala ili ustrajati s radom na daljinu ili prihvatiti kombinaciju rada na daljinu i osobnog rada.

Grupa zaposlenika u određenoj tvrtki neuspješno je pokušala prevariti svog poslodavca kroz rad od kuće. Wells Fargo, američka banka, poduzela je akciju protiv nekoliko radnika koji su optuženi da su sudjelovali u činu “simuliranja aktivnosti tipkovnice” kako bi ostavili dojam da rade.

Kako je izvijestio Guardian, pojedinci o kojima je riječ otpušteni su nakon istrage o tvrdnjama o izmišljanju radnji na tipkovnici kako bi se stvorila iluzija produktivnosti, kao što je navedeno u podnesku Regulatornom tijelu financijske industrije. Bloombergov podnesak ne precizira jesu li zaposlenici pod istragom koristili osobna ili radna računala.

  • Web stranica Wells Farga ističe njihovu otvorenost prema fleksibilnim radnim aranžmanima, dajući zaposlenicima u različitim korporativnim ulogama mogućnost prebacivanja između rada na daljinu i rada u uredu različitim danima. Nedavne regulatorne promjene u SAD-u, kako prenosi Kurir, sada nalažu inspekcije matičnih ureda brokera svake tri godine. S porastom rada na daljinu tijekom pandemije, neke su tvrtke uvele sofisticirane alate za praćenje kako bi pratile svoje zaposlenike.

S mogućnošću praćenja pokreta očiju, snimanja snimki zaslona, ​​bilježenja aktivnosti web stranice i praćenja pritisaka na tipke, ovi alati posjeduju mogućnost pomnog promatranja upotrebe računala. Wells Fargo, kako je rekao predstavnik tvrtke, održava stroge etičke standarde za svoje zaposlenike i strogo zabranjuje svako neetičko ponašanje. Okidači miša, poznati i kao mouse jiggeri, uređaji su i softver koji oponašaju pokrete računalnog miša, a mogu se pronaći na Amazonu. Ovi proizvodi, reklamirani kao neprimjetljivi i po cijeni od oko 10 eura, imaju za cilj spriječiti računala da uđu u stanje mirovanja simulirajući uobičajenu aktivnost miša.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.