Uz ovu količinu boje i navedenih komponenti, možete ukrasiti ukupno 50 ili više jaja. Potrebno je nabaviti 500 grama sode bikarbone i jedno pakovanje koje sadrži pet različitih boja aromatizovanog sirćeta, svaka zapremine 150 ml i sa sadržajem alkohola od 9%.

Za farbanje uskršnjih jaja, koristite ulje za premazivanje i salvete za brisanje. Ako nemate kalup za muffine, možete koristiti manje posude. Budite oprezni da ne prosipate sirće, jer će biti potrebno za preostala jaja.

Siguran sam da ćete uživati u ovoj metodi farbanja uskršnjih jaja. U nastavku možete pogledati video pripremu uskršnjih jaja uz pomoć sode bikarbone.

 

BONUS VIJESTI:

Moja svekrva mi je pokazala ovu izvanrednu pitu. ..Ja to često radim i nadam se da ćeš i ti!

POTREBNI SASTOJCI:
500g gotove kore za pitu
1 čvrsti jogurt
4 jaja
šolja pavlake
500g domaćeg kravljeg sira
tako

NAČIN PRIPREME:
Umutite sir i 2 jaja i posolite.
Napravite fil da prekrije koru. pravi se mućenjem

Zajedno jogurt, 2 jaja i šolja pavlake. Dodajte malo soli.
Koru nožem odrežite od sredine kako bi bilo manje kore.

Uzmite komad po komad kože i rasklapajte ga cijelom dužinom sa filom, preklapajući dio preko
Drugi dio uvrnuti odozgo da dobijete koru dužine oko 25 cm i širine 8 cm.

Na jedan kraj ugla dodajte sir, lagano ga preklopite (kao uši kada pravite tortu) i zatim uvijanjem i savijanjem formirajte trougao. Tako radite za svaku koru dok vam ne ponestane sira i kore. Ako još ima sira, narežite ga na trouglove i stavite na vrh. Pecite 10-15 minuta. 200 stepeni (ja pečem i na šporetu na drva)
Divno! !

Ono što moram da napišem je da veličina i bogatstvo trouglova zavisi od rezanaca. U posljednje vrijeme kupujem džem rezance – za ukusne pite ili štrudle. Trougao je jednostavno savršen.