Dana 12. travnja, u 83. godini života, Roberto Cavalli, poznati dizajner, preminuo je u svojoj rezidenciji u Firneci nakon dužeg razdoblja bolesti. Tijekom svog života doživio je tri značajna ljubavna partnerstva koja su rezultirala rođenjem šestero djece. Koje su informacije dostupne o nasljednicima slavnog kreatora? Je li se očekivalo da će sve ove godine biti podvrgnut pojačanom nadzoru javnosti?

U razdoblju od 1964. do 1974. Roberto Cavalli bio je u braku sa Silvanellom Gianoni, s kojom je imao dvoje djece. Prije braka, Roberto, bivši student umjetnosti u Firenci, bio je u četverogodišnjoj vezi s dizajnericom. Njihova zajednica rezultirala je rođenjem kćeri Kristine Cavalli, koja je kasnije postala predvodnica obiteljskog modnog carstva. Godine 2021., usred pandemije Covid-19, Kristina je krenula u novi pothvat lansiranjem brenda nakita Krimrose, koji utjelovljuje iskrenu poruku otpornosti, obnove i osnaživanja žena.

Kako prenosi fashionnetwork.com, prošle je godine započela suradnju s renomiranom španjolsko-francuskom dizajnericom Mariom De La Orden.

Većina potomaka Roberta Cavallija uronila je u svijet mode. Međutim, Kristina, koja je u braku s Francescom Agostinellijem, nije na Instagramu objavila vijest o očevoj smrti.

Tomaso Cavalli, Kristinin brat, nosi titulu suvlasnika vinarije Tenuta Degli Dei, tvrtke koju vodi zajedno sa svojim ocem.

U regiji Toscana nalazi se vinsko imanje, koje se prostire na pet hektara, a koje je kupio dizajner. Ovo je imanje pod njegovim vodstvom doživjelo značajnu transformaciju. Na njegovom imanju uzgajaju se francuske sorte vinove loze. Tomaso, dizajner, posjeduje dvije velike strasti: uzgoj konja za natjecanja i stvaranje vrhunskog vina.

Prema WWD-u, Roberto Cavalli, bivši kreativni direktor renomiranog modnog brenda Cavalli, bio je odgovoran za nadzor kolekcija muške odjeće. Tijekom svog mandata dobio je troje djece s drugom suprugom Evom Marijom Cavalli, a to su Rachel, Robin i Danijela Cavalli. Godine 2011. donio je odluku o odlasku iz tvrtke.

Još 2012. godine ovaj modni dizajner podijelio je svoje uvide o svojim doprinosima na fashionandstylerioter.wordpress.com. “Ostajem nepokolebljiv u svojoj viziji, bez obzira na tržišne trendove. Iako obraćam pozornost na tržište i priznajem ga, moje ideje ostaju vjerne sebi i svojim načelima, baš kao i moj otac prije mene. Ključ je uskladiti svoje ideje sa svojim misli i ostanite vjerni svojoj suštini i individualnosti, vjerujte svojim instinktima, jer su oni spoj vaših emocija, odgoja i unutarnje suštine.

Na zaprepaštenje prisutnih, dao je neočekivane odgovore: “Moda mi baš ne zaokuplja pažnju (smijeh). Odrastajući u Firenci, nisam bio toliko uronjen u taj svijet kao što bih možda bio da sam odrastao u Milanu .. Moja obitelj je prilično jedinstvena u tom pogledu. Čak ni moj otac nema previše interesa za modu.

Njegove komunikacijske vještine doista su iznimne. Stječem dragocjene uvide promatrajući njegov stil komunikacije. Međutim, važno je napomenuti da je naša obitelj snažno povezana sa svijetom umjetnosti. Slikarstvo je značajan dio naše loze, s time da je moja baka bila talentirana slikarica, a moj otac je također u početku istraživao ovo umjetničko područje. Počeo je sa slikanjem na tkanini i na kraju je prešao na dizajniranje odjeće koristeći svoje oslikane tkanine. Zanimljivo je da se na kraju okušao u carstvu body arta slikajući izravno na koži.

Godine 2018. najmlađi sin Roberta Cavallija, koji je nedavno završio školovanje na međunarodnoj školi ACS u Surreyu, predstavio je svoju inauguralnu modnu kolekciju Triple RRR u svom rodnom gradu Firenci. Kao ambiciozni modni dizajner i nasljednik visoko cijenjene modne dinastije, upustio se u ovaj pothvat kako bi uspostavio vlastiti pečat u industriji.

Prijelomne godine trijumfa moga oca bile su nedvojbeno rane 1990-e. Tijekom tog vremena prešao je iz običnog modnog dizajnera u istinsku senzaciju u svijetu mode. Kao netko tko je rođen u ovom razdoblju, odrastao sam naviknut na glamurozni stil života jet seta i druženje sa slavnim osobama. Mnogi me pitaju o mom iskustvu sina Roberta Cavallija, ali istina je da nemam referentni okvir osim da vidim pojedince koji nose Cavallijeve kreacije na užurbanim ulicama.

Čini se da ga sreća prati kamo god krene, zahvaljujući tri slova R. Ova slova imaju značajno značenje jer predstavljaju prvo slovo imena njegova oca, prvo slovo njegovog imena i njegovu marku. Rachel, njegova kći, ponosno prihvaća svoju ulogu modne dizajnerice i često na Instagramu ističe svoj status nasljednice Roberta i Eve Cavalli. Osim toga, dijeli da je sretno udana za ekscentričnog pojedinca, s kojim je blagoslovljena s tri ljupke kćeri.

Od 1980. do 2010. trajala je, ne zaboravimo, bračna zajednica Eve i Roberta Cavallija.

Godine 2023. Roberto Cavalli i njegova partnerica Sandra Nilson dobili su kćer u svoje živote.