Tvrtka Douglas Eliman potvrdila je da je vila u New Yorku, za koju se kaže da je jedna od najstarijih u gradu, nedavno prodana za ogromnih 50 milijuna dolara u gotovini. Ovo povijesno imanje izvorno je stekla Jugoslavija 1946. godine, a sada je promijenilo vlasnika u povijesnoj transakciji.

Douglas Elliman Real Estate nedavno je objavio da je Tristan Harper, vrlo uspješan broker suradnik, uspješno dovršio prodaju izuzetne kuće od vapnenca na Petoj aveniji na Manhattanu. Ovo velebno imanje, poznato kao Dvorac Josipa Broza Tita, steklo je pet država nasljednica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Transakcija je dosegla impresivnu cijenu od 50 milijuna dolara.Harper, poznat po svojim iznimnim rezultatima, dovršio je prodaju i zatvaranje ove izvanredne rezidencije od 20.000 četvornih metara koja ima važno mjesto u povijesti Manhattana.

Tvrtka sa sjedištem u New Yorku kupila je vilu na poznatoj Petoj aveniji na Manhattanu po cijeni od 50 milijuna dolara u gotovini. Vilu, bivšu rezidenciju bivše jugoslavenske misije pri Ujedinjenim narodima, koristila je i Stalna misija Srbije pri Ujedinjenim narodima. Prodavači imovine su pet država nasljednica bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Kupac je preuzeo odgovornost za pokrivanje svih troškova povezanih sa zatvaranjem, uključujući uobičajene naknade koje obično snosi prodavatelj, kao što su porezi na prijenos i brokerske naknade. Ovi dodatni troškovi iznosili su više od 11 posto ukupnih troškova kupca. Prekrasan dvorac od vapnenca širok 30 stopa, ovaj veličanstveni dvorac pomno su dizajnirali 1903. godine cijenjeni arhitekti Warren i Wetmore, poznati po svom radu na poznatom kolodvoru Grand Central na Manhattanu.

Smješten točno preko puta Central Parka, ovaj veličanstveni ljetnikovac u stilu lijepih umjetnosti ima devet impresivnih razina s ukupno 32 prostrane spavaće sobe i 12 luksuznih kupaonica.S 10 soba koje gledaju na park, možete uživati ​​u prekrasnom pogledu na Midtown i legendarna arhitektonska čuda koja krase West Side. Priča se da je tijekom Hladnog rata tajna prostorija zauzimala najvišu točku zgrade, nepropusna za znatiželjne uši, dok su neprobojni prozori gledali na Petu aveniju, osiguravajući najveću privatnost i sigurnost.

Kuća je i danas zadržala većinu svojih izvornih obilježja koja su se očuvala tijekom vremena. To uključuje veličanstvene francuske tapiserije iz 18. stoljeća koje krase veliko spiralno stubište, ukupno 17 kamina, izuzetne ručno izrezbarene balustrade od rijetkog talijanskog mramora, raskošne boiserie od zlatnih listića i složeno ručno oslikane stropove koji podsjećaju na davne dane. stare Europe. Paneli iz povijesnog francuskog dvorca integrirani su u dizajn ove sobe
i prisutnost dva dizala.

Velika soba proteže se na dva kata i ima visoke stropove od 34 stope. Dodatno je poboljšan izvrsnim krovnim prozorom.Nakon što se Jugoslavija raspala tijekom građanskog rata 1990-ih, vlasništvo je prešlo na vlade pet država sljednica. Početkom 2000-ih, sporazum koji su podržali Ujedinjeni narodi otvorio je put da se nekretnina stavi na prodaju 2017. godine. Međutim, složenost pregovora i interni proceduralni detalji između vlasnika spriječili su prihvaćanje prvih ponuda.