Ako se kojim slučajem pojedinci susreću sa scenarijem u kojem moraju spasiti svoje mobitele iz vode i izvući vodu iz njih, obično posežu za korištenjem riže za tu svrhu. Ipak, jeste li znali da se riža može koristiti i za uklanjanje neugodnih mirisa? Stavljanje šalice riže na mjesto koje širi neugodan miris može dati izvanredne rezultate. Stoga je stvaranje staklenke za dezodoriranje jednostavno i aromatično rješenje koje može uvelike poboljšati ugođaj vašeg doma.

Da biste napravili jednostavan domaći osvježivač zraka, sakupite staklenku, vrećicu riže i željenu mješavinu eteričnog ulja.

U slučaju da se suočite s posebno tvrdokornim i neugodnim mirisom koji se čini otpornim na konvencionalne metode uklanjanja, razmislite o eksperimentiranju s primjenom ulja limunske trave.

Za suptilan i ugodan miris, razmislite o dodavanju nekoliko kapi ulja ružmarina, metvice ili lavande.

Priprema:

Stavite veliku količinu riže, u rasponu od 1 do 2 šalice, u staklenu posudu.

Za optimalne rezultate dodajte otprilike 10 do 20 kapi eteričnog ulja u smjesu.

Kako biste osigurali odgovarajuću ventilaciju, imate mogućnost koristiti prozračnu tkaninu i pričvrstiti je gumenom trakom ili jednostavno staviti poklopac staklenke na vrh.

Uvjerite se da je staklenka dobro promiješana ili protresena kako bi se postigla ravnomjerna raspodjela ulja.

Slobodno isprobajte ovu “inovaciju” u bilo kojem ormaru u svom kućanstvu, kao iu svim kompaktnim prostorima koji imaju tendenciju nakupljanja manje ugodnih mirisa, poput praonice ili hodnika.

Kako biste osigurali sigurnost i spriječili bilo kakve nezgode, važno je staviti staklenku na sigurno mjesto, osobito ako poklopac nije osiguran, jer postoji potencijalni rizik da se slučajno prevrne.

U slučaju da se miris raspršio, još jednom protresite rižu kako biste bili sigurni da su ulja ravnomjerno raspoređena.

Trajnost šalice riže može varirati između 4 i 6 mjeseci, ovisno o razini vlažnosti u prostoriji.

BONUS TEKST

Iako je većina pojedinaca svjesna da riža nudi brojne prednosti za naše dobro, specifični detalji tih dobrobiti možda nisu široko poznati. Ipak, jedna nepobitna činjenica ostaje: riža je nedvojbeno ukusna.

Redovito jedenje riže nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti, što je čini svestranom opcijom u kojoj možete uživati ​​i kao prilog i kao glavno jelo. Ova hranjiva žitarica dobro se slaže s raznim sastojcima poput mesa, tofua i povrća, što je čini svestranim dodatkom svakom obroku. Bilo da vam je prioritet zdrava prehrana ili jednostavno cijenite blagostanje visokokvalitetne riže bogate proteinima, postoje brojni razlozi zašto nećete moći odoljeti njezinoj privlačnosti. U ovom informativnom članku istražit ćemo neke od najznačajnijih zdravstvenih prednosti koje dolaze s uključivanjem riže u vašu redovnu rutinu prehrane.

  • Za osobe s osjetljivošću na gluten, riža ne samo da nudi divan okus, već također pridonosi općem blagostanju. Možda je iznenađenje, ali najpopularnija žitarica je zapravo bez glutena, što je čini izvrsnim izborom za one koji imaju celijakiju. Štoviše, riža služi kao prirodno protuupalno sredstvo, pružajući brojne zdravstvene prednosti. Uključivanjem riže u svoju prehranu možete pouzdano otkloniti sve brige vezane uz osjetljivost na gluten. Kako riža ne sadrži gluten, sprječava upale u crijevima. Davanje prioriteta metodama za smanjenje upale u cijelom tijelu uvijek je bitno i upravo je to razlog zašto je riža fantastičan dodatak svakom režimu prehrane.

Ako smatrate da je vašem živčanom sustavu potrebna bilo kakva pomoć, riža je idealan izvor podrške.

Neometan rad i pravilno funkcioniranje živčanog sustava našeg tijela oslanjaju se na iskorištavanje niza vitamina B skupine. Ove različite vrste vitamina B igraju ključnu ulogu u proizvodnji neurotransmitera, koji su odgovorni za regulaciju bioloških procesa. Riža, poznata po bogatom sadržaju raznih vitamina B, izvrsna je prehrambena opcija za poboljšanje zdravlja živčanog sustava.

Za osobe s čestim umorom i iscrpljenošću riža nudi odgovarajući lijek. Ljudsko tijelo se oslanja na odgovarajuću opskrbu ugljikohidratima koji mu služe kao gorivo. Nakon što se ugljikohidrati progutaju, tijelo pokreće proces pretvaranja tih korisnih ugljikohidrata u energiju. Ipak, ugljikohidrati prisutni u riži imaju dvostruku svrhu. Ne samo da olakšavaju proizvodnju energije, već pridonose i optimalnom funkcioniranju mozga, budući da mozak koristi ovaj izvor energije za svoje kognitivne procese.