– Haris i Melina su i dalje tema broj u Srbiji, bar kada je u piutanju domaća estrada. Sa njihovim brakom se dešava sve ono što publika voli, a svaki njihov potez se itekako prati. Vjerujemo da ste svi do sada čuli za Melinino upadanje u vilu, kada nije htjela da izađe, a ond aje reagovao i Harisov advokat.

Proslavljeni vokal Haris Džinović (72) u intervjuu za “Pink” ispričao je o razdvojenosti od bivše supruge Meline (43). Iz udobnosti svoje rezidencije na Senjaku udubljivao se u specifičnosti njihovog burnog razlaza, u koje su upleteni dvoje djece koju dijele, njihova kćerka Gina i sin Kan.

  • “Nisam očekivao da će se naša ljubavna priča završiti sve dok neko od nas nije preminuo. Konstruisao sam je uz pretpostavku da će trajati u nedogled. Nikad nisam dovodio u pitanje njenu odanost do samog kraja, kada su se pojavile neprijatne istine i potpuno se promenile Situacija prije dvije godine počela sam da primjećujem rastuću distancu između nas, naizgled bez razloga, i dalje nisam svjestan bilo kakvih konkretnih neslaganja, niti sam primijetio odsustvo bliskosti i intimnost koja je definisala našu vezu u proteklih 15, 16, možda i 18 godina, a onda je počela da se urušava, kao što je neminovno i bilo”, rekao je Džinović u intervjuu za Pink.

Da li je on mišljenja da je Melina ušla u brak isključivo zbog svoje koristi? “Vjerovao sam da postoji ljubav, ne mogu zamjeriti svom srcu, ili sam barem vjerovao da postoji ljubav. To je bio izgled, i to mi je bilo dovoljno. Druga strana je svjesna iskrenosti, a ja ne mogu ulaziti u to. Trebalo bi da se raspitate kod nje o tome Dok je to trajalo, bilo je prijatno, ali je na kraju sve krenulo nagore i dovelo do raspada braka.

Kakav je bio odgovor djece na razvod? Sugeriralo se da su djeca naklonjena ocu. “Ovo nije samo nagađanje, to je činjenica. Oni su svjesni svojih osjećaja zavisti i do koje mjere ih doživljavaju. Važno ih je direktno pitati. Iako ne mogu u potpunosti da shvatim njihove misli, znam da su nisu srećni, već su se nadali boljem životu, jer sam godinama neumorno radio da im obezbedim izuzetan život, već i više od toga San je slomljen. Ipak, i dalje živimo udobno.

Pitanje zašto neko odlučuje da prekine vezu je složeno. Da sam ja otišao, pobrinuo bih se da saopćim razloge svoje odluke, dajući vam detaljno objašnjenje. Međutim, ako je dotična osoba ta koja je otišla, ostajem u mraku, nesvjestan bilo kakvih detalja.

  • Da li je bio upoznat sa izjavom Vesne Đogane o Melininim prevarama? “Da, bio sam obaviješten. Međutim, niko mi to ranije nije pomenuo, tako da sam se potpuno prevario. Ne mogu ništa potvrditi niti demantovati jer nisam lično svjedočio. Nisam upoznat sa detaljima onoga što je gospođa Đogani zna šta je rekla, gde i kako je rekla – o tome me niko nije obavestio, a ja lično nisam bio prisutan u teretani, smatram da je to nepotrebno Situacija i stvorio više problema nego što je bilo potrebno, a to se loše odražava na njih, ja ne mogu ništa da uradim.

Da li je Melina pokušala doći do njega? Pevačica je kratko odgovorila: „Ne, nije.

Tokom njihove nedavne svađe, Džinović je pričao o večeri kada je Melina nasilno ušla u vilu, zbog čega je kontaktirao vlasti. “Po konsultaciji sa advokatom, odlučio sam da prijavim incident policiji zbog uzurpacije. Nakon što je napustila prostor, koliko sam shvatila, izgubila je državljanstvo i pravo na boravak u kući. Ima pravo da je vrati stvarima i ima svoj stan na drugom kraju grada, nisam siguran koji je motiv koji stoji iza njene posjete i odbijanja da ode izjave u stanici. To je bio zaključak. Čini mi se pomalo sumnjivo, ali nisam svjestan njenih namjera i zašto odbija da ode.

  • Tokom te večeri, koje su bile njene tačne reči? „Ona je izjavila: ‘Ova kuća je pod mojim vlasništvom i svaki inč prostora za koji smatrate da je vaš s pravom je moj.’ Nas četvero, uključujući i djecu, utihnuli smo, preklinjali je da ode, a ona je ostala nepokolebljiva racionalan pristup rješavanju ovih pitanja, a to je upravo ono čemu sam težio.

Jesu li se njihovi prijatelji podijelili u posebne grupe, praveći razliku između njenih i njegovih? “Nekolicina je donekle. Ipak, većina je ostala, u neku ruku, na mojoj strani, mada ne volim da o tome razmišljam na taj način. Uspeo sam da održim prijateljstva sa skoro svima. Nisam osetio neke značajnije promene.

Koja je implikacija iza izjave da Melina povezuje sa ženama “sumnjive etike”? Bilo je nekih pojedinaca u njenom društvenom krugu koji odgovaraju ovom opisu, a konotacije možemo zaključiti bez daljnjeg objašnjenja. Kako bi se snašla u takvom društvu? Melina je imala različita prijateljstva i poznanstva, uključujući žene koje su bile veoma ugledne, dobrodušne i moralno ispravne. Važno je napomenuti da njen društveni krug nije bio ograničen samo na ove osobe.

Jesu li njegovi kolege bili naklonjeni njemu? „Svakodnevno dobijam mnoštvo poruka koje izražavaju isto osećanje.

Nakon svega, kada Haris ostane sam, doživljava senzaciju nalik betonu. Njegovo stanje je zapravo poboljšano u odnosu na ranije. Preživljavanje jedne bitke ga je ojačalo za buduće izazove. Što se tiče mogućnosti nove ljubavi, Haris smatra da je potrebno prvo pozabaviti trenutnim okolnostima. Da li se ljubav pojavljuje ili ne i da li čovek uopšte može da doživi ljubav u svojim godinama, ostaje da se vidi. Džinović je rekao: „Otkrićemo šta nam dan i noć spremaju.