DANAŠNJI BONUS

ROĐAK:
Otac i sin sjedili su zajedno u dnevnoj sobi. Otac je imao osamdeset pet godina, a sin četrdeset pet.

U nekom trenutku na prozor je sletio vrabac. Kad je otac čuo njegov glas, upitao je sina: “Sine, što je to na prozoru?” “Vrabac”, odgovori sin.Nekoliko minuta kasnije otac je zaboravio na to i opet upitao: “Sine, što je to na prozoru?” Sin je začuđeno odgovorio: “Bako, rekao sam ti da je to vrabac.” Nakon nekog vremena otac je ponovo upitao: “Sine, što je to u prozoru?”

Tada je sin nervozno ustao sa svog mjesta i doviknuo ocu: “Dosta je, dosta je! Pitao si me isto pitanje nekoliko puta i rekao sam ti da je vrabac u prozoru.”Je li to teško razumjeti?

U tom trenutku otac je bez riječi otišao u svoju sobu i nakon nekoliko minuta vratio se s nekoliko starih papira iz svog dnevnika, koje je dao sinu i zamolio ga da naglas pročita što je u tim papirima zapisano.

Sin je počeo čitati:“Danas je moj sin napunio tri godine. Jako je nestašan. Uvijek trči. U jednom trenutku, dok je trčao našim vrtom, začuo je glas vrapca i pitao me: ‘Bako, što je to?'”‘ Rekao sam, ‘Dječače, to je vrabac.’ Ali on je nastavio pitati, pa mi je postavio isto pitanje dvadeset i tri puta, a ja sam odgovorio na isto pitanje dvadeset i tri puta. A onda sam ga privukla na svoja prsa i poljubila. “Smijali smo se i igrali dok se nije umorio, a onda smo otišli u kuću.”