Uštedite novac na skupim kozmetičkim proizvodima jer sve što trebate za besprijekornu kožu možete pronaći u svojoj kuhinji. Bilo da su strije posljedica brzog mršavljenja ili trudnoće, one su uvijek tu. Srećom, postoji jeftino i jednostavno rješenje za njihovo uklanjanje.

Iako strije možda nisu estetski ugodne, važno je prepoznati da su one isključivo stvar izgleda i da ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje. I muškarci i žene mogu razviti ove tragove, koji se obično pojavljuju na dijelovima tijela koji imaju veću fleksibilnost, uključujući ramena, nadlaktice, prsa, trbuh, bokove, bedra i stražnjicu.
Strije nastaju kada je vezivno tkivo oštećeno pretjeranim rastezanjem kože. Isprva se pojavljuju kao crte ljubičasto-crvene boje koje idu vodoravno. S vremenom ove linije blijede u svjetliju nijansu bijele. Iako na tržištu postoje brojne skupe opcije za uklanjanje ovih tragova, postoji jednostavan i često zanemaren lijek koji se može koristiti kod kuće.

Kombinacijom mljevenih zrna kave s maslinovim uljem mogu se osjetiti dobrobiti nježnog pilinga, povećane proizvodnje kolagena i poboljšanog zadržavanja vlage u epidermalnim stanicama, što ga čini izvrsnim rješenjem za njegu kože.

Kako biste se pripremili za ovaj konkretan proces, pridržavajte se sljedećih uputa: Pomiješajte žlicu maslinovog ulja sa žličicom mljevene kave. Kružnim pokretima nježno umasirajte smjesu na područja kože koja su zahvaćena strijama. Provedite ovaj postupak u trajanju od 5 minuta.

Ostavite smjesu da odstoji na koži 20 minuta prije nego što nastavite s čišćenjem mlakom vodom. Nakon što je koža nježno osušena ručnikom, nanesite hidratantni losion po želji. Kako biste postigli najbolji mogući rezultat, preporučljivo je provoditi ovu rutinu svakodnevno. Ako vam je cilj suzbijanje celulita na određenom području, učinkovitost možete pojačati ako u smjesu ubacite jednu žličicu smeđeg šećera, prema preporuci Novosti.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

  • Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.