U današnje vrijeme značajan dio populacije ima poteškoće s pražnjenjem crijeva. Čimbenici koji utječu na konzistenciju stolice brojni su, kako tvrde medicinski stručnjaci, ali sve počinje odabirom prehrane. Nedostatak hrane bogate vlaknima i konzumacija prženih jela pri vrhu su uzroka tvrde stolice.

Jeste li ikada razmišljali o utjecaju tople vode i meda na ljudsko tijelo? Istražimo devet različitih načina na koje ova kombinacija može pružiti izvanredne zdravstvene i estetske prednosti. Jedna od prednosti je njegov potencijal kao pomoć pri mršavljenju, budući da med sadrži prirodne i hranjive kalorije dobivene iz šećera. Osim toga, ova mješavina može pomoći u suzbijanju žudnje za slatkim poslasticama, što je čini vrijednim alatom za kontrolu težine. Još jedna prednost je njegova sposobnost poboljšanja probavnih funkcija. U kombinaciji s vodom, med se pokazuje vrlo učinkovitim u regulaciji probavnog sustava. Antiseptička svojstva meda, u kombinaciji s vodom, potiču glatku stolicu i pomažu u probavnom procesu. Nadalje, med je poznat po svojoj sposobnosti jačanja imunološkog sustava borbom protiv bakterija.

Za optimalne dobrobiti, toplo se preporuča odlučiti se za organski med, koji obiluje antibakterijskim enzimima, esencijalnim mineralima i vitalnim vitaminima. Osim toga, med djeluje kao snažan antioksidans, učinkovito se boreći protiv štetnih slobodnih radikala. Konzumacija prirodnog meda lokalnog podneblja može pomoći tijelu u prilagodbi na pelud, ali nije obavezna. Hidratacija također može biti korisna u olakšavanju ove prilagodbe. Kada je u pitanju revitalizacija vaše razine energije, posezanje za šalicom kave nije uvijek potrebno; jednostavna mješavina tople vode i meda može učiniti čuda. Ova zdrava mješavina posjeduje izvanrednu sposobnost da vam vrati snagu i polet. Prema cijenjenoj klinici Mayo, kombinacija tople vode i meda može ublažiti nadraženost grla i pružiti olakšanje od simptoma kašlja.

  • Proces detoksikacije može pospješiti snažna kombinacija vode i meda koja pomaže u eliminaciji štetnih toksina iz tijela. Kako biste dodatno poboljšali ovaj proces čišćenja, toplo se preporučuje dodavanje limuna. Kisela priroda limuna ne samo da pojačava aktivnost enzima, već također stimulira jetru, pridonoseći učinkovitijem procesu detoksikacije. Oni koji se bore s neredovitim pražnjenjem crijeva i prekomjernim plinovima dobro su svjesni ključne važnosti održavanja dosljednih i učinkovitih kupaonskih navika. Suočavanje s problemima kao što su nadutost i zatvor može biti prilično problematično. Kada pražnjenje crijeva postane rijetko, stolica se stvrdne i osuši, što dovodi do poteškoća i nelagode tijekom procesa eliminacije.

Pojedinci koji se suočavaju s ovim problemima dobro znaju da najučinkovitije strategije u borbi protiv nadutosti i otežanog pražnjenja crijeva uključuju konzumaciju hrane bogate vlaknima (težnja dnevnom unosu od 30 g vlakana), održavanje pravilne hidratacije (konzumacija minimalno 2 litre tekućine). dnevno), te bavljenje tjelesnom aktivnošću. Usvajanjem upornog i dosljednog pristupa, možemo ublažiti ove brige i izbjeći potrebu za medicinskom intervencijom. Kada je riječ o rješavanju povremenog zatvora kod odraslih i osoba u dobi od 12 i više godina, Bekunis nudi biljne lijekove koji se mogu pokazati korisnima. Ovi proizvodi pomažu u kratkoročnom liječenju zatvora promicanjem redovitog pražnjenja crijeva. Koji čimbenici doprinose razvoju stvrdnute stolice? Kako se godišnja doba mijenjaju, prirodni ritam i metabolizam našeg tijela imaju tendenciju usporavanja tijekom hladnijih mjeseci.

  • Kada se suočimo s nepovoljnim vremenom, tražimo zaklon u zatvorenom prostoru, što nas sprječava da se bavimo aktivnostima na otvorenom i uživamo u okrepljujućoj atmosferi na otvorenom. Štoviše, svečane prilike i društvena okupljanja često potiču pretjerano uživanje u hrani. Prehrana kojoj nedostaje vlakana, a obiluje masnoćama i šećerom, može dovesti do osjećaja nadutosti i problema u postizanju redovitog pražnjenja crijeva. Ključno je znati da na zatvor mogu utjecati i stres, smanjena tjelesna aktivnost i nedovoljna hidracija.
    Bekunis predstavlja izbor od tri biljna lijeka prilagođena različitim životnim stilovima. Ako izvlačite zadovoljstvo iz umirujuće čajne ceremonije, Bekunis nudi rastresite listove biljnog čaja koji se mogu staviti u kipuću vodu u trajanju od pet do 20 minuta, procijediti i uživati ​​u ležernom tempu. Alternativno, za pojedince koji traže udobnost, Bekunis instant čaj nudi brzo i jednostavno rješavanje problema. Sve što trebate učiniti je pomiješati instant čaj s hladnom ili toplom vodom, promiješati i uživati ​​bez nepotrebnog čekanja.

Ako čaj nije vaše omiljeno piće, Bekunis nudi alternativu u obliku obloženih tableta koje možete uzimati oralno. Uzmite samo jednu tabletu prije spavanja. Ako naiđete na zatvor tijekom putovanja ili tijekom prilagodbe na novu okolinu, preporučljivo je uključiti Bekunis obložene tablete u svoj putni medicinski pribor. Ove biljne tablete posebno su formulirane za nježnu aktivaciju probave tijekom cijele noći, jamčeći besprijekoran i neprekinut proces bez ikakve brige da će vam trebati trenutni pristup toaletu dok ste izvan svog mjesta stanovanja.

Kako biste izbjegli buduću ovisnost o Bekunis proizvodima, ključno je njegovati zdravu prehrambenu praksu. Uz odabir odgovarajućeg Bekunis proizvoda koji odgovara vašim zahtjevima, preporučljivo je riješiti problem stresa na radnom mjestu i odgovarajuće reagirati na svoje reakcije. Započnite svako jutro s hranjivim doručkom, poput porcije žitarica, i nastojte u svoje obroke uključiti hranu bogatu vlaknima. Održavajte odgovarajuću hidrataciju unosom odgovarajuće količine tekućine i dajte prednost tjelesnom naporu tako da ostanete aktivni tijekom dana.