Topalko je tokom svog profesionalnog puta je odlučno bez oklijevanja odbijao svaku nepristojnu prosidbu. Za vrijeme dok je ostao nepokolebljiv u svojim nepolitičkim stavom se izdvaja iz gomile svojom predanošću bavljenju aktivnostima koje mu donose lično ispunjenje.

Suprotno uvriježenom mišljenju, on nepokolebljivo tvrdi da njegove težnje nikada nisu, niti će ikada biti, vođene jedinim ciljem novčane dobiti. Ovo je unijelo svježinu u njegov profesionalni put.

Neočekivano, telefon mi počinje zvoniti, iznenadivši me. Bez oklijevanja se brzo javljam na poziv, željno se nadajući pozitivnom odgovoru. Na moje zaprepaštenje, s druge strane me dočekuje topao i prijateljski glas koji se predstavlja kao Olivera Bailašević. Zbunjeno ponavljam svoju molbu: “Molim.” Olivera strpljivo ponavlja njihovo ime, uvjeravajući me da je to doista Olivera Bailašević. Ispunjen znatiželjom, revno pitam: “Može li to stvarno biti ona, Olivera?” I bez oklijevanja dobivam samouvjerenu potvrdu: „Da, to je doista ona.

Njihov sin je, uzevši stvar u svoje ruke, samostalno organizirao natjecanje MMA boraca ‘Megdan’ u Novom Sadu. U znak zahvalnosti, predložili su ideju da prije događaja izvedem acapella nacionalnu himnu. Kao uzvrat, obećao je da će napraviti pjesmu u moju čast pod nazivom ‘Zovem se Megdan’.

U svjetlu nedavne deklaracije organizacije koja zagovara pojačan i dojmljiv slušni susret, proaktivno sam preuzeo zadatak izrade rock izvedbe ove specifične skladbe. Donosi mi neizmjernu radost otkriti ovu inovativnu interpretaciju, budući da autentično sažima duh i živost koju traže. Kroz svoju slavnu karijeru Topalko je naišao na brojne hvalevrijedne i nepodobne prijedloge, ali ipak postoji jedna ponuda koja će mu zauvijek ostati neizbrisivo utisnuta u sjećanje.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.