Revolucionarni proizvod koji je već duže vrijeme poznat u pojedinim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine izazvao je pažnju mnogih. Sestra Ljubica Kovač iz Posušja briljantni je um iza ovog nevjerojatnog otkrića – otkrića u medicini koje ima potencijal u borbi protiv po život opasne bakterije Escherichia coli i potencijalno spašava živote! Oni koji su se uvjerili u izvanredne učinke ovog biljnog pripravka puni su hvale za njegovu ljekovitost.

Igrajući ključnu ulogu u razgradnji laktoze i proizvodnji vitamina K, ova gram-negativna bakterija je vitalni element crijevne mikrobiote. Njegova prisutnost ne samo da označava kontaminaciju vode fekalnim tvarima, već i snosi odgovornost za brojne bakterijske infekcije kod ljudi. Njegova sposobnost da olakša infekciju proteže se na više tjelesnih sustava, uključujući gastrointestinalni i urogenitalni trakt, i može čak rezultirati teškim bolestima poput sepse, meningitisa (osobito u dojenčadi), upale pluća i drugih sličnih stanja.

  • Diljem raznih regija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pojedinci prihvaćaju koncept inventivne gradnje koristeći lako dostupne materijale. Ana, koja je nekad bila pacijentica, dijeli svoj susret s časnom sestrom iz Posušja koja je pružila pomoć kada je Ana u trudnoći oboljela od infekcije Escherichiom coli. Unatoč neučinkovitosti dva odvojena antibiotika, Ana potvrđuje izvanredne ljekovite sposobnosti ovog iznimnog pripravka. U činu predviđanja, čak i ako to možda nikada neće biti potrebno, nesebično je otkrila formulu koja ima potencijal za očuvanje života.

Započnite pridržavajući se Aninih smjernica i pripremite korijen peršina tako da ga temeljito očistite. Zatim samljeti korijen zajedno s limunom. Kada završite ovaj korak, sjedinite sve sastojke, dodajte 200 g meda i 2 dcl maslinovog ulja. Kako biste sačuvali smjesu, oprezno je prebacite u pomno dezinficiranu staklenu posudu. Za optimalnu konzumaciju savjetuje se popiti veliku žlicu prije doručka i drugu prije večere, pridržavajući se ove rutine dok se ne potroši cijela količina.

Nakon što se proguta predložena količina, provedite jednostavne preglede. Ako su tragovi bakterija i dalje vidljivi, nastavite sa sljedećim krugom koristeći dodatnu porciju. Osnovne komponente za ovaj pripravak su 250 grama korijena peršina, 250 grama limuna bez vanjske kore, 200 grama meda i 2 decilitra maslinova ulja.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.