Sadnja paprike može biti izazovan zadatak za početnike. Ove mlade biljke zahtijevaju posebnu njegu u smislu osvjetljenja, gnojiva i presađivanja kako bi se osigurao optimalan rast i obilna proizvodnja plodova. Da biste postigli živopisno lišće, obilno cvjetanje i obilnu žetvu, neophodna je pažnja i njega. U svojoj kuhinji možete stvoriti rješenje koristeći samo tri sastojka koja već posjedujete, pružajući vam alternativnu opciju.

Sastojci:

Jedna žlica kvasca u suhom obliku. Miješanjem jedne žlice sode bikarbone s jednom litrom tople vode stvara se otopina s učinkovitim svojstvima.

Postupak:

Pomiješajte sve komponente i ostavite smjesu da odstoji dva sata. Nakon toga smjesu razrijedite dodavanjem 10 litara vode i nastavite s navodnjavanjem biljaka. Prema krstarica.com, kvasac je prepun esencijalnih nutrijenata poput vitamina B i minerala. Kada se kvasac doda u tlo, povećava se razina dušika i fosfora, što rezultira poboljšanim rastom biljaka. Dodatno, korištenje sode bikarbone pomaže u eliminaciji štetnih tvari i sprječava nastanak gljivica na biljkama.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

  • Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.