Kako se približavamo nadolazećim tropskim temperaturama, ključno je biti svjestan mogućnosti crvenila kože i opeklina. Nakon toga, koža se može početi perutati i ljuštiti nakon nekoliko dana, što dovodi do snažnog iskušenja da ručno uklonite mrtvu kožu. Međutim, važno je oduprijeti se tom porivu.

Kako bi se osigurala optimalna regeneracija, preporučljivo je izbjegavati ubrzano uklanjanje pougljenjene kože. Umjesto toga, preporučuje se dopustiti koži da prirodno odbaci mrtve stanice kroz proces poznat kao “piling”. Trajanje ove faze pilinga može biti od dva do četiri dana, nakon što se smanji crvenilo izazvano opeklinama, ili do sedam dana, ovisno o opsegu opeklina. Nažalost, nemoguće je spriječiti ljuštenje opečene kože.

Redovito nanošenje krema sa zaštitnim faktorom i poduzimanje mjera za sprječavanje opeklina od sunca ključni su za očuvanje zdravlja kože.

Svrha pilinga je eliminirati stanice kože koje su oštećene sunčevim UV zrakama. Vrijedno je napomenuti da možete ubrzati proces ozdravljenja korištenjem određenih lijekova koje vjerojatno već imate u vlastitom domu.

Odlučite se za hidratantne kreme i losione koji posjeduju hranjiva svojstva za učinkovitu hidrataciju kože ili pak razmislite o korištenju meda kao prirodne alternative.

U Teksasu, Cindy Allen-Stewart otkrila je brzu metodu za ublažavanje neugode opeklina od sunca. Velikodušno je objavila niz fotografija na svojoj Facebook stranici, prikazujući nevjerojatnu transformaciju prije i nakon provođenja tretmana.

Prema njezinoj tvrdnji, rješenje je pjena za brijanje s mentolom.

Prema riječima ove osobe, za učinkovito liječenje opeklina ključno je koristiti pjenu koja sadrži mentol. Pjenu treba nanijeti izravno na zahvaćeno područje i ostaviti na koži. Doživjet će se izvanredan osjećaj topline koja se odvodi od kože. Nakon približno 30 minuta, pjena će izgledati otopljena i suha. Prisutnost osjeta hlađenja na opečenom području ohrabrujući je pokazatelj napretka, kako je podijelila ova 34-godišnjakinja prepričavajući svoj osobni susret i dajući savjete.

Ako opeklina nije nestala, sljedeći dan potrebno je ponoviti tretman, navodi on. Predlaže ispiranje mlakom ili hladnom vodom dok ste pod tušem.

Kako piše Srbija Danas, isprva je sumnjala u trik koji je naučila od liječnika, ali njezina skepsa je nestala kada ga je isprobala na vlastitoj koži. Ipak, liječnik savjetuje svima da se prije izlaganja suncu namažu kremom za sunčanje kako bi izbjegli opekline.

Prema riječima dermatologinje Jesike Krant, dokazano je da je pjena za brijanje itekako korisna.

Prema dr. Krantu, pjena za brijanje obično uključuje mentol i razne druge kemikalije koje pružaju prirodan osjećaj hlađenja i ugodan osjećaj na koži. Brzo isparavanje mentola pomaže ublažiti toplinu izazvanu opeklinama, što rezultira bržim procesom oporavka.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.