– Jučer je Zlatan Ibrahimović odigrao i svoj posljednji meč za selekciju Švedske. Oprostio se od nogometa u meču sa Srbijom, koju su izgubili sa 0:3. Slijedi i njegova životna priča…

Zlatan Ibrahimović u svojim zadivljujućim memoarima “Adrenalin” prepričava dirljivu priču o kupnji apartmana u Pagu za svoju voljenu majku. Međutim, njegova velikodušnost nadilazi nju, budući da je sličnu radost darovao i drugima. Porijeklom iz živopisnog švedskog grada Malmoa, Zlatan je krenuo na svoje slavno nogometno putovanje koje je krasilo redove renomiranih europskih klubova kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, ​​Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy, prije nego što je u konačnici još jednom završio karijeru u Milanu.

Tijekom svog mandata ponosno je predstavljao švedsku reprezentaciju, skupivši impresivan rekord od 122 nastupa i postigavši ​​nevjerojatna 62 gola. Jurka, Zlatanova majka, u svoju je priču krenula kada se sa nepunih 17 godina odvažila u Njemačku u potrazi za poslom. Tamo je upoznala svog prvog supruga, što je rezultiralo rođenjem dviju kćeri, Monike i Violete.

Nakon raspada ove veze, ušla je u brak sa Šefikom Ibrahimovićem, poznatim kafanskim pjevačem iz Bijeljine, i zajedno su na svijet dočekali Zlatana i njegovu sestru Sanelu. Nakon njihovog rastanka, Jurka se suočila s brojnim nedaćama, o kojima je Zlatan često pričao dok je razmišljao o izazovnim danima njihovog siromašnog djetinjstva. U početku je Zlatan živio sa svojom marljivom majkom, koja je radila kao domaćica, prije nego što je prešao živjeti sa svojim ocem, koji se liječio od ovisnosti o alkoholu.

Kako je vrijeme prolazilo, Jurka je iz izvanbračne veze rodila još jednog sina Aleksandra Đorđevića. Zlatan, koji je kasnije postigao veliki uspjeh u svijetu nogometa i stekao svjetsku afirmaciju, iskoristio je svoja postignuća kako bi uzdržavao svoju obitelj. Osnovao je tvrtku koju je povjerio majci i polubratu Aleksandru. Kako bi majku približio njezinim sestrama, kupio je raskošan stan u Novalji na Pagu. Uz to, kupio je crkvu u Švedskoj za pozamašnu svotu od 9,24 milijuna eura, koju je potom srušio kako bi sagradio raskošne stanove.

Jurka, koja se posvetila odgoju djece i neumornom radu, sada se može ponositi uspjesima svog sina i uživati ​​u prednostima koje donosi njegov uspjeh. Nastavljajući svoju velikodušnost, Zlatan je pružio podršku svom ocu Šefiku kupnjom luksuzne rezidencije u ekskluzivnom dijelu Malmoa. U međuvremenu, njegova majka Jurka živi u Ulici Henrika Menandera, okružena poznatim licima iz jugoslavenskog naslijeđa. Zlatanova sestra Sanela, pak, smjestila se u blizini Muzeja moderne umjetnosti u Malmou, a na njezino ime postoji i stan u Novalji. Osim toga, u neposrednoj blizini živi i Zlatanova polusestra Monika Anić.

Što se tiče njegovog polubrata Aleksandra Đorđevića, on i njegova supruga Linda Sofie Đorđević žive u ulici Mabärsgatan, gdje se nalazi i jedna od tvrtki zaduženih za upravljanje Zlatanovim nekretninama. Metode upravljanja nekretninama koje koriste osobe Zlatanovog imućnog statusa otkrivaju uobičajenu praksu korištenja tvrtki registriranih na imena članova obitelji i pravnih stručnjaka sa stručnošću u prijenosu imovine u porezne oaze.

Zlatan, poznat po svom ateizmu, često ističe nedostatak vjere u višu silu, umjesto da svoju vjeru polaže isključivo u vlastite sposobnosti. Ovakav način razmišljanja mu je omogućio da transformira osjećaje sumnje u sebe u pokretačku snagu za postizanje izvanrednog uspjeha. Jedan od najpriznatijih i najuspješnijih nogometaša svoje generacije je Zlatan Ibrahimović, koji je rođen 3. listopada 1981. u Malmou u Švedskoj.

Njegov put do vrhunca uspjeha nije bio bez prepreka i pobjeda, a njegova životna priča prepuna je značajnih događaja i postignuća. Zlatan je svoje formativne godine proveo u Rosengardu, problematičnom predgrađu Malmoa, kao dijete imigranata koji potječu iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik porijeklom je iz Bijeljine, a majka Jurka iz Prkosa. Dinamika njegovog obiteljskog života bila je izazovna zbog razvoda roditelja, što je rezultiralo da se Zlatan često selio između majčine i očeve rezidencije.

Okolnosti u kojima je odrastao odigrale su značajnu ulogu u oblikovanju njegova karaktera, usadivši mu otpornost i nepokolebljivu odlučnost da postigne veličinu. Zlatanova reputacija izgrađena je na njegovoj nepokolebljivoj samouvjerenosti i nesalomljivoj osobnosti. Bračna zajednica s Helenom Seger blagoslovila ga je s dvoje potomaka, Maximilianom i Vincentom. Osim toga, Ibrahimović je stekao priznanje za svoje opsežne filantropske napore, dosljedno pružajući ruku pomoći samim zajednicama koje su ga oblikovale.