Korin Hofman, mlada i uspešna žena iz Švajcarske, živela je gotovo savršen život pre nego što se suočila sa neočekivanim preokretom sudbine tokom posete Keniji 1987. godine.

Sa svojim partnerom, posetila je Keniju u potrazi za turističkim doživljajima, ali nisu ni slutili kakva ih sudbina čeka u toj dalekoj zemlji. Na trajektu koji je vodio ka kenijskom gradu Mombasi, Korin je primetila masai ratnika koji je odmah privukao njenu pažnju svojom impozantnom pojavom, kosom ofarbanom u crveno i brojnim draguljima koji su krasili njegovo telo.

Iako nije bila jedina turistkinja koja je bila fascinirana kenijskim starosedeocima, Korin je bila jedina koja je izgubila srce za masai ratnikom, potpuno opčinjena njegovom pojavom. Godinama kasnije, odlučila je da svoju neobičnu ljubavnu priču podeli sa svetom kroz knjigu “White Masai”, otkrivajući detalje svoje avanture.

Korin je opisala svog masai ratnika kao “fascinantno privlačnog čoveka” koji je izgledao kao “mladi Bog”. Kada je ponovo srela pripadnike plemena Masai, koje su joj služili kao vodiči kroz Mombasu, shvatila je to kao znak. Tada je bila 27-godišnjakinja sa stabilnim životom u Švajcarskoj, uspešnim butikom i stabilnom vezom. Međutim, osećaj pripadnosti prema masai ratniku naterao ju je da napusti sve to i krene u Keniju u potrazi za svojom ljubavlju.

Odluka o napuštanju svog dosadašnjeg života nije bila laka, ali Korin je bila uverena da mora da sledi svoje srce. Provela je tri meseca trudeći se da pronađe svog masai ratnika, putujući širom Kenije u potrazi za njim. Nakon mnogo napora i upornosti, uspela je da ga pronađe i osećaj zadovoljstva koji je tada osetila bio je neprocenjiv.

Korin se preselila kod svog masai ratnika, Lketinge, u selo plemena Samburu. Iako su imali jezičke barijere i različite kulturne navike, Korin je bila odlučna da istraje u svojoj ljubavi i prilagodi se novom okruženju. Živeli su u skromnim uslovima, u kolibi napravljenoj od štapa i kravljeg izmeta, gde je Korin naučila da se prilagodi lokalnom načinu života.

Kroz svoju knjigu “White Masai” i kasnije film koji je snimljen na osnovu nje, Korin je podelila svoju neobičnu ljubavnu priču sa svetom. Iako nikada nije uspela potpuno da objasni svoja osećanja prema Lketingi, Korin je otkrila da je njihova ljubav bila snažna i istrajna uprkos svim izazovima koje su zajedno preživeli. Za nju, susret sa masai ratnikom bio je više od običnog romantičnog susreta – bio je to susret sa svojom sudbinom, sa osećajem pripadnosti i pronalaskom svoje prave ljubavi.