– Slijedi jedan jako koristan tekst za sve one koji bi voljli da izgube koji kilogram viška. Naime, dijetu apsolutno niko ne voli, jer je jako teško da se skidaju kilogrami na normalan način. Slijedeći trik je i više nego efikasan….

Kako vrijeme zagrijava i misli se okreću odmoru i izletima na plažu, ljudi postaju sve predaniji postizanju svojih fitness ciljeva. Kao priznanje za to, nudimo vam izuzetan recept koji jamči vidljive rezultate u samo tri dana, posebno ciljajući na trbuh i bokove. Problem pretilosti i prekomjerne tjelesne težine pogađa značajan dio globalne populacije, predstavljajući ozbiljan rizik za opću dobrobit. Posebno zabrinjava sve veća prevalencija ovog problema među mlađim osobama, uključujući djecu. Ovaj je napitak postao svjetski poznat i stekao ogromnu popularnost zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti smanjenja 80 kilograma sala na trbuhu u samo tjedan dana.

  • Došlo je do izvanrednog otkrića u području uklanjanja viška tjelesne masnoće pažljivim pripremanjem domaćeg lijeka koji sadrži preciznu mješavinu moćnih elemenata i chia sjemenki. Pojedinci koji su se upustili u ovu metodu izvijestili su o značajnom smanjenju abdominalne masnoće u samo sedam dana, pod uvjetom da je vjerno uključe u svoju dnevnu rutinu prije jela. Za izradu ovog okrepljujućeg napitka prikupite sljedeće sastojke: otprilike jednu žličicu chia sjemenki, umjerenu količinu meda, sok od jednog limuna i otprilike jednu i pol čašu vode, što je u skladu s preporučenim dnevnim unosom. Započnite miješanjem chia sjemenki i vode u zdjeli, dopuštajući sjemenkama da se natope i prošire jedan sat.

Provjerite jesu li limunov sok i med dobro pomiješani, pazeći da su svi sastojci potpuno integrirani. Ako želite glađu teksturu i smatrate da je konzistencija pregusta, slobodno upotrijebite blender kako biste prilagodili napitak željenom okusu. Chia sjemenke, koje potječu iz biljke Salvia hispanica i autohtone su u Meksiku i Gvatemali, pripadaju obitelji metvice. Povijesni značaj chia sjemenki ne može se precijeniti, budući da su služile kao osnovna hrana astečke civilizacije. Zaista je nevjerojatno svjedočiti ponovnoj popularnosti chia sjemenki, s obzirom na njihovu integralnu ulogu u životima Asteka i Maja. Ove su sjemenke neprimjetno prešle u područje trendovskih i suvremenih izbora hrane.

Najbolji dio je to što je uključivanje chia sjemenki u naše dnevne obroke jednostavan i nekompliciran proces. Za razliku od drugih sjemenki koje zahtijevaju posebne tehnike pripreme kako bi se otkrile njihove prehrambene prednosti, chia sjemenke se mogu konzumirati cijele ili mljevene, što pruža jedinstvenu prednost. Vrijedno je spomenuti da su chia sjemenke dostupne u dvije osnovne boje: crnoj i bijeloj. Što se tiče nutritivne vrijednosti, bijele chia sjemenke sadrže veći udio proteina u usporedbi s crnim sjemenkama.

S druge strane, crne chia sjemenke nude veći sadržaj vlakana od bijelih chia sjemenki. Istraživanja koja su u tijeku kontinuirano otkrivaju brojne dobrobiti chia sjemenki, posebice njihov utjecaj na regulaciju šećera u krvi zbog sadržaja vlakana. Nadalje, osobe s visokim krvnim tlakom mogu pronaći utjehu u uključivanju chia sjemenki u svoju prehranu. Uključivanje superhrane poput chia sjemenki uobičajena je praksa u dijetama i programima mršavljenja jer sadrže značajnu količinu alfa-linolenske omega-3 masne kiseline koja je zaslužna za ovaj povoljan rezultat.

Glavna prednost uključivanja chia sjemenki u vašu prehranu je njihova izvanredna sposobnost poticanja osjećaja sitosti, što je ključno za uspješno pridržavanje plana mršavljenja. Njihova sposobnost da apsorbiraju tekućinu i stabiliziraju razinu šećera u krvi ono je što ih čini tako učinkovitima u obuzdavanju žudnje za slatkim poslasticama. Osim toga, predivan i nježan okus chia sjemenki čini ih idealnim dodatkom hranjivom doručku ili bilo kojem drugom obroku.

Ove izvanredne sjemenke posjeduju jedinstvenu kvalitetu besprijekornog miješanja u razne napitke, uključujući mlijeko, jogurt, vodu, mješavine ljekovitog bilja, smoothieje i sokove, a sve to uz zadržavanje svog prepoznatljivog okusa. Kada se ove sjemenke pomiješaju s vodom, imaju sposobnost otapanja i povećanja veličine, što rezultira stvaranjem gelaste konzistencije koja je idealna za zgušnjavanje. Kako biste u potpunosti iskoristili prednosti koje pružaju, preporučljivo je prije konzumiranja sjemenke namakati desetak minuta.