– Danas jednostavno ništa ne možete uraditi a da se za to ne sazna u roku od samo par minuta. Jednostavno, ako ste na ulici, skoro svaki ugao ulice je pokriven nekom nadzornom kamerom, tako da je lopovima danas najteže. Također, ako uradite neku glupost na ulici, morate biti sigurni da će vas neko ili uslikati ili snimiti video sa svojim mobilnim telefonom.

Internet se transformirao u ogromno spremište informacija koje plijeni našu radoznalost, omogućavajući nam da istražujemo širok spektar tema putem društvenih mreža. Sa mogućnošću pristupa svemu i svačemu, svjedočili smo brzom širenju virusnih video zapisa i slika iz svih krajeva svijeta. U svjetlu ovoga, predstavljamo izvanredan video koji je zahvatio društvene mreže, šireći se nevjerovatnom brzinom.

Na stranici Moj Beograd na Instagramu objavljen je snimak na kome se vidi nesvakidašnja odluka muškarca da ukloni sneg tokom nevremena na Bulevaru kralja Aleksandra. Međutim, ono što je ovu situaciju činilo posebno neobičnom je to što je muškarac na snimku sa svoje terase počeo da gađa lopatama za snijeg na ljude koji su prolazili Bulevarom. U jednom trenutku, kao što je snimljeno na snimku, on je zapravo udario jednog od pješaka. Kako biste svjedočili stvarnim događajima, pogledajte video koji se nalazi ispod.

BONUS VIJEST:

  • Ako ste u potrazi za vikendicom za Prvi maj, imamo dobre vijesti za vas – još uvijek ima slobodnih opcija za smještaj. Nedavno nam se javila žena iz Beograda koja je za dlaku izbegla da bude žrtva prevare i da izgubi 20.000 dinara. Prema njenoj izjavi, naišla je na zadivljujuću vikendicu na popularnoj web stranici za iznajmljivanje smještaja. Međutim, ispostavilo se da je popis bio pogrešan, jer se tvrdilo da nudi cijelu vikendicu, ali da se naplaćuje samo stan.

  • Beograđanka je prvobitno nameravala da obeleži 1. maj na popularnom izletištu u gradu. Međutim, kada je otkrila da još uvek ima dostupnih opcija, njenu pažnju je zaokupila šarmantna vikendica smeštena u živopisnoj šumi zapadne Srbije. Bez oklijevanja je delegirala zadatak osiguranja rezervacije svom timu. Cijena za boravak od dvije noći bila je razumna, a sve je ukazivalo na divno iskustvo.

Upravo dok je vjerovala da je sve riješeno i finalizirano, njeni saputnici su izrazili svoju naklonost i prema vikendici, dovodeći je na rub da potvrdi bespovratnu rezervaciju. Međutim, na vrijeme se umiješala prijateljica koja ju je pozvala da pogleda komentar od prošle godine.

Naime, u razgovoru je postavljeno pitanje dostupnosti cijele kuće ili stana za iznajmljivanje, na koje je u odgovoru navedeno da je slobodan samo stan.

Nakon što je primijetila crveno svjetlo, djevojka je otišla na internet kako bi locirala njihove kontakt informacije i odmah je pozvala. Raspitujući se za raspoloživost cijele kuće, obaviještena je da je donji stan već rezervisan, ali da se gornji zaista izdaje. Preplavio ju je iznenadni nalet anksioznosti kada je shvatila mogućnost da u trenutku izgubi 23.000 dinara.

Osim toga, ona ističe svoje insistiranje na vlasniku da razjasni obmane, jer web stranica lažno tvrdi da iznajmljuje cijelu kuću. Međutim, vlasnik je uzvratio tvrdnjom o nemogućnosti takvog zahtjeva. Dodala je da ga je obavijestila o slanju screenshot-a i naglasila potrebu da oni isprave obmanjujuće informacije kako ne bi obmanuli ljude.

Prije rezervacije važno je sa domaćinima potvrditi da li se raspoložive vikendice mogu u potpunosti rezervirati ili je samo dio kuće otvoren za iznajmljivanje, kako autor ljubazno sugerira.

U ovakvim situacijama, kada povrat novca jednostavno nije izvodljiv, to postaje posebno izazovno.