– Iz Rusije nam konstantno stižu razni video snimci, a koji su povezani sa bizarnim saobraćajnim nesrećama. U većini situacija odgovorni krivci za nesreću je alkohol,. jer je poznato da se u Rusiji voli popiti, i to bez obzira na godišnje doba.

 

Danas je u Sankt Peterburgu autobus s više od 20 putnika skrenuo s ceste u središtu grada, srušio se s mosta i survao u rijeku.

Tijekom tog incidenta živote su tragično izgubile četiri osobe, dok su ostali putnici zadobili kombinaciju teških i lakših ozljeda. Društvene mreže preplavila je potresna snimka nesreće.

Gledajući video, može se vidjeti kako autobus naglo i oštro skreće čak i prije nego što je stigao do mosta, ostavljajući dojam mogućeg pucanja gume ili kvara na kočnicama, što ga na kraju dovodi do skretanja direktno prema mostu i rijeci, što je najalarmantniji aspekt situacije.

U trenu autobus zaranja izravno u dubine rijeke Moike. Prema izvješćima, šest osoba je primljeno u bolnice, a trenutni broj smrtno stradalih je sedam. No treba napomenuti da nisu svi ruski mediji objavili identične brojke. Nakon prijavljenog uhićenja vozača, koji je potom priveden u policiju na ispitivanje, vlasti trenutno marljivo rade na utvrđivanju detalja incidenta.

Kako bi spasili unesrećene, spasioci su požurili do autobusa potopljenog u rijeci i pokušali ih izvući kroz krov. Prijavljeno je da je kroz krovni otvor uspješno spašeno ukupno osam osoba.

Prema ruskim medijima, preostalih deset osoba uspjelo se izvući, a zatim su spašeni čamcima. Kako se navodi, vozač je pokušao pobjeći, ali je uhićen. Prema izvješćima ruskih medija, nakon što je brza operacija spašavanja završena, u autobusu više nije bilo osoba. Usprkos tome, potraga za eventualnim stanarima u rijeci je trenutno u tijeku.

Iako su se vlasti suzdržale od otkrivanja točnog broja osoba prisutnih u autobusu, svjedoci na koje se pozivaju ruski mediji procjenjuju da je bilo otprilike 20 do 25 putnika.

Prema izjavama očevidaca, neispravnost autobusa identificirana je kao uzrok čudne nesreće.

BONUS VEST:

Simpatična zajednica manekenke Bojane Barović i pjevača Nikole Rokvića, s troje prekrasne djece, slovi za jedan od najskladnijih parova. Susjedi para puni su divljenja i imaju samo lijepe riječi za reći o njima.

Nikola se na Instagramu ističe jer ostaje vjeran sebi i na internetu i u privatnom životu. Njegova javna ličnost savršeno je usklađena s načinom na koji komunicira sa svojim susjedima, stvarajući dosljednu sliku. Kad smo otkrili njegovu želju da postane redovnik, nismo mogli a da ne osjetimo oduševljenje zbog njega. Njegovo nježno držanje savršeno ga uklapa u taj svijet. Razumijemo da bi mu to zbog obiteljskih obaveza bilo izazovno, ali nismo mogli a da sebično ne iznesemo svoje mišljenje. Susret s Nikolom u prolazu i kratki razgovor daje pozitivan ton ostatku dana, ispričao nam je bračni par koji smo zatekli na obližnjoj klupi.

Prema riječima susjeda, Slavičina majka zaslužna je za odgoj Nikole i njegovog brata Marka na način da su stekli reputaciju dobrog ponašanja.

Marinko se izdvajao od ostalih jer je iskazivao nepokolebljivu radnu etiku i duboku predanost svojoj profesiji. Slavica je, s druge strane, poslužila kao temelj njihovog kućanstva, odgajajući Nikolu i Marka s takvom gracioznošću i vještinom da bi bez problema mogla napisati vodič o učinkovitom odgoju djece. Često svjedočim kako Nikola brine o djeci, brine o njihovim potrebama, bavi se igrom, a sve to s izrazom iscrpljenosti na licu. Njegove odgovornosti kao oca nikad se ne pokolebaju, čak ni usred njegove zahtjevne karijere. Nije neuobičajeno vidjeti cijelu obitelj na bogoslužju, iako oni češće posjećuju samostan. Bojana je nepokolebljiva podrška Nikoli, jer ju je on upoznao s vjerom, što je rezultiralo njihovom transformacijom u duboko pobožnu obitelj, ispričala nam je Danijela koju smo zatekli u blizini obližnjeg parka.

Susjedi opisuju scenu u kojoj se par i njihova djeca često mogu vidjeti kako izlaze iz svoje skromne, ali praktične kuće u svoje kompaktno, ali dobro iskorišteno dvorište. Hodajući bosi po travi, bave se aktivnostima kao što su sadnja i njegovanje cvijeća. Djeca aktivno sudjeluju u tim nastojanjima, a čini se da Bojana posebno napreduje. Ona utjelovljuje arhetip žene koja bez napora postiže sve što zamisli. Nagađa se da se ne oslanjaju na dadilje ili bilo kakvu dodatnu pomoć u kućanstvu, osim sporadične usluge čišćenja.

Nikola, aktivan i uslužan pojedinac, često sadi drveće ispred zgrade. Čini se da se nikad ne odmara, što dokazuje njegova ranojutarnja trčanja. Rijetko ga je uhvatiti besposlenog. Unatoč prvim sumnjama tijekom njihove ljubavne priče u reality showu “Survivor”, čini se da su se Bojana i Nikola doista pronašli. S nestrpljenjem mu pripremamo toplu dobrodošlicu po povratku s pješačkog puta pomoći djeci. Iznimno smo ponosni na njegova izvanredna djela. Imati susjeda poput njega služi nam kao inspiracija da se uključimo u djela dobrote.

U vrijeme pandemije gesta Nikole Rokvića dobila je velike pohvale susjeda.

  • Usred straha i neizvjesnosti, dok su zgrade stajale zatvorene i uplašene, pojavio se izvor utjehe. Njegov je glas odjekivao dvorištem, izvlačeći nas na naše balkone i prozore, željne slušanja. Postao je svjetionik nade u tim teškim vremenima. Ne samo da je pružao ruku pomoći starijim osobama, dostavljajući im namirnice na kućni prag kad su oklijevali izaći van, nego nas je i počastio svojim melodičnim pjesmama. Svake večeri, nakon što smo u osam sati pljeskom obasuli zdravstvene djelatnike, on bi zapjevao, a mi bismo mu se pridružili u skladnom refrenu. Susjeda Dana rado se prisjeća tih trenutaka kao ništa manje neobičnih.