– Masno tkivo, zna da bude jako neugodno iskustvo za onoga ko ga ima. Pri tome svakako da mislimo na vidljive dijelove tijela, poput lica ili ruku. Slijedi jedan ekstra savjet, kako da ga se riješite jednom za svagda….

Benigne izrasline, poznate kao lipomi, mogu se manifestirati u različitim dijelovima tijela, uključujući glavu, vrat, ruke i druga mjesta. Bez obzira na dob, ova se masna tkiva službeno kategoriziraju kao lipomi. Međutim, skupina pojedinaca tvrdi da postoji sasvim drugačiji pristup, koji ne uključuje korištenje skalpela ili sličnih tehnika. Iako liječnici često preporučuju kirurško ili lasersko uklanjanje, ključno je priznati da niti jedan pristup ne može osigurati trajno iskorjenjivanje stanja.

Zbog toga brojni dermatolozi podržavaju korištenje prirodnih lijekova, a neki pojedinci ističu učinkovitost ovog pristupa. Proces eliminacije masnog tkiva: Da biste dobili ujednačenu smjesu, pomiješajte med i brašno u jednakim omjerima. Nježno nanesite ovu smjesu na masno tkivo, osiguravajući ravnomjeran sloj debljine otprilike 0,5-1 cm za najbolji učinak.

Kako bi se izbjeglo bilo kakvo prianjanje na odjeću, preporučljivo je pokriti tretirano područje ručnikom ili gazom. Za optimalne rezultate preporuča se držati oblog na masnom tkivu oko 24 sata, što odgovara cijelom danu ili 36 sati. Za promatranje napretka važno je pričekati da se smjesa ponovno nanese pet puta, u rasponu od otprilike 7 do 8 dana, prije razmatranja dodatnih tretmana. Pojava nakupljanja kolesterola može se manifestirati kao male, žućkaste kvržice koje podsjećaju na prištiće u blizini očiju. Nakupljanje masnog tkiva stvara te izrasline, koje imaju potencijal da ostanu neograničeno dugo nakon što se manifestiraju. Njihova tekstura može varirati od meke do čvrste.

Zbog osjetljivosti zahvaćene regije ne preporučuje se kirurško uklanjanje naslaga kolesterola jer to može dovesti do većih i jednako neatraktivnih ožiljaka, osobito ako je problem isključivo kozmetičke prirode. Iako je lasersko uklanjanje sigurnija opcija, još uvijek postoji mogućnost ožiljaka. Ako je nakupljanje kolesterola povezano s određenim zdravstvenim stanjem, preporuča se riješiti glavni uzrok nakupljanja. Pojedinci s visokim kolesterolom ili dijabetesom, na primjer, možda bi željeli istražiti promjene u prehrani. Postoji nekoliko prirodnih pristupa za uklanjanje naslaga kolesterola, kao što je uključivanje češnjaka u svoju rutinu.

Za primjenu ovog lijeka, počnite drobljenjem češnjaka dok ne postane pasta. Nježno rasporedite pastu po zahvaćenom području, pazeći da ga prekrijete gazom ili zatvorite oči kako biste izbjegli bilo kakvu nelagodu. Nakon 10-15 minuta isperite pastu mlakom vodom. Za postizanje najboljeg mogućeg rezultata, preporučljivo je ponavljati ovaj postupak svakodnevno nekoliko dana. Kako biste iskusili prednosti koje pruža jabučni ocat, namažite vatu octom i nanesite je na zahvaćeno područje. Ostavite vatu da odstoji otprilike 30 minuta prije ispiranja područja mlakom vodom. Za optimalne rezultate preporuča se ponoviti ovaj postupak više puta tijekom dana. Ako imate osjetljivu kožu, savjetuje se da ocat prije nanošenja razrijedite vodom.

Za postizanje najboljeg mogućeg rezultata preporučljivo je koristiti štapić za uši za izravnu primjenu male količine ricinusovog ulja na naslage kolesterola. Nastavite lagano utrljavati ulje u kožu. Nakon toga ponovno nanesite ulje bez ikakvog masiranja i ostavite ga preko noći. Nakon buđenja očistite to područje temeljitim pranjem. Za optimalne rezultate savjetuje se da ovaj postupak provodite svakodnevno. Kako biste djelovali na zahvaćeno područje, jednostavno uzmite mali dio kore od banane i nježno prislonite unutarnju stranu na kožu.

Pustite da piling ostane na licu cijelu noć i sljedećeg jutra očistite to područje mlakom vodom. Za borbu protiv nakupljanja kolesterola ključno je pridržavati se ovog dnevnog režima. Zaokružena prehrana i dovoljan unos vitamina C i omega 3 masnih kiselina igraju ključnu ulogu u ovoj borbi. Štoviše, enzimi prisutni u voću i povrću mogu pozitivno pridonijeti rješavanju problema s korijenom.