Svi mi znamo za Tom Kruza i da je on jedan od najpoznatijih glumaca na cijelom svijetu. Ima dugoročnu karijeru koja je pozlaćena sa gomilom sjajnih filmova koji su gledani širom svijeta. Nije tajna da on i u poznim godinama izgleda sjajno, a navodno tvrdi da poznaje tajnu dugovječnosti koji je odlučio otkriti a koju mi prenosimo u cjelosti.

Pitanje koje se može postaviti jest kako je Tom uspio održati svoju težinu tijekom godina dok su se mnogi njegovi kolege debljali.

Unatoč brojnim kozmetičkim zahvatima, još uvijek ima nekoliko vidljivih bora na njegovom licu. Međutim, tjelesna građa ovog 61-godišnjeg američkog glumca ostala je potpuno vitka. Tom Cruise svoju vitalnost održava kroz četiri specifične prehrambene prakse, koje također pridonose njegovoj općoj dobrobiti.

  • Dr. Paul Clayton, nutricionist, savjetuje da se ne konzumiraju ugljikohidrati s visokim glikemijskim indeksom, poput peciva, tjestenine i žitarica. Ove vrste ugljikohidrata potiču proizvodnju inzulina, koji je poznat kao hormon starenja. Kada se pretvore u glukozu, ugljikohidrati mogu oštetiti mišićno i kožno tkivo, ubrzavajući proces starenja. Umjesto toga, dr. Clayton predlaže da se odlučite za ugljikohidrate s niskim glikemijskim indeksom, poput mahunarki, koje zahtijevaju manje inzulina za probavu.

Poznata izvođačica izbjegava konzumiranje bilo kakve pržene hrane, već radije bira kuhanu i pečenu hranu. Studije pokazuju da osobe starije od 50 godina mogu imati velike koristi od uključivanja protuupalne hrane u svoju prehranu. To uključuje losos, tamnu čokoladu, sirovu zob, borovnice, đumbir, ciklu, brokulu, maslinovo ulje, rajčice i špinat.

Čak i tijekom večeri, Tom uspijeva održati razinu energije uživajući u hranjivim grickalicama poput orašastih plodova, organskih borovnica i datulja ukrašenih kokosom i maslacem od kikirikija.

U obliku slatkiša, suzdržava se od konzumiranja šećera. Studije pokazuju da upalu i propadanje kolagena i elastina može ubrzati šećer, što dovodi do preranog starenja. Pretjerana konzumacija šećera također može ubrzati proces starenja kože, što rezultira stvaranjem bora.

Baveći se raznim fizičkim aktivnostima kao što su vožnja kajakom, mačevanje, korištenje trake za trčanje, dizanje utega, planinarenje i trčanje, Tom Cruise održava svoju vrhunsku razinu performansi.

BIOGRAFIJA

Rođen 3. srpnja 1962. u Syracuseu, Thomas Cruise Mapother IV, profesionalno poznat kao Tom Cruise, hvaljeni je američki filmski glumac i producent. U dobi od 19 godina, Cruise je debitirao u filmu Vječna ljubav (1981.), a brzo se proslavio svojom revolucionarnom ulogom u komediji Rizičan posao (1983.).

  • Međutim, njegova uloga poručnika Petea “Mavericka” Mitchella u akcijskoj drami Top Gun (1986.) bila je ta koja ga je doista katapultirala među zvijezde. Nakon ovog uspjeha, Cruise je pokazao svoju svestranost u filmovima kao što su Boja novca (1986.) i Koktel (1988.). Naime, ostvario je izvanrednu izvedbu uz Dustina Hoffmana u Oscarom nagrađenoj drami Kišni čovjek. Njegov portret antiratnog aktivista Rona Kovica u drami Rođen 4. srpnja (1989.) donio mu je prestižnu nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca i prvu nominaciju za Oscara u istoj kategoriji.

Tijekom 1990-ih, Cruise je imao priliku raditi uz Jacka Nicholsona u uzbudljivoj sudskoj drami Nekoliko dobrih ljudi (1992). Također je preuzeo glavne uloge u nekoliko uspješnih filmova, kao što su The Company (1993.) i Interview with the Vampire (1994.). Međutim, njegov portret agenta MMF-a Ethana Hunta u uzbudljivom akcijskom špijunskom filmu Nemoguća misija (1996.) doista ga je katapultirao do komercijalnog uspjeha. Ovaj je film označio početak vrlo popularne serije od šest dijelova.

Iste godine, Cruise je pokazao svoju svestranost glumeći glavnog lika u šarmantnoj romantičnoj komediji Jerry Maguire, koja mu je ne samo donijela još jedan Zlatni globus za najboljeg glumca, već mu je osigurala i drugu nominaciju za Oscara. Cruise je nastavio impresionirati publiku 1999. pojavom u provokativnom erotskom trileru Eyes Wide Open, gdje je glumio uz svoju tadašnju suprugu Nicole Kidman. Također je ostvario nezaboravnu izvedbu u ansambl drami Magnolia, koja mu je donijela treću nagradu.