– Slijedi i priča iz Srbije, a koja je povezana sa nestankom male Danke Ilić, kojoj se izgubio svaki mogući trag 26 marta ove godine. Policija je punih 10 dana radila na cijelom slučaju, a onda su uhapsili dvije osobe, koje su priznale da su udarile djevojčicu sa autom, a onda je zadavili i bacili je na deponiju u samom selu.

Prošla su dva mjeseca otkako je stigla ikakva poruka od Danke Ilić (2), koja je 26. ožujka nestala u Banjskom Polju. Policija intenzivno traga za cijelom okolinom. Izvršeno je temeljito vještačenje predmeta pronađenih u vozilu koje je učestvovalo u nesreći u kojem je povrijeđena djevojka, kao i predmeta pribavljenih s mjesta stanovanja Dejana Dragijevića iz Zlota, osobe interesantne za ubistvo Danke Ilić. Istraga o VJT u Zaječaru još je u tijeku, svjedoci još nisu otkriveni. Nadalje, tijelo djeteta nije pronađeno.

  • U međuvremenu, Dalibor Dragijević, brat glavnoosumnjičenog za ubojstvo, zajedno s ocem Radoslavom, koji je pomagao u premještanju Dankinog tijela, preminuo je dva dana kasnije u pritvoru u Policijskoj upravi Bor. Osim toga, 15. svibnja umrla je i Svetlana Dragijević, majka osumnjičenih. Policija intenzivno provodi operativne zadaće na terenu, s ciljem lociranja eventualnih dokaza koji bi se odnosili na mjesto gdje se nalazi tijelo preminule djevojke. Oko 14.45 sati. značajnog datuma 26. ožujka, S. S. Boranin je na deponiji Starobanjska put susreo Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, osobe za koje se vjeruje da su umiješani.

Važno je napomenuti da je nestanak Danke već prijavljen upravo u tom vremenskom periodu 26. ožujka u 14.45 sati. Dana 26. ožujka oko 14.45 sati vidio sam osumnjičene Dejana Drgaijevića i Srđana Jankovića za koje se sumnja da su umiješani u ubojstvo mlade djevojke. Ovaj susret dogodio se kod deponije na Starobanjskom putu, sa suprotne strane kada se prilazi iz Bora. U to vrijeme sam krenuo prema vikendici ženine majke, počevši od Doma zdravlja. Dok sam prolazio, primijetio sam automobil parkiran u blizini, iako se ne mogu sjetiti točne marke ili modela.

Pored vozila je stajao Srđan Janković, dok se Dejan Dragijević već bio spustio dijelom niz liticu punu smeća. Pokušao sam s njima stupiti u kontakt, ali je Srđan Janković djelovao dezorijentirano i izbjegavao je kontakt očima. Ta mi je reakcija bila prilično neobična, iako nisam u tom trenutku razmišljao o razlozima za to. Kasnije je otkriveno da je djevojčica nestala. Bez oklijevanja sam o svemu čemu sam svjedočio odmah obavijestio policiju. – naveo je S.S., iznoseći svoj prikaz događaja.

Palo mi je na pamet da su tamo možda već poduzeli neke radnje, dok nastavljam razmišljati što su dvije osobe radile na tom određenom odlagalištu u to određeno vrijeme. I dan danas mi je u mislima pitanje što su tražili usred bijela dana. Ne mogu a da se ne zapitam nije li se nešto dogodilo djetetu. Svaki dan razmišljam je li to konkretno područje trebalo temeljitije pretražiti, posebno odlagalište na početku Strobanjskog puta iz suprotnog smjera Banjskog polja. Poznato je da ovo područje ima mali potok, a mještani spominju postojanje cijevi ili kanala izgrađenog prije 50 godina. Nezamislive su mogućnosti što se moglo učiniti s tijelom male Danke, kaže Boranin S.S., kojeg ove misli proganjaju više od dva i po mjeseca.