Tijekom svog života možda ste imali priliku kušati razne sokove napravljene od raznog voća i povrća. Ali jeste li ikada iskusili divan okus svježe iscijeđenog soka od kupusa? Dok se u kupusu obično uživa kao dio salate ili kao dodatak glavnom jelu, može se pretvoriti i u sok koji nudi brojne prednosti.

Prepun esencijalnih vitamina i minerala poput vitamina A, kalija, kalcija i fosfora, sok od kupusa bogat je rezervoar vitalnih hranjivih tvari. Štoviše, može se pohvaliti antioksidansima koji igraju vitalnu ulogu u jačanju imunološkog sustava.

Nastajsa Nedimović, poznata zagovornica raka na društvenim mrežama, na Instagramu je opširno opisala svoju tehniku ​​pravljenja soka. Prema njezinim smjernicama, preporučeni dnevni unos ovog napitka je jedna šalica, što se smatra dovoljnim. Važno je napomenuti da pretjerana konzumacija ovog pripravka može rezultirati manjom nelagodom zbog pojačanog stvaranja plinova. Prema njezinom mišljenju, okus ovog napitka nadmašuje okus soka od celera, a otkrila je i da je kupus bolja alternativa celeru. Proces pripreme soka od kupusa uključuje niz uzastopnih koraka.

Da biste osigurali pravilnu pripremu kupusa, počnite tako da ga temeljito operete. Zatim prepolovite kupus i pažljivo uklonite žilavu ​​jezgru iz sredine, kao što je prikazano. Nastavite tako da ostatak kupusa sitno nasjeckate prije nego što ga stavite u sokovnik. Ako vam sokovnik nije dostupan, izblendajte kupus i dobivenu smjesu procijedite kroz gazu da dobijete željeni sok.

Uključivanje soka od kupusa u vašu prehranu pruža brojne prednosti. Od poboljšanja probave do jačanja imunološkog sustava, konzumacija soka od celera nudi široku lepezu dobrobiti. Sve veći broj pojedinaca koji traže prirodne metode za održavanje svoje opće dobrobiti sada prihvaćaju unos soka od kupusa. Evo nekoliko dobrobiti koje se mogu izvući iz konzumacije soka od kupusa: Pomaže u borbi protiv upala, posebno upala unutar tijela, što se pokazalo korisnim za osobe koje pate od čira na želucu. Osim toga, pomaže u suzbijanju prisutnosti bakterije Helicobacter pylori, potiče zdravlje probavnog sustava i pomaže u održavanju optimalne razine kolesterola u krvotoku.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

  • Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.